Λέστερ: Μία επίθεση που πετάει φωτιές «κουβαλάει» μία άμυνα που μαρκάρει με τα μάτια

Η Λέστερ βρίσκεται με το ενάμισι πόδι στην επόμενη φάση του Κόνφερενς Λιγκ, με μία επίθεση που κατάφερε να πετύχει 4 τέρματα, όμως η άμυνά της δέχτηκε γκολ για ακόμη μία φορά μέσα στη σεζόν και προβληματίζει με την εικόνα της.



Λέστερ: Μία επίθεση που πετάει φωτιές «κουβαλάει» μία άμυνα που μαρκάρει με τα μάτια

Στο Κινγκ Πάουερ, η Λέστερ δεν δυσκολεύτηκε να πετύχει μία ευρεία νίκη με 4-1 απέναντι στην Ράντερς και βρίσκεται ήδη στην επόμενη φάση του Κόνφερενς Λιγκ, καθώς μόνο εάν «αυτοκτονήσει» θα μπορέσει να χάσει την πρόκριση από μία φανερά χαμηλότερης ποιότητας ομάδα.

Επιθετικά, οι παίκτες του Μπρένταν Ρότζερς κατάφεραν να πετύχουν 4 τέρματα παρότι μπροστά τους βρέθηκε ο Πάτρικ Κάρλγκρεν που πραγματοποίησε εξαιρετικές επεμβάσεις και «έσωσε» αρκετές φορές την ομάδα του. ¶λλωστε, οι «αλεπούδες» δεν είχαν ποτέ πρόβλημα στην επίθεσή τους, καθώς τη φετινή χρονιά μετρούν ήδη 36 γκολ στην Πρέμιερ Λιγκ αλλά και 12 γκολ στους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ.

Το φετινό μειονέκτημα της είναι ξεκάθαρα η αμυντική της λειτουργία και αρκετές φορές της έχει στοιχίσει και στην Ευρώπη αλλά και στο εγχώριο πρωτάθλημα. Στα παιχνίδια των ομίλων δέχτηκε γκολ από όλες τις αντιπάλους της (Νάπολι, Λέγκια Βαρσοβίας και Σπαρτάκ Μόσχας) ενώ στην Πρέμιερ Λιγκ έχει μαζέψει τη μπάλα από τα δίχτυα της 41 φορές στις πρώτες 22 αγωνιστικές.

Το βράδυ της Πέμπτης δεν απειλήθηκε ιδιαίτερα, ωστόσο στην πρώτη ευκαιρία της Ράντερς, ο Κάσπερ Σμάιχελ είδε την εστία του να παραβιάζεται σε μία φάση που οι αμυντικοί της ομάδας μάρκαραν… με τα μάτια. Μέχρι στιγμής, η κάκιστη αμυντική λειτουργία της Λέστερ την απέκλεισαν από το Γιουρόπα Λιγκ και την έχει βυθίσει στην 11η θέση της βαθμολογίας του πρωταθλήματος, πολύ μακριά από τις θέσεις που οδηγούν στην Ευρώπη.

Για πόσο θα συνεχιστεί αυτό στις «αλεπούδες»; Κανείς δεν γνωρίζει, όμως ο Μπρένταν Ρότζερς δεν θα μπορούσε να είναι ικανοποιημένος από την κατάσταση και σίγουρα το καλοκαίρι θα πρέπει να υπάρξουν ποιοτικές μεταγραφές στα μετόπισθεν, αν η Λέστερ θέλει να επανέλθει στις επιτυχίες που μας έχει συνηθίσει τα τελευταία χρόνια.

Στράτος Μαρίνος