Νιούκαστλ: Αήττητη το 2022 στην Premier League, 3Χ3 και αριθμοί… τετραετίας!

Κομβικό ρόλο φαίνεται πως έχει διαδραματίσει για τη Νιούκαστλ η χειμερινή μεταγραφική περίοδος, καθώς οι «καρακάξες» μετρούν τρεις συνεχόμενες νίκες, με αποκορύφωμα την τελευταία τους επί της Άστον Βίλα, παρά το γεγονός πως δεν λογιζόταν ως φαβορί!  



Νιούκαστλ: Αήττητη το 2022 στην Premier League, 3Χ3 και αριθμοί… τετραετίας!

Ήταν μέσα Ιανουαρίου του 2022 όταν η Νιούκαστλ είχε ξεκινήσει τη νέα χρονιά δίχως ήττα στην Premier League, έχοντας όμως δώσει μόλις μία αναμέτρηση, απέναντι στην Γουότφορντ, με το 1-1 να είναι το τελικό σκορ.

Ένα ματς που… μάλλον χαμένη την έβγαζε, αν αναλογιστεί κανείς πως είχε προηγηθεί, την ώρα που μετρούσε μόλις μία νίκη από το ξεκίνημα της σεζόν 2021-22! Η ενίσχυση λοιπόν έμοιαζε επιτακτική και πράγματι οι Σαουδάραβες έκαναν ό,τι μπορούσαν ώστε να πάψει η ομάδα τους να θεωρείται ως ένα από τα βασικά φαβορί για τον υποβιβασμό.

Πήραν τον Γουντ από την Μπέρνλι, τον Νταν Μπερν από την Μπράιτον, τον Μπρούνο Γκιμαράες, τον Τάργκετ ως δανεικό και τον Τρίπιερ. Αυτοί ήταν αρκετοί, αλλά ουδείς ανέμενε πως ειδικά ο τελευταίος θα εξελιχθεί στην καλύτερη επιλογή της ομάδας του Έντι Χάου, παρά το κακό ντεμπούτο του στον σοκαριστικό αποκλεισμό από την Κέιμπριτζ για το FA Cup.

Ακολούθησε η νίκη στο «Έλαντ Ρόουντ» επί της Λιντς, το 3-1 επί της Έβερτον, στο ντεμπούτο του Φρανκ Λάμπαρντ και το 1-0 απέναντι στην Άστον Βίλα, σε ένα ματς που και πάλι κρίθηκε από απευθείας εκτέλεση φάουλ του νέου δεξιού οπισθοφύλακα της Νιούκαστλ.

Τι σημαίνει πρακτικά αυτό το 3Χ3; Πως η Νιούκαστλ είναι αήττητη σε επίπεδο πρωταθλήματος σε ολόκληρο το 2022, έχοντας δώσει τέσσερις αναμετρήσεις και πως οι εννέα βαθμοί σε τρία ματς «αγγίζουν» αριθμούς τριετίας…

Από τον Νοέμβριο 2018 άλλωστε, έχουν οι «καρακάξες» να βιώσουν ένα τέτοιο συναίσθημα. Τότε είχαν κερδίσει Γουότφορντ, Μπόρνμουθ και Μπέρνλι και τώρα με αντιπάλους μεγαλύτερης δυναμικότητας, η ιστορία επαναλήφθηκε!

Δημήτρης Μανάκος