Σε αυτό το βράδυ του Μεντί, κανένας δεν θα κατηγορούσε τον Τούχελ αν δεν έβαζε τον Κέπα στα πέναλτι!

Μέχρι και το τελευταίο λεπτό της παράτασης, ο Μεντί πραγματοποιεί ένα από τα καλύτερα ματς της καριέρας του! Μοιάζει ανίκητος, κρατάει την Τσέλσι όποτε χρειάζεται, αλλά βλέπει τον Τόμας Τούχελ να τον αντικαθιστά για να περάσει στο ματς τον «μετρ» στις εκτελέσεις πέναλτι, Κέπα Αριθαμπαλάγκα. Το φινάλε; Ο Ισπανός χάνει το μοναδικό πέναλτι στην διαδικασία και η Λίβερπουλ κατακτά το Λιγκ Καπ!



Σε αυτό το βράδυ του Μεντί, κανένας δεν θα κατηγορούσε τον Τούχελ αν δεν έβαζε τον Κέπα στα πέναλτι!

Ο Μεντί είναι ένας από τους καλύτερους τερματοφύλακες παγκοσμίως! Είναι δεδομένο, το έχουμε διαπιστώσει από τότε που η Τσέλσι αποφάσισε να τον αγοράσει από την Γαλλία και λίγους μήνες μετά, με «όπλο» την ανασταλτική της λειτουργία και τα φοβερά προσόντα του Γάλλου, κατάφερνε να πάρει το Champions League.

Ωστόσο, σε μία φετινή, κυκλοθυμική σεζόν για την ομάδα, ο Έντουαρντ Μεντί έμοιαζε επίσης… ασταθής, μην έχοντας στο ενεργητικό του λάθη που οδήγησαν σε γκολ, αλλά δίχως να είναι το ίδιο εντυπωσιακός με πέρυσι.

Έψαχνε ένα restart. Και τι καλύτερο από έναν τελικό για να το πραγματοποιήσει; Οι «μπλε» συναντούν την Λίβερπουλ στο Wembley με φόντο το Λιγκ Καπ και ο Μεντί φιγουράρει στην αρχική ενδεκάδα, όπως αναμενόταν!

Πραγματοποιεί το ματς της ζωής του. Δεν μπορεί να νικηθεί με τίποτα, κρατάει το «μηδέν» με εντυπωσιακές επεμβάσεις από το 1ο μέχρι και το 90ο λεπτό, όντας ο πιο ψύχραιμος ποδοσφαιριστής της Τσέλσι στα δύσκολα διαστήματα που βίωσε στην αναμέτρηση.

Το γκολ του Μάτιπ ακυρώνεται και είναι δεδομένο πως ο Μεντί δεν πρόκειται να δει την μπάλα να καταλήγει ξανά στα δίχτυα. Πάμε στην παράταση. Η ιστορία επαναλαμβάνεται, το 0-0 παραμένει και τα πέναλτι μοιάζουν πιο πιθανά από ποτέ.

Όλοι πιστεύουν πως βάση… τερματοφυλάκων, η Τσέλσι έχει τον πρώτο λόγο. Και εκεί, ο Τόμας Τούχελ αποφασίζει κάτι λογικό σε… άλλο ματς, αλλά παράλογο σε αυτό το βράδυ του Μεντί!

Τον βγάζει από το γήπεδο για να περάσει τον Κέπα στο παιχνίδι στο 119ο λεπτό. Ο Ισπανός μπαίνει, ο Μεντί χειροκροτείται και δεν αντιδρά… περίεργα και μένει να δούμε αν ο Τούχελ θα δικαιωθεί.

Εν τέλει, όχι μόνο δεν δικαιώνεται, αλλά εκτίθεται και πανηγυρικά. Ο Κέπα δεν πιάνει κανένα πέναλτι, δέχεται ένα απίστευτο γκολ από τον Φαν Ντάικ ενώ προβαίνει σε mind games και χάνει και το τελευταίο πέναλτι της ομάδας του, όντας ο μοιραίος.

Θα μπορούσε να έχει γίνει το αντίστροφο και ο Κέπα να είναι σήμερα ο ήρωας στο Λονδίνο. Αλλά όπως και να έχει, η ταπεινή μας γνώμη είναι πως σε ένα τέτοιο βράδυ του Μεντί, κανένας δεν θα πει κάτι αν ο Κέπα δεν παίξει τα πέναλτι. Καλύτερα να χάσεις με τον τερματοφύλακα που οδήγησε το ματς στα πέναλτι, παρά να κάνεις πειράματα στην «ρώσικη ρουλέτα»!

Δημήτρης Μανάκος