Αρνείται να απομακρυνθεί από την κορυφή η Λίβερπουλ– «απέδρασε» η Τσέλσι, σε απόσταση αναπνοής από την τετράδα η Άρσεναλ!

Δεν μπορεί να σταματήσει να κυνηγά τον τίτλο η Λίβερπουλ, η οποία βρέθηκε να χάνει με 1-0 από τη Νόριτς, αλλά επέστρεψε στο ματς και είδε τους… πρωταγωνιστές του Κόπα Άφρικα, Σαλάχ και Μανέ, να της δίνουν το πολυπόθητο τρίποντο (3-1). Την ίδια ώρα, η Τσέλσι «ξεκόλλησε» στο «Σέλχαρστ Παρκ» στο 89ο λεπτό με τον Ζίγιεχ (0-1), ενώ η Άρσεναλ, αν και έπαιξε με τη φωτιά για ένα μισάωρο στο δεύτερο μέρος, κέρδισε την Μπρέντφορντ (2-1) και επιστρέφει στην τετράδα!  



Αρνείται να απομακρυνθεί από την κορυφή η Λίβερπουλ– «απέδρασε» η Τσέλσι, σε απόσταση αναπνοής από την τετράδα η Άρσεναλ!

Τρεις ομάδες από το Big 6 αγωνίζονταν την ίδια ώρα, με τη Μάντσεστερ Σίτι και την Τότεναμ να «διασταυρώνουν» αργότερα τα ξίφη τους και τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ να ρίχνεται αύριο στη «μάχη» της 26ης αγωνιστικής, με αντίπαλο την Λιντς.

Η Λίβερπουλ, με τον Κώστα Τσιμίκα στην βασική ενδεκάδα, φιλοξενούσε τη Νόριτς, η Άρσεναλ την Μπρέντφορντ και η Τσέλσι συναντούσε στο «Σέλχαρστ Παρκ» την Κρίσταλ Πάλας, με μία φοβερή παράδοση να την διέπει!

Και όμως, όσο οξύμωρο και αν ακούγεται, τα πρώτα 45 λεπτά των παιχνιδιών, είχαν ως απολογισμό το απόλυτο… μηδέν. Η Λίβερπουλ ήταν εξαιρετική απέναντι στη Νόριτς, με τον Έλληνα μπακ να χάνει δύο τεράστιες ευκαιρίες στο πρώτο ημίχρονο.

Η πρώτη έλαβε χώρα στο 5ο λεπτό από τη μικρή περιοχή, ενώ 32 λεπτά αργότερα το σουτ του αποκρούστηκε από τον Γκαν που πρόλαβε να σταματήσει την μπάλα προτού αυτή καταλήξει στα δίχτυα.

Νωρίτερα είχε ακυρωθεί ένα γκολ του Φαν Ντάικ, ενώ και η Νόριτς αποδείχθηκε επικίνδυνη, με τον Πούκι να μην μπορεί στο 15’ να βάλει μπροστά τα «καναρίνια» που είχαν στον πάγκο τον Δημήτρη Γιαννούλη και εκτός αποστολής τον Χρήστο Τζόλη.

Την ίδια ώρα, η Άρσεναλ πολιόρκησε την Μπρέντφορντ στο «Έμιρεϊτς», έχοντας σε φοβερή ημέρα τον Μαρτίν Έντεγκααρντ, αλλά δεν μπορούσε να βρει το πολυπόθητο προβάδισμα, διαμαρτυρόμενη για τρεις περιπτώσεις πέναλτι, εκ των οποίων οι δύο δεν εξετάστηκαν από τον VAR!

Όσον αφορά την Τσέλσι, το σύνολο του Τόμας Τούχελ δεν επέτρεψε στους γηπεδούχους να απειλήσουν (0 εντός εστίας τελικές προσπάθειες), αλλά ούτε και απείλησαν ιδιαίτερα, με τη «λευκή» ισοπαλία του πρώτου μέρους να μοιάζει απόλυτα φυσιολογική.

Ωστόσο, όπως αναμενόταν, τα δεύτερα ημίχρονα των αναμετρήσεων, θα είχαν εντελώς διαφορετική εξέλιξη! Και πράγματι, έτσι έγινε…

Το πιο «σοκαριστικό» του πράγματος, ήταν σαφώς το προβάδισμα της Νόριτς στο «Άνφιλντ», με τον Ράσιτσα να σουτάρει στο 49’, την μπάλα να αλλάζει πορεία και το 1-0 των «καναρινιών» να φέρνει στο μυαλό την τελευταία νίκη τους σε αυτό το γήπεδο το 1994!

Από εκεί και μετά όμως, η Λίβερπουλ ενέτεινε την πίεσή της και ισοφάρισε με τον Σαντιό Μανέ, που μετά την επιτυχία με την Σενεγάλη, βρίσκεται σε εξαιρετική κατάσταση. Στο 66’ ο επιθετικός των «κόκκινων» έφερε το ματς σε ισορροπία, ύστερα από πολύ ωραία έμπνευση με το κεφάλι του Τσιμίκα, που αν και δεν σκόραρε, μοίρασε μία σημαντική ασίστ.

Και άμεσα ήρθε και η ανατροπή με τον Μοχάμεντ Σαλάχ, που 180 δευτερόλεπτα αργότερα, «υπέγραψε» με φοβερή προσπάθεια και τελείωμα με το δεξί, μία απαιτούμενη ανατροπή για την ομάδα του. Το τελικό σκορ διαμόρφωσε ο Λουίς Ντίας στο 81ο λεπτό, ο οποίος άνοιξε λογαριασμό επί αγγλικού εδάφους!

Στις υπόλοιπες αναμετρήσεις, η Άρσεναλ κεφαλαιοποίησε την υπεροχή της χάρη σε ατομικές προσπάθειες του Σμιθ Ρόου και του Σάκα, με την έναρξη του δευτέρου μέρους και πήρε την δεύτερη νίκη της στο 2022, πλησιάζοντας -1 από την 4η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, με ένα ματς λιγότερο (2-1).

Η Τσέλσι εξακολούθησε να μην ανεβάζει την απόδοσή της και ενώ το πρώτο γκολ του Ζίγιεχ στο ματς ακυρώθηκε, με το δεύτερο του 89ου λεπτού δεν έγινε το ίδιο, με άμεση συνέπεια να παίρνει το 6ο της συνεχόμενο «διπλό» επί της σημερινού αντιπάλου της!

Στα υπόλοιπα ματς, η Έβερτον είδε γκολ της να ακυρώνεται με την έναρξη του δευτέρου μέρους και εν συνεχεία τον Άρμστρονγκ και τον Λονγκ να δίνουν τη νίκη στην Σαουθάμπτον, ενώ η Γουότφορντ πήρε την πρώτη της νίκη με τον Ρόι Χότζον στο «τιμόνι» της επί της Άστον Βίλα (0-1).

Συνοπτικά τα αποτελέσματα των έξι αναμετρήσεων της 26ης αγωνιστικής:

Άρσεναλ – Μπρέντφορντ 2-1 (49’ Σμιθ Ρόου, 79’ Σάκα -91' Νόργκααρντ)

Άστον Βίλα – Γουότφορντ 0-1 (78’ Ντένις)

Κρίσταλ Πάλας – Τσέλσι 0-1 (89' Ζίγιεχ)

Λίβερπουλ -  Νόριτς 3-1 (64’ Μανέ, 67’ Σαλάχ, 81’ Ντίας - 49’ Ράσιτσα)

Μπράιτον – Μπέρνλι 0-3 (21’ Βέργκοστ, 40’ Μπράουνχιλ, 69 Λένον)

Σαουθάμπτον – Έβερτον 2-0 (52΄ Άρμστρονγκ, 84’ Λονγκ)

Δημήτρης Μανάκος