Ο δρόμος της Λίβερπουλ προς το «Γουέμπλεϊ» για τον τελικό του Λιγκ Καπ! (vids)

Ο μεγάλος τελικός ανάμεσα σε Τσέλσι και Λίβερπουλ είναι προ των πυλών, με τους «ρεντς»  να θέλουν να κατακτήσουν πάση θυσία στο πολυπόθητο τρόπαιο του Λιγκ Καπ και να γίνουν οι πολυνίκεις του θεσμού. Το England365 θυμάται την πορεία της ομάδας του Γιούργκεν Κλοπ μέχρι το «Γουέμπλεϊ» και σας την παρουσιάζει.



Ο δρόμος της Λίβερπουλ προς το «Γουέμπλεϊ» για τον τελικό του Λιγκ Καπ! (vids)

Η ώρα του Κώστα Τσιμίκα είναι τώρα. Η Λίβερπουλ βρίσκεται στον τελικό του Λιγκ Καπ, εκεί που θα αντιμετωπίσει την Τσέλσι στο Γουέμπλεϊ, με τον Έλληνα άσο να θέλει να κατακτήσει τον πρώτο του εγχώριο τίτλο με τη φανέλα των «ρεντς», έχοντας παίξει μάλιστα καθοριστικό ρόλο για την μέχρι τώρα πορεία της ομάδας του.

Το ταξίδι ξεκίνησε στον 3ο γύρο της διοργάνωσης, εκεί που η Λίβερπουλ αντιμετώπισε την «ελληνική» Νόριτς των Δημήτρη Γιαννούλη και Χρήστου Τζόλη. Με τον «Τσίμι» να μοιράζει μία ασίστ, αγωνιζόμενος ως βασικός, τα «καναρίνια» γνώρισαν την ήττα με 3-0 και επέτρεψαν στους «ρεντς» να προκριθούν στην επόμενη φάση.

Στον 4ο γύρο, ήταν σειρά της Πρέστον να βρεθεί απέναντι στον Τσιμίκα και τη Λίβερπουλ, με το αποτέλεσμα να μην αλλάζει δραματικά από την προηγούμενη αναμέτρηση. Τελικό σκορ,2-0 και άνετη πρόκριση στα προημιτελικά του Λιγκ Καπ. Εκεί, η Λέστερ έβαλε δύσκολα στον Γιούργκεν Κλοπ, με την αναμέτρηση να οδηγείται στην ανάπαυλα με το σκορ στο 3-1 υπέρ των «αλεπούδων». Ωστόσο, η Λίβερπουλ κατάφερε να ισοφαρίσει στο 90+5΄με τον Μιναμίνο και αφού πρώτα είχε μειώσει ο Ζότα και οδήγησε το παιχνίδι στην παράταση.

Στον έξτρα χρόνο δεν άλλαξαν πολλά με το ισόπαλο σκορ να παραμένει και το παιχνίδι να κρίνεται από τα 11 βήματα. Εκεί, ο Κέλεχερ απέκρουσε τα πέναλτι των Μπέρτραντ και Τόμας και έστειλε τους «ρεντς» στα ημιτελικά.

Στους «4», η Άρσεναλ ήρθε για να βάλει δύσκολα στο σύλλογο του Μέρσεϊσαϊντ, προσφέροντας δύο απολαυστικά ματς . Στο πρώτο από τα δύο παιχνίδια, οι «κανονιέρηδες» έμειναν με παίκτη λιγότερο λόγω της αποβολής του Γκρανίτ Τσάκα στο 24ο λεπτό, όμως κατάφεραν και κράτησαν το 0-0 στο κατάμεστο Άνφιλντ μέχρι το τέλος της αναμέτρησης και όλα παίχτηκαν στο δεύτερο σκέλος.

Εκεί, ο Ντιόγκο Ζότα απέδειξε για ακόμη μία φορά πως πρέπει να θεωρείται ένας από τους καλύτερους επιθετικούς της Ευρώπης, σκοράροντας και τα δύο τέρματα της Λίβερπουλ στη νίκη με 2-0 και στέλνοντάς την απευθείας στον αποψινό τελικό του Γουέμπλεϊ.

Μπορεί απόψε ο Πορτογάλος να βρεθεί στον πάγκο λόγω του προβλήματος τραυματισμού του, ωστόσο η Λίβερπουλ θέλει να κατακτήσει το πρώτο της Λιγκ Καπ έπειτα από 10 χρόνια και το 9ο συνολικά, τα περισσότερα από κάθε άλλον, ξεπερνώντας τις 8 κατακτήσεις της Μάντσεστερ Σίτι.

Στράτος Μαρίνος