Άνετο καρέ η Τότεναμ στο «Έλαντ Ρόουντ» για να ηρεμήσει (vids)

Με τον καλύτερο τρόπο ξεπερνάει η Τότεναμ τις ημέρες... κρίσης και αναταραχών μετά την κακή ήττα από την Μπέρνλι. Τρία γκολ από το πρώτο ημίχρονο πέτυχαν τα «σπιρούνια» κόντρα στη Λιντς στο «Έλαντ Ρόουντ» και απόλαυσαν το μεσημέρι του Σαββάτου φτάνοντας στο τελικό 4-0 απέναντι στα «παγώνια» που έχουν τεράστιο πρόβλημα και... δεν κρύβεται, ούτε διορθώνεται εύκολα. Σον και Κέιν έφτασαν στα 37 τέρματα από δικές τους συνεργασίες και το απόλυτο ρεκόρ στην Πρέμιερ Λιγκ είναι αποκλειστικά δικό τους! 



Άνετο καρέ η Τότεναμ στο «Έλαντ Ρόουντ» για να ηρεμήσει (vids)

Με την αρνητική συγκομιδή να φτάνει στο ένα γκολ ανά 13 αγωνιστικά λεπτά και την εστία της Λιντς να έχει παραβιαστεί 11 φορές σε 142' ποδοσφαίρου, η ομάδα του Μαρσέλο Μπιέλσα έμεινε να βλέπει την Λιντς να την διαλύει στο «Έλαντ Ρόουντ», με τον κόσμο ν' αποδοκιμάζει έντονα.

Η Άστον Βίλα της έβαλε 3, η Έβερτον άλλα τόσα, η Γιουνάιτεντ 4, η Λίβερπουλ 6 και τώρα η Τότεναμ έφτασε στο

Στο 10' ο Ντόχερτι με πλασέ από γέμισμα του Σεσενιόν σε επίθεση που ξεδιπλώθηκε απλά με δυο μεταβιβάσεις άνοιξε το σκορ. Στο 15' ο Κουλουσέφσκι από αριστερά άλλαξε για λίγο τη μπάλα με τον Ντόχερτι, οι τρεις αμυνόμενοι που ήταν στη φάση δεν σταμάτησαν την πορεία του από το κόρνερ μέχρι και την περιοχή και το χειμερινό μεταγραφικό απόκτημα της Τότεναμ σκόραρε με σουτ στην κλειστή γωνία για το 2-0.

Από ψηλή μπαλιά του Ντόχερτι στο 27' προς τον Κέιν ήρθε και το τρίτο γκολ της ομάδας του Κόντε με τον Άγγλο στράικερ να κάνει μια επαφή τρέχοντας στο χώρο για να νικήσει τον Μελιέ. Τα «παγώνια» επιχείρησαν ν' απαντήσουν σε όλα αυτά, είχαν δοκάρι στο 17ο λεπτό σε προβολή του Κοχ μετά από αλλαγή της μπάλας με τον Ραφίνια, ενώ, ο τελευταίος στο 38' φώναξε για χέρι του Ντέιβις στην περιοχή, δίχως όμως να δοθεί πέναλτι...

Η Λιντς επιχείρησε με την έναρξη του δευτέρου μέρους να μεταφέρει ξανά άμεσα όλο το παιχνίδι μπροστά στα καρέ του Γιορίς, όμως, η Τότεναμ δεν είχε την ίδια διάθεση κι έτσι προσπάθησε να κρατήσει περισσότερο τη μπάλα, να ηρεμήσει το ματς και να το φέρει στα μέτρα της.

Οι Σεσενιόν και Ντόχερτι έχασαν μεγάλες ευκαιρίες μπροστά από τον Μελιέ και το ματς συνεχίστηκε με τους φιλοξενούμενους να έχουν αέρα και ασφάλεια στο σκορ και τους γηπεδούχους να... παλεύουν για την αξιοπρέπειά τους. Στο 76' η έλλειψη αυτοπεποίθησης και ψυχολογίας φάνηκε στο γεγονός πως ο Ντάλας μετά τη γκάφα του Γιορίς και την ανυπεράσπιστη εστία άργησε να τελειώσει τη φάση και όταν σούταρε ήταν αργά, χάνοντας την ευκαιρία.

Στο 82' ο Τζέιμς με δεξί πλασέ αστόχησε και το σύνολο του Κόντε έβαλε και τέταρτο γκολ στο 86'. Ακόμα μια συνεργασία των Κέιν και Σον με τον Άγγλο να βγάζει φοβερή μπαλιά στο χώρο προς τον Νοτιοκορεάτη κι αυτός αφού πρώτα κατέβασε και έτρεξε με τη μπάλα στο δεξί, πλάσαρε για το τελικό 4-0. Δοκάρι είχε ο Ραφίνια στο 90' σε εκτέλεση φάουλ. 

 

 

 

 

Κώστας Ζάλιαρης