Αλώβητη και στο Λονδίνο η Νιούκαστλ που πορεύεται ολοταχώς για σωτηρία! (vids)

Η έξυπνη κίνηση του Γουίλοκ, το λάθος του Ράις και η τύχη οδήγησαν την Νιούκαστλ στην εξασφάλιση βαθμού και στο Ολυμπιακό Στάδιο του Λονδίνου! Οι «καρακάξες» έφυγαν από την αγγλική πρωτεύουσα με το τελικό 1-1 απέναντι στην Γουέστ Χαμ και διατηρούνται σε θετική τροχιά στα τελευταία πέντε παιχνίδια τους στο πρωτάθλημα με τρεις νίκες και δυο ισοπαλίες! 



Αλώβητη και στο Λονδίνο η Νιούκαστλ που πορεύεται ολοταχώς για σωτηρία! (vids)

Η Νιούκαστλ ξεκίνησε το ματς ως μια ομάδα που πραγματικά μαζεύει τους βαθμούς για να σταματήσει να διατρέχει κινδύνους στα χαμηλά και η Γουέστ Χαμ θυμήθηκε τον... χαρακτήρα της 5άδας μετά το πρώτο 20λεπτο για να πάρει πρωτοβουλίες στον αγωνιστικό χώρο. Η ομάδα του Έντι Χάου έδειχνε ικανή να περιορίσει τα «σφυριά», ωστόσο, εκείνα σταδιακά ανέβαιναν στο γήπεδο και τελικά κατάφεραν να πάρουν τη μπάλα και την αυτοπεποίθηση που τους έλειπε.

Στο 9' ο Μπόουεν είχε δοκάρι σε διαγώνιο σουτ το οποίο βρήκε και λίγο ο Ντουμπράβκα, ενώ, στο 32' ήρθε το προβάδισμα! Ο Κρέσγουελ γέμισε από εκτέλεση φάουλ και με την 19η ασίστ του από την έναρξη της περασμένης σεζόν βρήκε στο χώρο τον Ντόουσον για να κάνει με κεφαλιά το 1-0.

Η Νιούκαστλ κατόρθωσε να ισοφαρίσει πριν φύγει το πρώτο μέρος. Από σέντρα που έγινε από αριστερά, ο Ράις έκανε κακή απομάκρυνση και ο Γουίλοκ που παραμόνευε, άπλωσε το πόδι για την επαφή. Ο Φαμπιάνσκι αιφνιδιάστηκε και με τη βοήθεια του δοκαριού η μπάλα πέρασε την τελική γραμμή, με την Goal Line Technology να δείχνει το 1-1 στο 45' + 1'.

Η ισοφάριση οριακά πριν την ανάπαυλα έδωσε ψυχολογία στο σύνολο του Έντι Χάου που προσπάθησε στο δεύτερο ημίχρονο να επιβληθεί στον αγωνιστικό χώρο και να μετουσιώσει αυτή την απόδοση σε γκολ ανατροπής και νίκης. Ο Γουίλοκ έκανε ένα φαλτσαριστό σουτ από τα όρια της περιοχής με τη μπάλα να περνάει δίπλα από τα δοκάρια του Φαμπιάνσκι, ενώ, τα «σφυριά» είχαν βρεθεί σε κακό μεσημέρι και ήταν εμφανές αυτό.

Παρ' όλα αυτά, οι παίκτες του Μόγιες στα τελευταία λεπτά επιχείρησαν να σπριντάρουν και να πλησιάσουν την εστία του Ντουμπράβκα. Δεν οδήγησε όμως κάπου αυτή η προσπάθεια κι έτσι το παιχνίδι δεν ξεκόλλησε από την ισοπαλία. Οι «καρακάξες» δεν πήραν βοήθειες από τους Αλμιρόν και Μπρούνο Γκιμαράες και μάλλον στο φινάλε βολεύτηκαν με το 1-1.

 

 

Κώστας Ζάλιαρης