Η Μπράιτον «ανάγκασε» το Όλντ Τράφορντ να γιουχάρει 10 παίκτες στο ημίχρονο, αλλά όχι τον… Ντε Χέα!

Ναι, η Μπράιτον ηττήθηκε με 2-0 από τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και δεν μπόρεσε να κερδίσει για πρώτη φορά στην ιστορία της στο Όλντ Τράφορντ. Έχει σκεφτεί κανείς όμως τι έκανε στο πρώτο ημίχρονο ο Νταβίδ Ντε Χέα και πως οι «γλάροι» μπόρεσαν να περιορίσουν τους «κόκκινους διαβόλους» στο 40% κατοχής της μπάλας και στο ένα σουτ εντός εστίας!



Η Μπράιτον «ανάγκασε» το Όλντ Τράφορντ να γιουχάρει 10 παίκτες στο ημίχρονο, αλλά όχι τον… Ντε Χέα!

Μπορεί η Μπράιτον να μην κατάφερε να αποσπάσει ένα θετικό αποτέλεσμα στο Μάντσεστερ και να συνεχίσει την θετική της πορεία και στο εξ’ αναβολής ματς της Premier League, όμως αναμφίβολα μπορεί να κρατήσει αρκετά θετικά στοιχεία από την εξόρμησή της στο Όλντ Τράφορντ.

Ίσως και περισσότερα από την περσινή σεζόν, όπου ναι μεν ηττήθηκε με 2-1, έχοντας μάλιστα προηγηθεί, αλλά δίχως να πραγματοποιήσει μία τόσο πειστική εμφάνιση. Διότι αυτό έκανε την Τρίτη το βράδυ το σύνολο του Γκρέιαμ Πότερ στο Θέατρο των Ονείρων.

Η Μπράιτον παρατάχθηκε και πάλι θέλοντας να παίξει επιθετικά, δίχως να αλλοιώσει τον τρόπο παιχνιδιού της και για 45 λεπτά κυριάρχησε απέναντι στην κυνική Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Δεν απειλήθηκε καθόλου, υποχρέωσε τους «κόκκινους διαβόλους» σε μόλις ένα εντός εστίας σουτ, ενώ διατήρησε και για περισσότερη ώρα την μπάλα στα πόδια της.

Το πρώτο ημίχρονο ολοκληρώθηκε με ποσοστό κατοχής 40-60 υπέρ των «γλάρων» ενώ ο απόλυτος πρωταγωνιστής της αναμέτρησης ήταν ο Νταβίδ Ντε Χέα. Για να το αντιληφθεί κανείς, αρκεί άλλωστε να δει την φάση του 39ου λεπτού, με τον Ισπανό να πραγματοποιεί εξαιρετική απόκρουση στην κεφαλιά του Μοντέρ!

Μία φάση που αν κάποιος παρατηρήσει προσεκτικά θα δει πως η Μπράιτον έχει βάλει στην περιοχή της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, τέσσερις ποδοσφαιριστές!

Απέναντί της όμως ήταν η καλύτερη φετινή έκδοση του Ισπανού μετά το Μουντιάλ του 2018. Αυτός είναι και ο λόγος που η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ εξακολουθεί να διεκδικεί την 4η θέση, διότι στα έξι ματς που δεν σκόραρε ο Κριστιάνο Ρονάλντο, ο Νταβίδ Ντε Χέα διατήρησε τις ισορροπίες.

Αν λοιπόν αυτός απουσίαζε, η Μπράιτον θα «έγραφε» ιστορία στο Όλντ Τράφορντ και πιθανώς θα πετύχαινε και την «παρθενική» της νίκη στο εν λόγω γήπεδο στην εποχή της Premier League. Δεν τα κατάφερε, έχασε με 2-0 αλλά πόσες ομάδες θα ένιωθαν… αδικημένες, αν έχαναν από την Γιουνάιτεντ στο «σπίτι» της;

Η Μπράιτον μεγαλώνει υπό τις οδηγίες του Γκρέιαμ Πότερ και ο κόσμος της πρέπει να είναι περήφανος. Στην Ελλάδα μετράει πολλές φορές περισσότερο το αποτέλεσμα από ό,τι ο τρόπος παιχνιδιού. Στην Αγγλία και το Άμεξ όμως, οι φίλοι της Μπράιτον γνωρίζουν πως αν μία ομάδα είχε το δικαίωμα να προηγηθεί, αυτή ήταν η δική τους. Το γεγονός πως ο Ντε Χέα ήταν ο μόνος που «διασώθηκε» από τα γιουχαρίσματα στο ημίχρονο, είναι και το μεγαλύτερο επίτευγμα των «γλάρων», παρά το τελικό σκορ.

Δημήτρης Μανάκος