Πέρασε ξανά από το Μιλάνο και βάζει πλώρη για τους «8» η Λίβερπουλ!

Δύο στιγμές για την Λίβερπουλ ήταν τελικά αρκετές, παρότι μιλάμε για ένα ματς που μέχρι και το 75’ δεν είχε εντός εστίας τελική προσπάθεια. Κάπου εκεί εμφανίστηκε ο Φιρμίνο, ο οποίος «κάρφωσε» με το κεφάλι την Ίντερ και εν συνεχεία ο Μοχάμεντ Σαλάχ «έγραψε» το 2-0, δίνοντας ξεκάθαρο πλεονέκτημα στην ομάδα του και συνεχίζοντας το εντυπωσιακό 7Χ7 της στον θεσμό!



Πέρασε ξανά από το Μιλάνο και βάζει πλώρη για τους «8» η Λίβερπουλ!

Πρόκειται για δύο φύσει επιθετικές ομάδες, οι οποίες ανεξαρτήτως αντιπάλου επιχειρούν να παράξουν ποδόσφαιρο, να δημιουργήσουν ευκαιρίες και να είναι αυτές που θα ελέγχουν την εκάστοτε αναμέτρηση.

Τηρουμένων των αναλογιών λοιπόν, Ίντερ και Λίβερπουλ ήταν δεδομένο πως θα μπουν στο Σαν Σίρο, στην πρώτη αναμέτρησή τους για τους «16» του Champions League, αποφασισμένες για να επιβάλλουν τον ρυθμό τους και να σκοράρουν από νωρίς.

Το 0-0 ωστόσο «διαγραφόταν» αλλά ο Ρομπέρτο Φιρμίνο είχε διαφορετική άποψη. Σκόραρε στη πρώτη εντός εστίας τελική κάποιας εκ των δύο αντιπάλων στο 76’, ακολούθησε το γκολ του Σαλάχ στο 83’ και το «μαγικό» αυτό επτάλεπτο για την Λίβερπουλ ήταν αρκετό για να της χαρίσει μία πολύ σπουδαία νίκη.

Πώς όμως φτάσαμε σε αυτό το σημείο; Αναλυτικότερα, οι «κόκκινοι» του Γιούργκεν Κλοπ, οι οποίοι είχαν στον πάγκο τον Κώστα Τσιμίκα και τον Χάρβεϊ Έλιοτ στην βασική τους ενδεκάδα για πρώτη φορά στο Champions League, ξεκίνησαν καλύτερα στο παιχνίδι, πιέζοντας πολύ ψηλά, αλλά η πρώτη τελική προσπάθεια άνηκε στην αντίπαλό τους.

Ο Λαουτάρο Μαρτίνες σούταρε εκτός περιοχής στο 5’, με την μπάλα να περνά ελάχιστα δίπλα από την εστία του Άλισον, ενώ δύο λεπτά αργότερα, ήταν η σειρά του Μοχάμεντ Σαλάχ να απειλήσει, με το σουτ του να καταλήγει κόρνερ.

Ακολούθησε σημαντική στιγμή για την Λίβερπουλ με τον κινητικότατο Σαντιό Μανέ στο 14ο λεπτό, ενώ η μεγαλύτερη ευκαιρία του πρώτου 45αλέπτου έλαβε χώρα στο 16’, με τον Τσαλχάνογλου να σημαδεύει μέσα από την περιοχή το οριζόντιο δοκάρι του γκολκίπερ της Λίβερπουλ.

Από εκείνο το σημείο και μετά, τα μετόπισθεν των δύο ομάδων βελτιώθηκαν, με τους φιλοξενούμενους να εξακολουθούν να είναι πιο επικίνδυνοι αλλά διόλου ουσιαστικοί. Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί η φάση του Ζότα, πριν από την συμπλήρωση μισής ώρας, όταν η Λίβερπουλ πάτησε με χαρακτηριστική ευκολία στην περιοχή αλλά δεν βρήκε καλό τελείωμα με σωστές προϋποθέσεις.

Κάπως έτσι, η «λευκή» ισοπαλία του πρώτου μέρους ήταν φυσικό επόμενο, με Ιντζάγκι και Κλοπ να αλληλοεξουδετερώνονται δίχως εντός εστίας τελική προσπάθεια και να αναζητούν το πολυπόθητο γκολ που θα τους έδινε πλεονέκτημα.

Πιο έτοιμος για να διεκδικήσει τη νίκη όμως με την έναρξη του δευτέρου μέρους, έδειξε ο προπονητής των «νερατζούρι», οι οποίοι δεν ανάγκασαν τον Άλισον σε κάποια απόκρουση μέχρι και το 60’, αλλά είχαν ξεκάθαρα την πρωτοβουλία των κινήσεων.

Ο Κλοπ απάντησε άμεσα με… αλλαγές, με Κείτα και Χέντερσον να δυναμώνουν την μεσαία γραμμή της ομάδας τους, ενώ και ο Ντίας έκανε το ευρωπαϊκό του ντεμπούτο, αντικαθιστώντας τον Μανέ, εξαιτίας των συνεχόμενων αναμετρήσεων που έχει δώσει τον τελευταίο μήνα.

Με τον τρόπο αυτό, ο Γερμανός μπόρεσε να ανακόψει τον ρυθμό και να πείσει την ομάδα του να κρατά για περισσότερη ώρα την μπάλα στην κατοχή της.

Η πρώτη πραγματικά σοβαρή ευκαιρία της επανάληψης μάλιστα ήταν για την Λίβερπουλ, με τον Ντίας στο 63’ να κάνει ένα κοντρόλ περισσότερο από ό,τι χρειαζόταν.

Η Ίντερ δυσκολεύτηκε να διαχειριστεί την είσοδο του Ντίας στο ματς και ένα κακό επτάλεπτο ήταν αρκετό για να της στερήσει την… ισοπαλία. Ο Φιρμίνο άνοιξε το σκορ στο 76’ με ωραία κεφαλιά, ύστερα από κόρνερ, ο Σαλάχ έκανε το 2-0 επτά λεπτά αργότερα και το τελικό σκορ χαρίζει στην Λίβερπουλ μία τεράστια νίκη, που την καθιστά αναμφίβολα φαβορί για την πρόκριση στους «8» του Champions League!

Δημήτρης Μανάκος