Το Μουντιάλ του Κατάρ καλεί τον… Μπόουεν!

Οι εξαιρετικές εμφανίσεις του Τζάροντ Μπόουεν με τη φανέλα της Γουέστ Χαμ στην Πρέμιερ Λιγκ  (και προσεχώς στην Ευρώπη), είναι σίγουρο πως θα «αναγκάσουν» τον Γκάρεθ Σάουθγκεϊτ να τον επιλέξει για την αποστολή της εθνικής Αγγλίας στα γήπεδα του Κατάρ.



Το Μουντιάλ του Κατάρ καλεί τον… Μπόουεν!

Η Γουέστ Χαμ βρίσκεται στην 4η θέση του βαθμολογικού πίνακα της Πρέμιερ Λιγκ, έχοντας εμφανώς μικρότερο μπάτζετ από τις ομάδες που βρίσκονται από πάνω της, αλλά και από τις Μάντσεσερ Γιουνάιτεντ, Τότεναμ και Άρσεναλ που την ακολουθούν.

 Ένας από τους βασικότερους λόγους που τα «σφυριά» βρίσκονται σε αυτή τη θέση είναι ο Τζάροντ Μπόουεν. Ο 25χρονος επιθετικός είναι η αποκάλυψη της φετινής Γουέστ Χαμ, καθώς αποτελεί έναν από τους ποιοτικότερους παίκτες στο ρόστερ, με την ομάδα να έχει δαπανήσει μόλις 21 εκατ. ευρώ για να τον αποκτήσει από τη Χαλ τον Ιανουάριο του 2020.

Ειδικά οι εμφανίσεις του μετά τη boxing day είναι απολαυστικές. Σε 10 παιχνίδια, μετράει 7 γκολ και 4 ασίστ, δηλαδή συμμετέχει τουλάχιστον μία φορά ανά αγώνα, στα τέρματα που πετυχαίνει η ομάδα του. Στον αγώνα της Κυριακής απέναντι στη Λέστερ, ο Μπόουεν ήταν αυτός που άνοιξε το σκορ αλλά και εκείνος που έστειλε συστημένη τη μπάλα στο κεφάλι του Ντόουσον για την ισοφάριση των «σφυριών» στο Κινγκ Πάουερ απέναντι στη Λέστερ.

Όπως είναι φυσιολογικό, ο νεαρός επιθετικός έχει κεντρίσει το ενδιαφέρον του ομοσπονδιακού τεχνικού της Αγγλίας, Γκάρεθ Σάουθγκεϊτ, και φαντάζει δύσκολο να μην τον συμπεριλάβει στις επιλογές του ενόψει του Μουντιάλ του 2022 στα γήπεδα του Κατάρ. Πόσο μάλλον τώρα, που αρκετοί Άγγλοι ποδοσφαιριστές διανύουν πολύ μέτριες χρονιές στα εγχώρια πρωταθλήματα αλλά και σε αυτά της Ευρώπης.

 

 


Στράτος Μαρίνος