Η άμυνα της Μπράιτον θύμισε την… Ράγιο του Πάκο Χέμεθ, αλλά όλοι έχουν δικαίωμα για μία κακή ημέρα στην δουλειά!

Σε κακή ημέρα βρέθηκε αναμφίβολα η Μπράιτον στο ματς της 26ης αγωνιστικής της Premier League με αντίπαλο την Μπέρνλι, με τους γηπεδούχους να χάνουν με 3-0, πράγμα που θα αποτελούσε έκπληξη αν κάποιος το προέβλεπε πριν από την έναρξη της αναμέτρησης. Έκαναν φάσεις οι «γλάροι» αλλά λαβώθηκαν από την άμυνά τους, που θύμισε την Ράγιο Βαγιεκάνο του 2016, με προπονητή τον Πάκο Χέμεθ!



Η άμυνα της Μπράιτον θύμισε την… Ράγιο του Πάκο Χέμεθ, αλλά όλοι έχουν δικαίωμα για μία κακή ημέρα στην δουλειά!

Πέρασαν έξι χρόνια από τότε που η Ράγιο Βαγιεκάνο του Πάκο Χέμεθ προσέφερε το δικό της θέαμα στην La Liga. Ανέβηκε στην 1η κατηγορία του ισπανικού ποδοσφαίρου, υποβιβάστηκε, αλλά ενδιάμεσα φρόντισε να προσελκύσει άπαντες με τον τρόπο παιχνιδιού της και κυρίως με την… αφέλειά της.

Τι έκανε λοιπόν τότε η ομάδα από το Βαγιέκας με προπονητή τον Πάκο Χέμεθ; Έπαιζε ωραίο και επιθετικό ποδόσφαιρο, συνήθιζε να σκοράρει, δημιουργούσε ευκαιρίες αλλά πάντα «πληγωνόταν» από την άμυνά της.

Ήταν κυριολεκτικά η ομάδα που ήταν ικανή να βάλει τρία γκολ αλλά να δεχθεί τέσσερα. Κάπως έτσι, δεν κατάφερε να συνεχίσει και την πορεία της στην La Liga, παρά το γεγονός πως σκόραρε 52 γκολ σε 38 ματς. Ένα περισσότερο από την 7η Σεβίλλη και  οκτώ παραπάνω από την 4η Βιγιαρεάλ που συμμετείχε στο επόμενο Champions League, αλλά με παθητικό τερμάτων το «βαρύ» 73!

Βλέποντας λοιπόν την Μπράιτον στο ματς της 26ης αγωνιστικής με αντίπαλο την Μπέρνλι στο «¶μεξ», η εικόνα των «γλάρων» μου έφερε στο μυαλό την Ράγιο του 2016! Η Μπράιτον δημιούργησε ευκαιρίες, θα μπορούσε να ισοφαρίσει μετά το πρώτο γκολ του Βέργκοστ στην Premier League, αλλά και πάλι δεν μετουσίωσε σε γκολ την υπεροχή της.

Κάπως έτσι, ήρθε το 2-0 και εν συνεχεία η ομάδα του Γκρέιαμ Πότερ δεν έβγαλε αντίδραση, καθώς ολοκλήρωσε το δεύτερο μέρος με ποσοστό κατοχής της μπάλας 75% αλλά δίχως κάποια εντός εστίας τελική προσπάθεια!

Το 3-0 από τον Λένον ήρθε από νωρίς και κάθε σχέδιο των γηπεδούχων για ανατροπή της κατάστασης, σταμάτησε στο εκπληκτικό τελείωμα του ¶γγλου, που δεν άφησε περιθώριο αντίδρασης στον Σάντσεθ.

Ήταν δεδομένα μία κακή εμφάνιση και μία ανέλπιστη ήττα από μία ομάδα που μέχρι χθες, είχε κερδίσει μόλις ένα ματς σε ολόκληρη την σεζόν σε επίπεδο πρωταθλήματος. Παρόλα αυτά, ας μην ξεχνάμε τι έχει κάνει η Μπράιτον φέτος και πως βρίσκεται στην 9η θέση της βαθμολογικής κατάταξης. Όλοι έχουν δικαίωμα σε κάποια κακή ημέρα στην δουλειά.

Υπέστη μία ήττα εκτός προγράμματος, αλλά αν το ποδόσφαιρο μπορούσε να είναι προβλέψιμο, τότε δεν θα λεγόταν ποδόσφαιρο. Θα ήταν κάτι άλλο, με πολύ λιγότερους οπαδούς. Και αν ο Πάκο Χέμεθ είχε αφήσει μία πικρία στην Ράγιο πριν από έξι χρόνια, δεν θα επέστρεφε το 2019 για να συνεχίσει το έργο του. Γύρισε, γιατί ακόμη και υπό αυτές τις συνθήκες, κάτι έκανε σωστά.

Επομένως, το ματς στο «¶μεξ» είναι ένα μάθημα που πρέπει να γίνει αντιληπτό και να… πάμε παρακάτω, με πρωταρχικό στόχο να σκοράρει στο ματς με την ¶στον Βίλα στο ίδιο γήπεδο και να μην μείνει στο «μηδέν» για 270 αγωνιστικά λεπτά, για πρώτη φορά στην σεζόν.

Δημήτρης Μανάκος