Άρρωστη η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ –«διπλό» παραμονής για την… αήττητη Νιούκαστλ!

Σε κακό δαίμονα της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ φαίνεται πως εξελίσσεται η Γουότφορντ, η οποία πριν από 100 ημέρες απέλυσε τον Όλε Γκούναρ Σόλκσιερ και τώρα πιθανώς… στερεί από τους «κόκκινους διαβόλους» την τετράδα με το τελικό 0-0. Την ίδια ώρα, η Νιούκαστλ επικράτησε με 2-0 της Μπρέντφορντ στην επιστροφή του Κρίστιαν Έρικσεν στο ποδόσφαιρο, ενώ Κρίσταλ Πάλας και Μπέρνλι έμειναν ισόπαλες στο 1-1, με τον βαθμό να αποδεικνύεται πολύτιμος για το σύνολο του Σον Ντάις!



Άρρωστη η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ –«διπλό» παραμονής για την… αήττητη Νιούκαστλ!

Πριν από την έναρξη της αναμέτρησης της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ με την Γουότφορντ, άπαντες θεωρούσαμε πως επρόκειτο για ένα ματς που οι «κόκκινοι διάβολοι» θα είχαν την ευκαιρία να ξεσπάσουν. Εν τέλει, όχι μόνο δεν τα κατάφεραν, αλλά πιθανώς είναι και ο λόγος που στο τέλος της σεζόν δεν θα μπορέσουν να παρευρεθούν στην τετράδα, καθώς το τελικό 0-0 μόνο αρνητική απάντηση επιδέχεται.

Πώς όμως φτάσαμε σε αυτό το σημείο; Στο πρώτο ημίχρονο είχαμε έναν καταιγισμό ευκαιριών από πλευράς γηπεδούχων! Ο Κριστιάνο Ρονάλντο είχε δοκάρι στο 5ο λεπτό, ο Μπρούνο Φερνάντες έχασε τεράστιες ευκαιρίες στο 13’ και το 20’, ενώ ο Πορτογάλος σούπερ σταρ είδε και γκολ του να ακυρώνεται στο 15ο λεπτό για οριακό οφσάιντ.

Οι ευκαιρίες συνεχίστηκαν μέχρι και την συμπλήρωση μισής ώρας αγώνα, αλλά από εκεί και μετά το ματς… άλλαξε. Η Γουότφορντ του Ρόι Χότζον προσαρμόστηκε στις συνθήκες του ματς και παρά τα 15 σουτ που κλήθηκε να διαχειριστεί με την συμπλήρωση του 90αλέπτου, η εστία του Φόρστερ παρέμεινε ανέπαφη.

Πλέον, με το τελικό 0-0, η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ εξακολουθεί να βρίσκεται στην 4η θέση, στο +2 από την Άρσεναλ αλλά με τρία ματς περισσότερα…

Την ίδια ώρα, η Νιούκαστλ συνεχίζει αήττητη στο 2022, περνώντας επιτυχημένα από την έδρα της Μπρέντφορντ, σε ένα ματς που «σημαδεύτηκε» βεβαίως από την επιστροφή του Κρίστιαν Έρικσεν στο ποδόσφαιρο!

Οι «καρακάξες» εκμεταλλεύτηκαν το αριθμητικό πλεονέκτημα που διαμορφώθηκε από νωρίς λόγω της αποβολής του Ντα Σίλβα (12ο λεπτό) και με δύο γκολ στο 33’ και το 44’ από Ζοέλινγκτον και Γουίλοκ αντίστοιχα, πήραν το πολύτιμο τρίποντο.

Πρακτικά, αυτό σημαίνει πως η Νιούκαστλ μετρά στα 5 τελευταία ματς, τέσσερις νίκες και μία ισοπαλία, ενώ η Μπρέντφορντ του Τόμας Φρανκ, που επέλεξε τον Έρικσεν στο 52’, έχει 24 βαθμούς σε 26 ματς, έχοντας μπλέξει για τα καλά στη μάχη της παραμονής.

Τέλος, σε μία ακόμη κομβική αναμέτρηση, Κρίσταλ Πάλας και Μπέρνλι αναδείχθηκαν ισόπαλες με 1-1, παρόλο που το σύνολο του Πατρίκ Βιεϊρά ήταν εμφανώς καλύτερο.

Σκόραρε ο Σλουπ στο 9ο λεπτό, αλλά η Μπέρνλι, η οποία δεν είχε τελική προσπάθεια μέχρι και το τέλος του πρώτου μέρους, ισοφάρισε με το αυτογκόλ του Μιλιβόγεβιτς με την έναρξη του δευτέρου.

Το 1-1 παρέμεινε μέχρι τέλους και αναμφίβολα οι φιλοξενούμενοι απέδειξαν και πάλι την αγωνιστική βελτίωσή τους, έχοντας χάσει μόνο από την Λίβερπουλ το τελευταίο διάστημα!

Όσον αφορά το ματς που ολοκληρώθηκε τελευταίο χρονικά, εξαιτίας του συνωστισμού και της κίνησης που επικρατούσε στα πέριξ του «Άμεξ», η Μπράιτον ηττήθηκε για δεύτερο συνεχόμενο ματς δίχως να σκοράρει, από την Άστον Βίλα.

Ο Κας άνοιξε το σκορ με υπέροχο διαγώνιο σουτ στο 15ο λεπτό, οι «γλάροι» πίεσαν αλλά δεν έβρισκαν σουτ στον στόχο και εν τέλει ο Γουότκινς «κλείδωσε» το «διπλό» για τον Τζέραρντ και την ομάδα του, αφήνοντας την Μπράιτον δίχως γκολ για 3ο σερί ματς, για πρώτη φορά στην σεζόν!

Συνοπτικά τα αποτελέσματα των τεσσάρων αναμετρήσεων του Σαββάτου στην Premier League, με το τελικό στο Μπράιτον – Άστον Βίλα να εκκρεμεί:

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ – Γουότφορντ 0-0

Μπράιτον – Άστον Βίλα 0-2 (15’ Κας, 68' Γουότκινς)

Μπρέντφορντ – Νιούκαστλ 0-2 (32’ Ζοέλινγκτον, 45’ Γουίλοκ)

Κρίσταλ Πάλας – Μπέρνλι 1-1 (10’ Σλουπ – 46’ αυτ. Μιλιβόγεβιτς)

Δημήτρης Μανάκος