Το νέο συμβόλαιο του Αρτέτα πάλι θ' απέχει πολύ από το «χρυσό» deal του Πεπ με τη Σίτι

Η Άρσεναλ ετοιμάζεται να προσφέρει στο Μικέλ Αρτέτα 8,3 εκατομμύρια λίρες το χρόνο για την ανανέωση της συνεργασίας τους. Κι όμως αυτό το ποσό θα φέρει τον Ισπανό τεχνικό μόλις στην 5η θέση των πιο ακριβοπληρωμένων προπονητών στην Πρέμιερ Λιγκ, με τον συμπατριώτη του, Πεπ Γκουαρδιόλα, να απολαμβάνει την κορυφή με 19 εκατομμύρια λίρες!  



Το νέο συμβόλαιο του Αρτέτα πάλι θ' απέχει πολύ από το «χρυσό» deal του Πεπ με τη Σίτι

Σύμφωνα με δημοσίευμα της βρετανικής «Sun», η Άρσεναλ είναι έτοιμη να προσφέρει στο Μικέλ Αρτέτα τις ίδιες ετήσιες απολαβές που είχε ο Αρσέν Βενγκέρ κατά τη διάρκεια της τελευταίας του σεζόν στο «Emirates» (2018), ήτοι 8,3 εκατομμύρια λίρες.

Από πλευράς «κανονιέρηδων» πρόκειται για μια γενναιόδωρη κίνηση ανανέωσης με ένα ποσό 66% υψηλότερο από το τρέχον συμβόλαιο του 39χρονου τεχνικού (5 εκατ. λίρες/χρόνο).

Ωστόσο ακόμα και στην περίπτωση που ο Αρτέτα παραμείνει στον πάγκο των Λονδρέζων, ναι μεν ανεβαίνει θέσεις στην κατάταξη των πιο ακριβοπληρωμένων προπονητών στην Πρέμιερ Λιγκ, συγκεκριμένα στην 5η, όμως δεν αγγίζει καν τις μισές απολαβές του τεχνικού που βρίσκεται στην πρώτη θέση.

Ο τίτλος του “Μίδα” των κόουτς στο πρωτάθλημα ανήκει σε έναν άλλο Ίβηρα, τον Πεπ Γκουαρδιόλα, με τον τεχνικό της Μάντσεστερ Σίτι να αμείβεται ετησίως με 19 εκατομμύρια λίρες.

Δυσθεώρητο ποσό αλλά δικαιολογείται για τον προπονητή που έχει πάρει ήδη τρία πρωταθλήματα, έχοντας προβάδισμα για το τέταρτο μέσα σε πέντε χρόνια.

Την τριάδα των πλουσιοπάροχων συμβολαίων συμπληρώνουν οι Γιούργκεν Κλοπ (Λίβερπουλ) και Αντόνιο Κόντε (Τότεναμ) με ετήσιο μισθό 16 και 15 εκατομμύρια λίρες αντίστοιχα.

Πιο… οικονομικός ανάμεσα στις μεγάλες δυνάμεις του αγγλικού ποδοσφαίρου, παρ' όλο που είναι πρωταθλητής κόσμου κι Ευρώπης, έρχεται ο Τόμας Τούχελ (Τσέλσι) στην 8η θέση της σχετικής λίστας με 7 εκατομμύρια λίρες.

Διονύσης Γαλιατσάτος