Με δώρο του Σούτσεκ παλεύει για τετράδα η Γουέστ Χαμ! (vid)

Ανήμερα την ημέρα των γενεθλίων του, ο Τόμας Σούτσεκ έκανε το τέλειο δώρο σον εαυτό του αλλά και στην ομάδα του, καθώς χάρη στο γκολ του στο 52ο λεπτό, η Γουέστ Χαμ πήρε μία σημαντική νίκη στη μάχη για την 4αδα, επικρατώντας με 1-0 της «σκληροτράχηλης» Γουλβς. Τα «σφυριά» βρίσκονται πλέον στην 5η θέση και στο -2 από τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ ενώ οι «λύκοι» έχασαν έδαφος στη μάχη που κάνουν για να πλασαριστούν στις θέσεις της Ευρώπης.



Με δώρο του Σούτσεκ παλεύει για τετράδα η Γουέστ Χαμ! (vid)

Στο Ολυμπιακό Στάδιο του Λονδίνου, η Γουέστ Χαμ υποδέχτηκε τη Γουλβς για την 27η αγωνιστική της Πρέμιερ Λιγκ, με τις δύο ομάδες να ψάχνουν το τρίποντο για να πλασαριστούν όσο καλύτερα μπορούν στις θέσεις που οδηγούν στην Ευρώπη.

Πριν από τη σέντρα, οι παίκτες των δύο ομάδων έδειξαν με τον τρόπο τους την συμπαράστασή τους στους πληγέντες Ουκρανούς που ταλαιπωρούνται λόγω της εμπόλεμης κατάστασης. Τα  «σφυριά» έκαναν ζέσταμα με την φανέλα του συμπαίκτη τους, Αντρί Γιαρμολένκο, ενώ οι «λύκοι» με μπλουζάκια στα χρώματα της Ουκρανίας με το μήνυμα «No to War». Μάλιστα στο γήπεδο αναρτήθηκε και ένα μεγάλο πανό με μήνυμα στήριξης στον Γιαρμολένκο αλλά και τους κατοίκους της χώρας.

Στο αγωνιστικό κομμάτι, η Γουέστ Χαμ ήταν αυτή που κράτησε τη μπάλα στο πρώτο ημίχρονο, με την πρώτη της καλή τελική να έρχεται στο 25ο λεπτό με την απευθείας εκτέλεση φάουλ του Κρέσγουελ ενώ δύο λεπτά αργότερα ο Σα απέκρουσε εντυπωσιακά το σουτ του Μικαΐλ Αντόνιο, κρατώντας ανέπαφη την εστία του.

Στο 38’ ο Ντέκλαν Ράις σημάδεψε το αριστερό δοκάρι της εστίας του Σα ενώ η μοναδική αξιόλογη τελική της Γουλβς ήρθε στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους, με τον Χι-Τσαν να αστοχεί από πλεονεκτική θέση, στέλνοντας της δύο ομάδες στα αποδυτήρια χωρίς γκολ.

Στο δεύτερο ημίχρονο, οι γηπεδούχοι συνέχισαν να κυριαρχούν, αφήνοντας την Γουλβς μόνιμα στο δικό της μισό. Η υπεροχή τους τούς έδωσε το προβάδισμα στο 59ο λεπτό, με τον Σούτσεκ να πατάει στη μικρή περιοχή και να σπρώχνει τη μπάλα στα δίχτυα, ανήμερα των γενεθλίων του.Τα «σφυριά» μπορούσαν να πετύχουν και δεύτερο τέρμα μερικά λεπτά αργότερα, όμως για ακόμη μία φορά ο Σα είπε «όχι» σε τετ-α-τετ απέναντι στον Μπόουεν.

Στα εναπομείναντα λεπτά, η Γουλβς δεν κατάφερε να βρει το γκολ της ισοφάρισης, η Γουέστ Χαμ κράτησε το προβάδισμά της, μείωσε τη διαφορά από τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στο -2 και συνεχίζει να ελπίζει για την 4αδα.

Στράτος Μαρίνος