Ο σκοπός... αγιάζει τα μέσα: Οι περίεργες συμπτώσεις με τους τραυματισμούς των παικτών της Σαουθάμπτον μετά το 60'!

Μπορεί να ακούγεται περίεργο, όμως οι ποδοσφαιριστές της Σαουθάμπτον από το 60ο μέχρι και το 70ο λεπτό συνήθως κάτι… παθαίνουν. Κάποιος τραυματίζεται, το ιατρικό επιτελείο εισέρχεται στον αγωνιστικό χώρο και το παιχνίδι διακόπτεται, με συνέπεια οι υπόλοιποι να κερδίζουν ανάσες. Είναι τυχαίο ή μήπως από την στιγμή που έχει γίνει σε 14 ματς από τα 24, είναι κάποιο σχέδιο του Χάζενχουτλ;



Ο σκοπός... αγιάζει τα μέσα: Οι περίεργες συμπτώσεις με τους τραυματισμούς των παικτών της Σαουθάμπτον μετά το 60'!

Όταν κάποιος ακούει το όνομα της Σαουθάμπτον την τρέχουσα σεζόν, αυτομάτως αντιλαμβάνεται πως μιλάμε για μία άκρως οργανωμένη ομάδα που έχει «χτιστεί» από έναν σοβαρό προπονητή και φυσικά δεν «χρωστάει» τίποτα στην τύχη.

Έχει καταφέρει να πάρει σπουδαία αποτελέσματα φέτος και αποτελεί μαζί με την Μπράιτον, την Λέστερ και την Γουλβς, τις ευχάριστες εκπλήξεις του πρωταθλήματος, αναλογικά με τους βαθμούς που έχει καταφέρει να πάρει από τις ομάδες του Big 6.

Τι να θυμηθούμε; Τις δύο ισοπαλίες με τη Μάντσεστερ Σίτι, το γεγονός πως έγινε η πρώτη ομάδα της… τετραετίας στην Premier League που αποσπά βαθμό με «μηδέν» στο «Έτιχαντ» ή την απίθανη ανατροπή με την Τότεναμ και την εκπληκτική εμφάνιση που πραγματοποίησε στο «Όλντ Τράφορντ», ακόμη και αν σε αμφότερες αναμετρήσεις έμεινε πίσω στο σκορ.

Είναι αναμφίβολα μία καλοδουλεμένη «μηχανή» και η βαθμολογική της θέση το επιβεβαιώνει. Παρατηρώντας όμως ακόμη καλύτερα τον τρόπο παιχνιδιού της και ορισμένα «κοινά» περιστατικά, διαπιστώνει κάποιος πως υπάρχει ένα δεκάλεπτο στην εκάστοτε αναμέτρηση που μοιάζει ιδιαίτερα με την προηγούμενη, ανεξαρτήτου αντιπάλου ή σκορ…

Τι είναι αυτό; Στα 14 από τα 24 ματς της Σαουθάμπτον σε επίπεδο πρωταθλήματος, από το 60ο μέχρι και το 70ο λεπτό, κάποιος εκ των ποδοσφαιριστών της αναγκάζει τον διαιτητή να διακόψει το ματς. Τραυματίζεται, ζητά το ιατρικό επιτελείο, αυτό εισέρχεται στον αγωνιστικό χώρο και το παιχνίδι σταματά για μικρό χρονικό διάστημα.

Άμεση συνέπεια αποτελεί το γεγονός πως οι υπόλοιποι ποδοσφαιριστές παίρνουν ανάσες. Ταυτόχρονα, οι παίκτες της Σαουθάμπτον κατευθύνονται προς τον πάγκο. Πίνουν κάτι που τους δίνει ενέργεια, παίρνουν βιταμίνες, συζητούν με τον προπονητή τους και επανέρχονται για να συνεχίσουν την αναμέτρηση.

Το «time out» της Σαουθάμπτον έλαβε χώρα στο ματς με τη Νιούκαστλ, έγινε και στο Μάντσεστερ απέναντι στην Σίτι και γενικότερα συμβαίνει, ανεξάρτητα από το αν το ματς κυλά ιδανικά ή όχι.

Μην ξεχνάμε άλλωστε, πως η Σαουθάμπτον μετά την συμπλήρωση μίας ώρας αγώνα, έχει σκοράρει μόλις εννέα φορές και έχει δεχθεί 14 γκολ! Συνεπώς, ακόμη και αν γίνεται εσκεμμένα δεν έχει προσφέρει κάποιο εκπληκτικό αποτέλεσμα.

Το ερώτημα βεβαίως είναι αν είναι τυχαίο ή όχι; Αν δηλαδή οι περισσότεροι τραυματισμοί των παικτών της προκύπτουν λόγω φυσικής κατάστασης από το 60ο λεπτό και έπειτα ή αν ο Χάζενχουτλ κερδίζει συνειδητά χρόνο για να τους προετοιμάσει για την συνέχεια της αναμέτρησης; Διότι αν αυτό ισχύει, ο Γερμανός προπονητής είναι δεδομένα ο πρώτος που κάνει το… time out συνήθεια, ακόμη και αν οι υπόλοιποι δεν το καταλαβαίνουν!

Δημήτρης Μανάκος