Ανιέλι για ESL: «Δεν απέτυχε το πλάνο, το ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο θέλει αλλαγή»

Στηριζόμενος στα υπογεγραμμένα συμβόλαια κι όχι στην αποχώρηση των ομάδων του Big-6 της Πρέμιερ Λιγκ, αλλά και των ισπανικών και ιταλικών κλαμπ, ο Αντρέα Ανιέλι ανέφερε ότι η European Super League παραμένει ενεργή και θα εμφανιστεί ξανά με τα νέα δεδομένα, αφού «το ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο χρειάζεται μεγάλη αλλαγή».  



Ανιέλι για ESL: «Δεν απέτυχε το πλάνο, το ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο θέλει αλλαγή»

Ο πρόεδρος της Γιουβέντους μίλησε στο Συνέδριο Financial Times Business of Football και έδειξε πως οι Γιουβέντους, Μπαρτσελόνα και Ρεάλ παραμένουν ενωμένες στο θέμα της European Super League, η οποία πλέον δεν θα είναι κλειστή Λίγκα και θα περιλαμβάνει ομάδες που θα προβιβάζονται και θα υποβιβάζονται στη διοργάνωση, εφόσον αυτή δημιουργηθεί.

«Δεν έχει αποτύχει η ESL, το ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο χρειάζεται μεγάλη αλλαγή. Το εγχείρημα αυτό είναι αποτέλεσμα συμφωνίας 12 συλλόγων κι όχι ενός ατόμου. Υπάρχουν υπογεγραμμένα συμβόλαια 120 σελίδων από 12 ομάδες και οι 11 εξ αυτών δεσμεύονται ακόμα».

Υπενθυμίζεται πως οι Λίβερπουλ, Μάντσεστερ Σίτι, Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, Τσέλσι, Άρσεναλ και Τότεναμ είχαν υπογράψει για να είναι παρούσες στη νέα Λίγκα, αντίκρισαν την οργή του κόσμου, αποχώρησαν, όμως φαίνεται πως οι περιπέτειές τους δεν έχουν τελειώσει. Πάντως, εκείνες, όπως αναφέρει ο αγγλικός Τύπος, δεν έχουν καμία πρόθεση ν' ασχοληθούν ξανά με την ESL.

Νωρίτερα μέσα στην ημέρα, ο πρόεδρος της UEFA, Αλεκσάντερ Τσεφέριν, ανέφερε ότι: «Εδώ γίνεται πόλεμος, εμείς προσπαθούμε για τους ποδοσφαιριστές κι εκείνοι ασχολούνταν με τα πλάνα τους...».

Κώστας Ζάλιαρης