Με Κριστιάνο οδηγό «φορτσάρει» για τετράδα! (vid)

Ο Κριστιάνο Ρονάλντο σκόραρε έπειτα από 6 σερί αγώνες που δεν τα είχε καταφέρει και η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ επέστρεψε στα θετικά αποτελέσματα, επικρατώντας με 2-0 της «μαχητικής» Μπράιτον στο Ολντ Τράφορντ. Οι «κόκκινοι διάβολοι» προηγήθηκαν στο 51ο λεπτό με τον Πορτογάλο σούπερσταρ, δύο λεπτά αργότερα είδαν την αντίπαλό τους να μένει με δέκα παίκτες λόγω της αποβολής του Λιούις Ντανκ και στο τέλος πέτυχαν και δεύτερο γκολ παίρνοντας μία τεράστια νίκη στη μάχη που δίνουν για την 4η θέση που οδηγεί στο Τσάμπιονς Λιγκ.



Με Κριστιάνο οδηγό «φορτσάρει» για τετράδα! (vid)

Μετά από τα συνεχή ανεπιτυχή αποτελέσματα απέναντι σε Μπέρνλι και Σαουθάμπτον, η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ θέλησε να ψάξει την πρώτη της νίκη μέσα στο Φεβρουάριο απέναντι στη Μπράιτον στο Ολντ Τράφορντ.

Οι δύο ομάδες είχαν από μία καλή ευκαιρία στα πρώτα 5 λεπτά της αναμέτρησης, με τον Μόντερ να βλέπει το Ντε Χέα να αποκρούει το σουτ του και τον Σάντσες από την άλλη πλευρά να μην ανησυχεί από την προσπάθεια του Σάντσο. Η μεγαλύτερη ευκαιρία στο πρώτο ημίχρονο ήταν για τους «γλάρους» στο 39ο λεπτό, όταν ο Μόντερ απείλησε ξανά τον Ντε Χέα με μία δυνατή κεφαλιά, όμως ο γκολκίπερ της Γιουνάιτεντ «πέταξε» και αποσόβησε τον κίνδυνο, στέλνοντας τις δύο ομάδες ισόπαλες στα αποδυτήρια.

Το άχρωμο και χωρίς καθόλου φαντασία πρώτο ημίχρονο των «κόκκινων διαβόλων» βάλθηκε να διαγράψει από τη μνήμη των φίλων της, ο Κριστιάνο Ρονάλντο. Ο Πορτογάλος αστέρας έβαλε τέλος στην ανομβρία 6 αγώνων χωρίς γκολ, «εκτελώντας» με ένα εξαιρετικό σουτ τον Σάντσες για το 1-0 της Γιουνάιτεντ στο 51’.

Μάλιστα, μερικά δευτερόλεπτα αργότερα, ο Λιούις Ντανκ ανέτρεψε τον Ελάνγκα έξω από την περιοχή, με το διαιτητή της αναμέτρησης να βγάζει από το τσεπάκι του την κόκκινη κάρτα καθώς θεώρησε πως ο Ιρλανδός εμπόδισε τον νεαρό εξτρέμ της Γιουνάιτεντ από ένα τετ-α-τετ.

Οι γηπεδούχοι «έριξαν» το ρυθμό του αγώνα και προσπάθησαν να διατηρήσουν το προβάδισμά τους, με το Ρονάλντο, ωστόσο, να συνεχίζει να απειλεί. Στο 64ο λεπτό, είδε τον Σάντσες να αποκρούει εντυπωσιακά την κεφαλιά του, στερώντας του το δεύτερο γκολ στην αναμέτρηση.

Με τη συμπλήρωση 71 λεπτών αγώνα, ο CR7 «μπήκε» στο μυαλό του Σάντσες, έκλεψε τη μπάλα και έδωσε έτοιμο γκολ στον Φερνάντες όμως εκείνος δεν κατάφερε να νικήσει τον Ισπανό γκολκίπερ της Μπράιτον από πολύ πλεονεκτική θέση.

Οι «γλάροι» στάθηκαν άτυχοι στο 77ο λεπτό, με τον Μόντερ να εξαπολύει ακόμη έναν κεραυνό όμως αυτή τη φορά, η μπάλα κατέληξε στο οριζόντιο δοκάρι του Ντε Χέα, με το 1-0 να παραμένει.

Ο Μπρούνο Φερνάντες είχε ακόμη τις δυνάμεις να τρέξει ολόκληρο το γήπεδο στο 90+6' και να πετύχει το δεύτερο γκολ της Γιουνάιτεντ, σφραγίζοντας μία τεράστια νίκη στη μάχη που κάνει η ομάδα του για την κατάκτηση της 4ης θέσης που οδηγεί στο Τσάμπιονς Λιγκ.

Στράτος Μαρίνος