Ήθελε υπομονή για να προκριθεί η Σίτι (vids)

Η ατομική ποιότητα έκανε ξανά τη διαφορά για την Μάντσεστερ Σίτι σε ματς που χρειάστηκε υπομονή από τους παίκτες του Γκουαρδιόλα. Απέναντι στην καλά οργανωμένη Πίτερμπρο, οι «πολίτες» είχαν κακό πρώτο μέρος, πέτυχαν δυο γκολ στο δεύτερο και πέρασαν στους «8» του Κυπέλλου Αγγλίας με το τελικό 2-0.  



Ήθελε υπομονή για να προκριθεί η Σίτι (vids)

Πριν από την έναρξη της αναμέτρησης έγινε γνωστό πως ο Φερναντίνιο αφήνει το περιβραχιόνιο του αρχηγού στον Ζιντσένκο για να του δείξει πως όλοι είναι στο πλευρό του γνωρίζοντας πως το μυαλό του είναι στην πατρίδα του, την Ουκρανία, για όσα δεινά βιώνει με τον πόλεμο. Μάλιστα, οι δύο ομάδες πέρασαν στον αγωνιστικό χώρο με την σημαία της Ουκρανίας...

Η Σίτι δυσκολεύτηκε αρκετά να βρει ρυθμό στο ματς και μάλιστα στο πρώτο ημίωρο η κατοχή της μπάλας ήταν φλύαρη δίχως κάτι ιδιαίτερο και ουσιαστικό από τους παίκτες του Πεπ Γκουαρδιόλα. Σε αυτό έπαιξε ρόλο η οργάνωση που παρουσίασε η Πίτερμπρο σε ό,τι αφορούσε στα αμυντικά της καθήκοντα. Μάλιστα ο Σμόντις με την έναρξη του δευτέρου μέρους λίγο έλειψε να προκαλέσει το σοκ και να βάλει μπροστά την Πίτερμπρο, αλλά δεν κατάφερε να κάνει σωστή επαφή με τη μπάλα.

Τελικά στο 60' ο Μαχρέζ από πλάγια θέση έπειτα από ασίστ του Φόντεν κατάφερε να στείλει τη μπάλα στα δίχτυα με χαμηλό αριστερό σουτ για το 1-0 της Σίτι. Και γρήγορα στο 67' ο Τζακ Γκρίλις έκανε ακόμα πιο ασφαλή την κατάσταση για τους «πολίτες» με το 2-0. Ξανά ο Φόντεν ήταν εκείνος που έφτιαξε το γκολ πετώντας μια υπέροχη μπαλιά στο σπριντ του συμπατριώτη του για να γίνουν δυο τα τέρματα της ομάδας του Πεπ και να εξασφαλιστεί η πρόκριση.

 

 

 

 

Κώστας Ζάλιαρης