Αρνείται να χάσει στο FA Cup ο Πατρίκ Βιεϊρά!

Με τον καλύτερο δυνατό τρόπο φρόντισε η Κρίσταλ Πάλας να συνεχίσει την εκπληκτική παράδοση του Πατρίκ Βιεϊρά στο FA Cup, με τους «αετούς» να επικρατούν με 2-1 έναντι της Στόουκ, παίρνοντας την πρόκριση για τους «8» του θεσμού!



Αρνείται να χάσει στο FA Cup ο Πατρίκ Βιεϊρά!

Ήταν 3 Απριλίου του 2004 όταν η Άρσεναλ υποδεχόταν στο «Χάιμπουρι» τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ για τον ημιτελικό του FA Cup, με την κόντρα ανάμεσα σε Αρσέν Βενγκέρ και Σερ Άλεξ Φέργκιουσον να αναβίωνε και πάλι!

Η χρονιά του αήττητου για την Άρσεναλ ήταν γεγονός, αλλά στο εν λόγω παιχνίδι οι «κανονιέρηδες» δεν κατάφεραν να πάρουν τη νίκη-πρόκριση στον τελικό του θεσμού. Ηττήθηκαν με 1-0, χάρη σε ένα γκολ του Πολ Σκόουλς στο 32ο λεπτό αλλά το κυριότερο ήταν πως η αναμέτρηση αυτή με το σφύριγμα της λήξης, κάτι… σηματοδότησε.

Τι είναι αυτό; Η τελευταία ήττα του Πατρίκ Βιεϊρά στο FA Cup, είτε ως παίκτης είτε ως προπονητής, καθώς από τότε έχει δώσει 18 αναμετρήσεις και δεν έχει χάσει ούτε ένα ματς!

Στα 15 από αυτά πάτησε το χορτάρι, ενώ στα υπόλοιπα τρία είναι στην θέση που βρίσκεται τώρα. Ως προπονητής δηλαδή της Κρίσταλ Πάλας, με την χθεσινή της νίκη επί της Στόουκ με 2-1, να δίνει συνέχεια στην απίστευτη παράδοση του πρώην «βράχου» της Άρσεναλ στον αρχαιότερο, ποδοσφαιρικό θεσμό.

Μένει να δούμε αν το σερί θα συνεχιστεί περαιτέρω. Πολλά θα εξαρτηθούν από την κλήρωση, διότι αν ο μετρ του θεσμού Βιεϊρά δει ένα εντός έδρας ματς που μπορεί να «χτυπήσει», τότε η επιδίωξη για το 19ο αήττητο ματς μπορεί να αποκτήσει ρεαλιστική υπόσταση!

Δημήτρης Μανάκος