Κι όμως το έσωσε η Γιουνάιτεντ!

Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ κατάφερε να πάρει την ισοπαλία στο «Γουάντα Μετροπολιτάνο» με τον Άντονι Ελάνγκα να γίνεται η χρυσή αλλαγή του Ράνγκνικ, ισοφαρίζοντας σε 1-1 λίγο μετά την είσοδό του στον αγωνιστικό χώρο. Οι περισσότεροι από τους παίκτες των «κόκκινων διαβόλων» βρέθηκαν σε κάκιστη μέρα, πραγματοποιώντας πολύ κακή εμφάνιση και πλέον όλα θα κριθούν στον επαναληπτικό του Όλντ Τράφορντ.



Κι όμως το έσωσε η Γιουνάιτεντ!

Το «Γουάντα Μετροπολιτάνο» θα ήταν ασφυκτικά γεμάτο και η ατμόσφαιρα αναμαινόταν καυτή για την αναμέτρηση της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ απέναντι στην Ατλέτικο Μαδρίτης του Ντιέγκο Σιμεόνε.

Οι «κόκκινοι διάβολοι» δεν ξεκίνησαν καλά στην αναμέτρηση και μάλιστα, έμειναν πίσω στο σκορ μόλις στο 7ο λεπτό με τον Ζοάο Φίλιξ να πετάγεται ανάμεσα από τα τρία στόπερ που είχε επιλέξει ο Ράνγκνικ και με όμορφη κεφαλιά να προσθέτει ακόμα περισσότερο πίεση στην αντίπαλό του.

Οι «ροχιμπλάνκος» θωράκισαν την άμυνά τους και δεν άφησαν κανένα κενό στους παίκτες της  Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ για να απειλήσουν σε ολόκληρο το πρώτο σαρανταπεντάλεπτο. Η σημαντικότερη ευκαιρία για τους φιλοξενούμενους στο πρώτο ημίχρονο ήρθε στο 37ο λεπτό με τον Κριστιάνο Ρονάλντο να σουτάρει από τα 35 μέτρα, όμως η μπάλα κατέληξε αρκετά δίπλα από το δοκάρι του Όμπλακ.

Λίγο πριν το τέλος του α’ ημιχρόνου, η Ατλέτικο έφτασε πολύ και στο 2-0, όμως ο Ντε Χέα είδε τη μπάλα να προσκρούεται στο οριζόντιο δοκάρι της εστίας του, μετά την κεφαλιά του Μάρκος Γιορέντε.

Το σκηνικό παρέμεινε το ίδιο στις αρχές του δευτέρου ημιχρόνου, με τους γηπεδούχους να αμύνονται εξαιρετικά σε όλο το μήκος του γηπέδου, αποτρέποντας τους επιθετικούς της Γιουνάιτεντ να γίνουν έστω και λίγο απειλητικοί για την εστία του Όμπλακ.

Η εικόνα που εμφάνιζαν οι «κόκκινοι διάβολοι» στον αγωνιστικό χώρο, ανάγκασε τον Ραλφ Ράνγκνικ να περάσει στον αγωνιστικό χώρο τον Άντονι Ελάνγκα στη θέση του μέχρι τότε «άφαντου» Μάρκους Ράσφορντ. Ο 20χρονος Σουηδός κατάφερε μέσα σε 5 λεπτά από την είσοδό του στο ματς να ισοφαρίσει για τη Γιουνάιτεντ εκθέτοντας την άμυνα των «Μαδριλένων».

Συγκεκριμένα, με τη συμπλήρωση 80 λεπτών παιχνιδιού, ο Φερνάντες επιχείρησε μία κάθετη πάσα στον Ελάνγκα, εκείνος ξέφυγε από τους αμυντικούς και με ωραίο διαγώνιο πλασέ απέναντι από τον Όμπλακ έγραψε το 1-1 για τη Γιουνάιτεντ.

Τρία λεπτά πριν τα 90’, ο Γκριεζμάν επιχείρησε ένα σουτ μέσα από την περιοχή των Άγγλων, όμως είδε τη μπάλα να καταλήγει στο οριζόντιο δοκάρι του Ντε Χέα. Αυτή ήταν και η τελευταία μεγάλη ευκαιρία στην αναμέτρηση, με την πρόκριση να «παίζεται» στον επαναληπτικό αγώνα στο «Θέατρο των Ονείρων».

Στράτος Μαρίνος