Ο δρόμος της Τσέλσι προς το «Γουέμπλεϊ» για τον τελικό του Λιγκ Καπ! (vids)

Οι «μπλε» του Λονδίνου είναι έτοιμη να λάβουν μέρος σε ένα ακόμη τελικό με τον Τόμας Τούχελ στον πάγκο τους, έχοντας υπερπηδήσει τα εμπόδια αρκετών ομάδων, είτε αυτό έγινε με άνεση είτε στην αγχωτική διαδικασία των πέναλτι. Το England365 θυμάται την πορεία της Τσέλσι μέχρι τον τελικό του Carabao Cup και σας την παρουσιάζει. 



Ο δρόμος της Τσέλσι προς το «Γουέμπλεϊ» για τον τελικό του Λιγκ Καπ! (vids)

Η ώρα του μεγάλου τελικού είναι εδώ. Τσέλσι και Λίβερπουλ είναι έτοιμες να έρθουν αντιμέτωπες σε μία δυνατή μάχη στο Γουέμπλεϊ για το τρόπαιο του Carabao Cup. Οι «μπλε» κατάφεραν να φτάσουν μέχρι αυτό το σημείο έχοντας πραγματοποιήσει μερικές εξαιρετικές εμφανίσεις κόντρα σε δυνατούς αντιπάλους.

Το ταξίδι άρχισε από τον 3ο γύρο της διοργάνωσης, εκεί που η Τσέλσι βρέθηκε απέναντι στην Άστον Βίλα και τον Ντιν Σμιθ. Μπορεί να κατάφερε να προηγηθεί, ωστόσο, λίγο μετά είδε την εστία του Κέπα να παραβιάζεται, με το 1-1 να μένει ως το τέλος και το παιχνίδι να πηγαίνει στην ρουλέτα των πέναλτι. Εκεί, μίλησε η εμπειρία των παικτών του Τούχελ και έτσι συνέχισε στην επόμενη φάση.

Το ίδιο συνέβη και στη συνέχεια, απέναντι στη μαχητική Σαουθάμπτον. Αρχικά, οι Λονδρέζοι προηγήθηκαν, ωστόσο ισοφαρίστηκαν και το παιχνίδι κρίθηκε ξανά από την άσπρη βούλα, με τον Ρις Τζέιμς να εκτελεί εύστοχα από τα 11 βήματα. Οι προημιτελικοί έφεραν την Μπρέντφορντ να αγωνιστεί κόντρα στην πρωταθλήτρια Ευρώπης. Μπορεί το τελικό 2-0 να φαντάζει μία άνετη επικράτηση για την ομάδα του Τόμας Τούχελ, ωστόσο ο Γερμανός προπονητής είδε τους παίκτες του να σκοράρουν μετά το 80ο λεπτό, έχοντας χάσει μεγάλες ευκαιρίες στην ροή του αγώνα.

Ένα βήμα πριν τον τελικό, η Τσέλσι αντιμετώπισε την Τότεναμ σε δύο σκέλη, αποδεικνύοντας πως αυτή είναι το αφεντικό του Λονδίνου. Δύο παιχνίδια, δύο νίκες, μηδέν γκολ παθητικό. Η υπεροχή της και στα δύο παιχνίδια, απέδειξε πως ο Τούχελ έχει κάνει εξαιρετική δουλειά και μπορεί να υπερέχει ακόμη και των δυσκολότερων αντιπάλων.

Σε μερικές ώρες, οι «μπλε» θα παραταχθούν στον αγωνιστικό χώρο του Γουέμπλεϊ για να κατακτήσουν ακόμη ένα τρόπαιο στη φετινή σεζόν, μετά το Σούπερ Καπ και το Παγκόσμιο Κύπελλο Συλλόγων και απέναντί τους θα βρεθεί η Λίβερπουλ που… «διψάει» για ρεκόρ.

Στράτος Μαρίνος