Νίκη ουσίας και στο -3 από την κορυφή η Λίβερπουλ! (vids)

Η Λίβερπουλ έπαιξε με τη φωτιά στο δεύτερο ημίχρονο, ωστόσο, το γκολ του Μανέ στο 27ο λεπτό ήταν αρκετό για να δώσει στην ομάδα του μία σημαντική νίκη με 1-0 απέναντι στη Γουέστ Χαμ. Οι «ρεντς» κυριάρχησαν στο πρώτο μέρος, προηγήθηκαν και διαχειρίστηκαν το προβάδισμά τους ως το τέλος, παρά τις ευκαιρίες των «σφυριών» στα τελευταία λεπτά της αναμέτρησης. Πλέον, η Λίβερπουλ βρίσκεται στο -3 από την πρώτη Μάντσεστερ Σίτι και συνεχίζει να ελπίζει πως μπορεί να ανατρέψει την κατάσταση και να στεφθεί εκείνη πρωταθλήτρια.



Νίκη ουσίας και στο -3 από την κορυφή η Λίβερπουλ! (vids)

Με τη μάχη της πρωτιάς στο πρωτάθλημα να έχει πάρει φωτιά, η Λίβερπουλ υποδέχθηκε την Γουέστ Χαμ στο Άνφιλντ για την 28η αγωνιστική της Πρέμιερ Λιγκ, με στόχο τη νίκη που θα την φέρει στο -3 από την Μάντσεστερ Σίτι που αγωνίζεται την Κυριακή (06/03, 18:30) με την συμπολίτισσα Γιουνάιτεντ.

Οι «ρεντς» μπήκαν στο παιχνίδι με το πόδι πατημένο στο γκάζι και μόλις στο 65 δευτερόλεπτα έφτασαν πολύ κοντά στο γκολ, όμως ο Σαλάχ δεν κατάφερε να νικήσει τον Φαμπιάνσκι σε τετ-α-τετ. Η συνέχεια ήταν ανάλογη, με τους «παίκτες» του Γιούργκεν Κλοπ να πιέζουν συνεχώς τους αντιπάλους τους και να κερδίζουν σχεδόν αμέσως την κατοχή, κλείνοντας τα «σφυριά» στο 1/3 του γηπέδου.

Η κυριαρχία της Λίβερπουλ μετουσιώθηκε σε γκολ στο 27ο λεπτό, με τον Αλεξάντερ Άρνολντ να επιχειρεί μία σέντρα-σουτ και το Μανέ να τρυπώνει στην μικρή περιοχή του Φαμπιάνσκι, σπρώχνοντας τη μπάλα στα δίχτυα 12η φορά μέσα στη σεζόν. Μάλιστα, λίγο πριν τη συμπλήρωση 40 λεπτών παιχνιδιού, οι γηπεδούχοι έχασαν τεράστια ευκαιρία να πετύχουν και 4ο τέρμα, όμως πρώτα ο Φαμπιάνσκι και μετά οι Ζουμά και Ντόουσον απέκρουσαν τις προσπάθειες των παικτών της Λίβερπουλ, αποσοβώντας τον κίνδυνο.

Δευτερόλεπτα αργότερα, ο Φορνάλς βγήκε στην αντεπίθεση από ελεγχόμενη θέση όμως δεν κατάφερε να σκοράρει καθώς η λόμπα που επιχείρησε, σταμάτησε πάνω στη γραμμή από την υπερπροσπάθεια του Άρνολντ.

Στο δεύτερο ημίχρονο η Λίβερπουλ έψαξε το δεύτερο γκολ που θα κλείδωνε ουσιαστικά μία πολύ σημαντική νίκη, ωστόσο, η άμυνα της Γουέστ Χαμ δεν επέτρεψε στους επιθετικούς των «ρεντς» να γίνουν απειλητικοί για την εστία του Φαμπιάνσκι. Η πρώτη μεγάλη ευκαιρία ήταν για τα «σφυριά» στο 69ο λεπτό, με τον Λαντσίνι να αστοχεί από πλεονεκτική θέση, έχοντας εξουδετερώσει ολόκληρη την αντίπαλη άμυνα.

Οι παίκτες του Κλοπ άφησαν αρκετούς χώρους στα μετόσπισθεν, με αποτέλεσμα οι φιλοξενούμενοι να καταφέρουν να φτάσουν απέναντι από την εστία του Άλισον, εκμεταλλευόμενοι την ταχύτητα των μεσοεπιθετικών τους.

Στα τελευταία λεπτά, η Λίβερπουλ παραχώρησε τη μπάλα στη Γουέστ Χαμ και διαχειρίστηκε το υπέρ τη προβάδισμα, παίρνοντας μία σημαντική νίκη στη μάχη για την πρωτιά και πλέον περιμένει να δει τι θα συμβεί στο αυριανό παιχνίδι της Μάντσεστερ Σίτι απέναντι στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.

Στράτος Μαρίνος