Η Μπόρεχαμ έζησε το όνειρο, αλλά η Έβερτον πέρασε στους «8» (vids)

Η Μπόρεχαμ Γουντ βρέθηκε στο «Γκούντισον Παρκ», γεύτηκε όλη τη μαγική βραδιά της συμμετοχής της στον 5ο γύρο του Κυπέλλου Αγγλίας, όμως, η Έβερτον έπρεπε να επιβεβαιώσει τον τίτλο του φαβορί. Έτσι κι έγινε, με το σύνολο του Λάμπαρντ (87 θέσεις πιο πάνω στην κατάταξη του αγγλικού ποδοσφαίρου) να επικρατεί με το τελικό 2-0 για να περάσει στα προημιτελικά.  



Η Μπόρεχαμ έζησε το όνειρο, αλλά η Έβερτον πέρασε στους «8» (vids)

Ο Φρανκ Λάμπαρντ αποφάσισε να δώσει το περιβραχιόνιο του αρχηγού στον Ουκρανό, Βίταλι Μικολένκο, ο οποίος ηγήθηκε των συμπαικτών του στον αγωνιστικό χώρο και μάλιστα όλοι μπήκαν με σημαίες της Ουκρανίας για να εκφράσουν τη στήριξή τους στον λαό της χώρας που βιώνει τον εφιάλτη του πολέμου.

Τα «ζαχαρωτά» έφτασαν μέχρι και στο 86% στην κατοχή της μπάλας, όμως, απέναντί τους είχαν μια απόλυτα ήρεμη, οργανωμένη και σωστά δομημένη Μπόρεχαμ Γουντ που είχε αποφασίσει να προβάλει σθεναρή αντίσταση.

 

 

 

 

 

Ναι μεν οι παίκτες του Λάμπαρντ είχαν κάποιες στατικές φάσεις γύρω από τα αντίπαλα καρέ, όμως, πέρα από μερικές στιγμές ανησυχίας, οι φιλοξενούμενοι στο «Γκούντισον Παρκ» απέφυγαν τους πολύ μεγάλους κινδύνους. Είναι χαρακτηριστικό πως στο πρώτο ημίχρονο οι τελικές της Έβερτον στο στόχο ήταν μόλις δύο!

Η Έβερτον είχε το πάνω χέρι και στο δεύτερο μέρος, κάτι απολύτως φυσιολογικό. Κι αφού πρώτα στο 51' ο Ροντόν προειδοποίησε με εξ επαφής κεφαλιά που έφυγα άουτ, κατάφερε να σκοράρει στο 57'. Πήρε το χαμηλό γύρισμα από δεξιά στο πρώτο δοκάρι, έβαλε σωστά το σώμα και το πόδι μπροστά από τον αντίπαλο αμυντικό και νίκησε τον γκολκίπερ στην κλειστή του γωνία για το 1-0. Στο 71' ο Γκόρντον σούταρε από το ύψος της περιοχής και η μπάλα έπειτα από δύο κόντρες, με την τελευταία εξ αυτών στον Ριτσάρλισον, κατέληξε στα δίχτυα. Ωστόσο, εντοπίστηκε χέρι στον Βραζιλιάνο επιθετικό και το γκολ δεν μέτρησε.

Το τελικό 2-0 διαμορφώθηκε στο 84' με το δεύτερο γκολ του Ροντόν που πήρε την κεφαλιά από το δεύτερο δοκάρι και παρά την προσπάθεια του πορτιέρε της Μπόρεχαμ, η μπάλα είχε περάσει ολόκληρη τη γραμμή της εστίας για να πιστωθεί το τέρμα και να κλείσει το σκορ της αναμέτρησης. 

 

 

 

Κώστας Ζάλιαρης