Μαγική ανατροπή της Άρσεναλ, με φόντο τα… αστέρια!

Μία Άρσεναλ που αρνείται να μην βγει στην τετράδα έκανε την εμφάνισή της απέναντι στην Γουλβς του Μπρούνο Λάζε, με τον Λακαζέτ να κάνει το 2-1 στο 95’ και τους «κανονιέρηδες» να πανηγυρίζουν μία τεράστια νίκη, που μπορεί στο τέλος της σεζόν να τους επαναφέρει στο Champions League!



Μαγική ανατροπή της Άρσεναλ, με φόντο τα… αστέρια!

Οι δυσκολίες της συνάντησης έγιναν γνωστές από την αρχή. Η Άρσεναλ θα μπορούσε να σκοράρει στο 1ο λεπτό, σε φάση που διαμαρτυρήθηκε για πέναλτι, ενώ έξι λεπτά μετά η αντίπαλός της σκόραρε αλλά το γκολ του Χιμένες ακυρώθηκε από τον VAR, καθώς ήταν εκτεθειμένος.

Ό,τι δεν έγινε όμως δύο λεπτά μετά την συμπλήρωση του πενταλέπτου, έλαβε χώρα στο 10ο λεπτό, με τον Χουάνγκ να πετυχαίνει το πρώτο του γκολ στο 2022, μετά από ένα τεράστιο «δώρο» του Γκάμπριελ Μανγκαλάες.

Από εκεί και πέρα, το ματς απέκτησε απίστευτο ρυθμό, με τις ευκαιρίες να είναι τεράστιες για αμφότερες.

Στο 12’ ο Χιμένες έχασε τεράστια ευκαιρία να βάλει το όνομά του στον πίνακα των σκόρερ, στο 15ο λεπτό ο Λακαζέτ δεν νίκησε τον Ζοσέ Σα, ενώ κάτι ανάλογο συνέβη και στο 17ο λεπτό, με τον Μαρτίν Έντεγκκαρντ να μην καταφέρνει να «γράψει» το 1-1.

Η πίεση της Άρσεναλ συνεχίστηκε, αλλά η εξαιρετική ανασταλτική λειτουργία της Γουλβς κατάφερε μέχρι και το 43’ να απορροφήσει την υπεροχή των Λονδρέζων. Σε εκείνο το σημείο η προσπάθεια του Μαρτινέλι δεν στέφθηκε από επιτυχία, ενώ το ίδιο συνέβη και δύο λεπτά αργότερα, με τον κινητικό Λακαζέτ να εκτελεί υπό δύσκολες προϋποθέσεις.

Το ματς δεν κυλούσε καλά για την Άρσεναλ και αν αναλογιστεί κανείς πως η Γουλβς δεν χάνει στα 39 τελευταία ματς στα οποία ανοίγει το σκορ, αντιλαμβάνεται πόσο δύσκολο ήταν το εγχείρημά της.

Το πράγμα μάλιστα, θα μπορούσε να γίνει ακόμα χειρότερο αν ο Χουάνγκ στο 47’ νίκαγε από τη μικρή περιοχή τον Ράμσντεϊλ, σε μία φάση που η μπάλα κατέληξε βασανιστικά έξω…

Οι ομάδες ακολούθως επιδόθηκαν σε αμέτρητες προσωπικές μονομαχίες, με Μικέλ Αρτέτα και Μπρούνο Λάζε να διαφωνούν σε ορισμένες περιπτώσεις, κάνοντας παράπονα στον Κέβιν Φρεντ.

Ο χρόνος κυλούσε και η Άρσεναλ αδυνατούσε να βρει απαντήσεις, με τον Μπουκάγιο Σάκα να εξαφανίζεται σταδιακά από το παιχνίδι.

Κάπως έτσι, οι κίνδυνοι περιορίστηκαν αλλά σε μία ανύποπτη στιγμή η Άρσεναλ ισοφάρισε, με τις δύο αλλαγές του Αρτέτα να συνδυάζονται υποδειγματικά. Ο Ενκέτια μοίρασε στον Πεπέ και αυτός σε μία επίδειξη υψηλής τεχνικής, ισοφάρισε στο 82ο λεπτό!

Εν τέλει, ο Λακαζέτ δεν μπορούσε να αφήσει την ομάδα του στο 1-1. Πέτυχε ένα εξαιρετικό γκολ στο 95’ και η Άρσεναλ πλησιάζει ένα βήμα πιο κοντά στο Champions League!

Δημήτρης Μανάκος