Πρόκριση με «τριάρα» για τη Σαουθάμπτον! (vid)

Σε ένα παιχνίδι με φρενήρη ρυθμό, η Σαουθάμπτον κατάφερε να πάρει μία σημαντική πρόκριση απέναντι στη Γουέστ Χαμ, επικρατώντας με 3-1 στο «καυτό» Σεντ Μέρις. Ο Περό άνοιξε λογαριασμό με τους «αγίους» πετυχαίνοντας ένα πανέμορφο γκολ, ο Μικαΐλ Αντόνιο ισοφάρισε ωστόσο ο αρχηγός των γηπεδούχων διατήρησε την ψυχραιμία του από την άσπρη βούλα, πριν ο Μπρόγια δώσει το τελειωτικό χτύπημα στις καθυστερήσεις της αναμέτρησης.



Πρόκριση με «τριάρα» για τη Σαουθάμπτον! (vid)

Στο Σεντ Μέρις, η Σαουθάμπτον προερχόμενη από 6 σερί παιχνίδια χωρίς ήττα, έβαλε δύσκολα στη Γουέστ Χαμ για τον 5ο γύρο του FA Cup. Οι «Άγιοι», παρότι παρατάχθηκαν με αρκετές αλλαγές, κατάφεραν να προηγηθούν στο 31ο λεπτό με τα δύο ακραία μπακ να συνεργάζονται και τον Περό να πετυχαίνει ένα πανέμορφο γκολ. Ο Γουόκερ-Πίτερς μοίρασε στον Γάλλο μπακ και εκείνος με ένα εξαιρετικό διαγώνιο σουτ «εκτέλεσε» τον Αρεολά πετυχαίνοντας το πρώτο του γκολ στη 16η συμμετοχή του με τη φανέλα της Σαουθάμπτον.

Στο δεύτερο σαρανταπεντάλεπτο, τα «σφυριά» ανέβασαν το ρυθμό τους και κατάφεραν να ισοφαρίσουν με τη συμπλήρωση μίας ώρας παιχνιδιού. Ο Μπόουεν εκτέλεσε το κόρνερ, ο Καμπαγιέρο έχασε την μπάλα στον αέρα, επιτρέποντας στον Αντόνιο να πετύχει το 10ο τέρμα του στη σεζόν με τα σφυριά.

Ωστόσο, 5 λεπτά αργότερα, ο Ντόουσον ανέτρεψε τον Μπρόγια μέσα στην περιοχή, ο Μάρινερ έστω και με τη βοήθεια του VAR καταλόγισε την παράβαση και ο σπεσιαλίστας από την άσπρη βούλα, Γουόρντ-Πράους, έβαλε και πάλι μπροστά τους γηπεδούχους.

Οι παίκτες του Ντέιβιντ Μόγες αναγκάστηκαν να ανέβουν ακόμη ψηλότερα στο γήπεδο για να ψάξουν το γκολ της ισοφάρισης, όμως η αμυντική γραμμή των «αγίων» κατάφερε να κλείσει υποδειγματικά τους χώρους και να μην απειληθεί μόλις μία φορά από την κεφαλιά του Ντόουσον στο 90ο λεπτό, σε μία φάση που ο 40χρονος Καμπαγιέρο εκτινάχθηκε και διατήρησε το προβάδισμα της ομάδας του.

Μάλιστα, στο 90+5’ ο Μπρόγια έδωσε διαστάσεις θριάμβου στην νίκη των «αγίων» αδειάζοντας την άμυνα των φιλοξενούμενων και πετυχαίνοντας ένα ατομικό γκολ, ανεβάζοντας το δείκτη του σκορ στο 3-1.

Το σφύριγμα της λήξης βρήκε τους παίκτες της Σαουθάμπτον να πανηγυρίζουν μία πολύ μεγάλη πρόκριση, να επεκτείνουν το αήττητο σερί τους στους 7 αγώνες και να συνεχίζουν την εξαιρετική ως τώρα πορεία τους στο FA Cup. Από την άλλη, η Γουέστ Χαμ δεν κατάφερε να παραμείνει εντός και στο κύπελλο και πλέον επικεντρώνεται στους αγώνες του Γιουρόπα Λιγκ απέναντι στη Σεβίλλη αλλά και το υπόλοιπο της σεζόν στην Πρέμιερ Λιγκ.

Στράτος Μαρίνος