Πρόκριση – βάλσαμο μετά το σοκ με τον Αμπράμοβιτς (vids)

Σε μια ιδιαίτερη βραδιά για την ιστορία της μετά την ανακοίνωση του Αμπράμοβιτς για την πώληση της ομάδας, η Τσέλσι κατάφερε να βρει συγκέντρωση και να πάρει την πρόκριση στα προημιτελικά του Κυπέλλου. Με ανατροπή απέναντι στην Λούτον που προηγήθηκε δυο φορές, οι «μπλε» επικράτησαν 3-2 εκτός έδρας και βρίσκονται στους «8» του FA Cup.  



Πρόκριση – βάλσαμο μετά το σοκ με τον Αμπράμοβιτς (vids)

Με το σοκ της ανακοίνωσης του Αμπράμοβιτς για την πώληση των μετοχών και με τον κόσμο της Τσέλσι στο Kenilworth Road να φωνάζει τ' όνομά του, οι «μπλε» αιφνιδιάστηκαν απόλυτα από την Λούτον. Μόλις στο 2ο λεπτό οι γηπεδούχοι με κεφαλιά του Μπερκ έπειτα από εκτέλεση κόρνερ και με τον Μαλάνγκ Σαρ να μην μπορεί να τον μαρκάρει, έκαναν το 1-0 στο παιχνίδι!

Η Λούτον πίστεψε πως την χτύπησε η ατυχία όταν στο 14ο λεπτό ο πορτιέρε, Στιρ, σε μια έξοδό του πάτησε στραβά και αναγκάστηκε ν' αποχωρήσει από το παιχνίδι, ωστόσο, ο Ίστεντ που πέρασε στο ματς ήταν... κάτι παραπάνω από έτοιμος. Ναι μεν ο Σαούλ στο 27' με ωραίο πλασέ στην κίνηση από προσπάθεια του Βέρνερ ισοφάρισε σε 1-1, όμως, ο γκολκίπερ της Λούτον τόσο σε προσπάθεια του Ισπανού, όσο και σε πλασέ του Λουκάκου, ήταν παρών και δεν επέτρεψε στην Τσέλσι να κάνει την ανατροπή και να πάρει το προβάδισμα.

Κι αφού στο διάστημα πίεσης των «μπλε» αποφεύχθηκε το γκολ για την Λούτον, κατάφερε εκείνη να κάνει νέα ζημιά! Στο 40' ο Κόρνικ έγινε τελικός αποδέκτης της μπάλας σε πανέμορφη αντεπίθεση και πλάσαρε σωστά τον Κέπα για το 2-1! Μάλιστα, ο σκόρερ είναι δηλωμένος οπαδός της Τσέλσι, όμως, το καταχάρηκε που κατόρθωσε να σκοράρει εις βάρος της.

Η Τσέλσι μπορεί να είχε όλα τα «όπλα» της στον αγωνιστικό χώρο για το μεσοεπιθετικό κομμάτι και μπορεί να ήταν ακίνδυνη, όμως στο 67' κατάφερε να ισοφαρίσει για δεύτερη φορά στο ματς. Η μακρινή μπαλιά του Λόφτους – Τσικ έβγαλε τον Βέρνερ στην πλάτη της άμυνας, ο Γερμανός έκανε άψογο κοντρόλ και τελείωμα για το 2-2. Ο Μάουντ και ο Σαούλ ήταν από τους πιο δραστήριους της ομάδας του Τούχελ, με τον Γερμανό κόουτς να μην είναι καθόλου ικανοποιημένος. Τελικά στο 78' ήρθε η απόλυτη ανατροπή. Ο Λόφτους – Τσικ ξανά είχε συμμετοχή με την ωραία πάσα στον Βέρνερ στην περιοχή, με τον Γερμανό να ξεφεύγει από δεξιά και να «σερβίρει» το γκολ στον Λουκάκου για το τελικό 3-2 και την πρόκριση - βάλσαμο των «μπλε».

 

 

 

 

 

 

Κώστας Ζάλιαρης