Σαρωτική Τσέλσι στο Turf Moor, τριάρα επιβίωσης με την αύρα του Έρικσεν η Μπρέντφορντ (vids)

Σκοράροντας τρεις φορές σε 8' στο δεύτερο ημίχρονο και με τέσσερα τέρματα συνολικά σε ένα 25λεπτο, η Τσέλσι πέρασε... αέρα από το Turf Moor (4-0) απέναντι στην Μπέρνλι. Με συμμετοχή του 11αδάτου Κρίστιαν Έρικσεν σε δυο γκολ, η Μπρέντφορντ πήρε σημαντικότατο «τρίποντο» με το 3-1 στην έδρα της Νόριτς στην προσπάθεια παραμονής στην κατηγορία.  



Σαρωτική Τσέλσι στο Turf Moor, τριάρα επιβίωσης με την αύρα του Έρικσεν η Μπρέντφορντ (vids)

Μπέρνλι – Τσέλσι 0-4

Η Τσέλσι έπρεπε να κάνει υπομονή μέχρι το δεύτερο ημίχρονο για να καθαρίσει το ματς στο Turf Moor. Η αλήθεια είναι ότι ζορίστηκε πολύ στο πρώτο μέρος, ειδικά στο 17ο λεπτό όπου ο Βέγκορστ ανάγκασε τον Τιάγκο Σίλβα να διώξει πάνω στη γραμμή, με τον Τζέιμς να έχει απειλήσει από πλάγια δεξιά εντός περιοχής λίγο νωρίτερα. Ο Τούχελ είχε αποφασίσει να βάλει τον Σαούλ αριστερό εξτρέμ στο παιχνίδι και ευτυχώς για εκείνον και την ομάδα του ο ΜακΝιλ στο 30' από πλεονεκτική θέση έπειτα από μεγάλο λάθος του Μεντί δεν κατάφερε να σπρώξει τη μπάλα στα δίχτυα.

Η Μπέρνλι είχε 5 κόρνερ στο πρώτο μέρος έναντι του μόλις 1 της Τσέλσι, ωστόσο, οι «μπλε» μπήκαν... μεταμορφωμένοι στον αγωνιστικό χώρο στο δεύτερο ημίχρονο και τελείωσαν το ματς σε 8 λεπτά. Στο 47' ο Τζέιμς στην πρώτη του παρουσία στην 11άδα μετά τον περασμένο Δεκέμβρη αφού είχε μείνει εκτός με πρόβλημα τραυματισμού, έκανε δυο κλειστές ντρίμπλες από δεξιά και σούταρε διαγώνια για το 1-0. Από εκεί κι έπειτα ανέλαβε δράση ο Χάβερτς.

Σέντρα του Πούλισικ και κεφαλιά του Γερμανού για το 2-0 στο 52' και τρίτο γκολ με εύκολο πλασέ από γύρισμα του Τζέιμς από δεξιά στο 55'. Φυσικά δεν έφταναν τα τρία γκολ και ήρθε και τέταρτο από τον Κρίστιαν Πούλισικ αυτή τη φορά. Ο Καντέ άφησε αριστερά στον Σαούλ, αυτός γέμισε αμέσως, ο Ταρκόφσκι ακούμπησε την μπάλα και απλά την σέρβιρε στον Captain America για το 4-0 στο 69ο λεπτό.

 

 

 

 

Νόριτς – Μπρέντφορντ 1-3

Η Μπρέντφορντ με τον Κρίστιαν Έρικσεν βασικό στην πρώτη του παρουσία σε αρχικό σχήμα έπειτα από εκείνη την ημέρα όπου είχε σοκάρει και παγώσει όλο τον κόσμο με την κατάρρευσή του με τη φανέλα της Δανίας στο Euro, πήρε τεράστιο «τρίποντο» στην προσπάθεια επιβίωσης.

Η Νόριτς ξεκίνησε κάπως καλύτερα δημιουργώντας επικίνδυνες καταστάσεις για τα καρέ των «bees» με τους Ράσιτσα και Πούκι, όμως, οι φιλοξενούμενοι στο «Κάροου Ρόουντ» είχαν τον τρόπο να πάρουν αυτό που ήταν... μονόδρομος για εκείνους.

Ο Κρίστιαν Έρικσεν έβαλε το χεράκι του στα δυο πρώτα γκολ. Στο 32' ο Δανός εκτέλεσε κόρνερ, ο ¶γιερ πήρε την κεφαλιά στο πρώτο δοκάρι και ολομόναχος από το δεύτερο ο Τόνεϊ άνοιξε το σκορ. Στο 50' ο Έρικσεν εκτέλεσε νέο κόρνερ, ο Γκίμπσον τιμωρήθηκε για επικίδυνο παιχνίδι, ο Τόνεϊ έστησε τη μπάλα στην άσπρη βούλα κι έκανε το 2-0, για να έρθει και το προσωπικό του χατ-τρικ στο 58' ξανά από το σημείο του πέναλτι έχοντας γκρεμιστεί στην περιοχή όπου βρέθηκε σε θέση βολής.

Τα «καναρίνια» θα μπορούσαν υπό προϋποθέσεις να ξαναμπούν στο ματς, όμως, στο 68' δεν μέτρησε γκολ της ομάδας του Σμιθ λόγω οφσάιντ του Πούκι που συμμετείχε στη φάση. Η Μπρέντφορντ δεν χρειάστηκε ούτε το τέταρτο γκολ που πέτυχε μεν, αλλά δεν μέτρησε ποτέ λόγω παράβασης σε τριπλή φάση με τον Μπουεμό να έχει στείλει τη μπάλα στα δίχτυα, αλλά να μη χρίζεται σκόρερ. Μια μικρή παρηγοριά ήρθε για τα «καναρίνια» στις καθυστερήσεις με τον Πούκι να σκοράρει με μονοκόματο βολέ για το τελικό 3-1. 

 

Κώστας Ζάλιαρης