Τελικά ήταν γούρικη η 23η Φλεβάρη για τον Ντάις και την Μπέρνλι... (vid)

Η νίκη της Μπέρνλι επί της Τότεναμ , ήταν μόλις η δεύτερη στη δεκαετία του Σον Ντάις στον πάγκο της ομάδας, κρύβοντας μάλιστα μια ιδιαιτερότητα.  



Τελικά ήταν γούρικη η 23η Φλεβάρη για τον Ντάις και την Μπέρνλι... (vid)

Μετά από την σημαντική εκτός έδρας νίκη επί της Μπράιτον, η Μπέρνλι κατάφερε να κάμψει την αντίσταση και της Τότεναμ με 1-0 στο Τέρφ Μούρ με γκολ του αρχηγού της, Μπέν Μι. Η νίκη αυτή είναι μόλις η δεύτερη του Σόν Ντάις, εναντίον των «σπηρουνιών», έχοντας μάλιστα μια ιδιαίτερη ομοιότητα με την προηγούμενη.

Συγκεκριμένα, κατά τη δεκαετία στην οποία ο Άγγλος προπονητής βρίσκεται στον πάγκο της Μπέρνλι, έχει αντιμετωπίσει την Τότεναμ 13 φορές με αυτή της Τετάρτης, για την Πρέμιερ Λιγκ, οκτώ εκ των οποίων εντός έδρας. Σε αυτές τις εντός έδρας αναμετρήσεις, ο Ντάις μετρά τρείς ήττες, τρείς ισοπαλίες και πλέον, δυο νίκες. Το εντυπωσιακό της ιστορίας, είναι ότι οι νίκες αυτές έχουν επιτευχθεί την ίδια ακριβώς ημέρα!

Η προηγούμενη επικράτηση της Μπέρνλι επί της Τότεναμ, ήρθε στις 23 Φεβρουαρίου του 2019, για την 27η αγωνιστική της Πρέμιερ Λίγκ με τους Γούντ και Μπάρνς να σκοράρουν για τους γηπεδούχους και τον Χάρι Κέιν να ισοφαρίζει προσωρινά. Το τελικό σκορ ήταν το 2-1.

Ωστόσο, αυτό το ιδιαίτερο στατιστικό, δε θα είχε δημιουργηθεί αν η προχθεσινή (23/2) αναμέτρηση η οποία αφορούσε τη 13η αγωνιστική, δεν είχε αναβληθεί στις 28 Νοεμβρίου του 2021, εξαιτίας της χιονόπτωσης που έπληξε την περιοχή τις μέρες εκείνες.

Η Μπέρνλι πλέον επιδιώκει να «σώσει» μια χρονιά που φαινόταν αρχικά χαμένη, ανακτώντας ψυχολογία μετά από τη νίκη εναντίον της Τότεναμ, στο ίδιο γήπεδο , την ίδια μέρα, τρία χρόνια μετά.

 

Γιώργος Ζαχαρίου