Ο Ντι Μαρία έχει γενέθλια και σβήνοντας τα κεράκια θέλει να ξεχάσει το Μάντσεστερ! (vids)

Πέρασαν οκτώ χρόνια από τότε που ο Άνχελ Ντι Μαρία πάτησε στο πόδι του στο Μάντσεστερ, για να φορέσει την φανέλα της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Τότε, που οι «κόκκινοι διάβολοι» δαπάνησαν 60 εκατομμύρια για να αποσπάσουν την υπογραφή του, για να… καταλήξει ο Αργεντινός επιθετικός να δηλώσει πως δούλεψε με τον χειρότερο προπονητή στην καριέρα του! Μία περίοδος που ακόμη και στα 34α γενέθλιά του, θα θέλει να ξεχάσει!  



Ο Ντι Μαρία έχει γενέθλια και σβήνοντας τα κεράκια θέλει να ξεχάσει το Μάντσεστερ! (vids)

Πρόκειται για την πρώτη χρονιά της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ δίχως τον Σερ Άλεξ Φέργκιουσον στο «τιμόνι» της. Ο Λουίς Φαν Χάαλ αποτελεί τον προπονητή που θα κληθεί να αντικαταστήσει τον Σκωτσέζο, έχοντας ένα βουνό να ανέβει…

Η διοίκηση των «κόκκινων διαβόλων» παρουσιάζεται αποφασισμένη να τον στηρίξει και να ενισχύσει το ρόστερ με πολυδάπανες μεταγραφικές κινήσεις. Έρχεται ο Βίκτορ Βαλντές, ο οποίος θα αγωνιστεί σε πέντε ματς, ο Ρόχο, ο Ντάλεϊ Μπλιντ και ο Άνχελ Ντι Μαρία.

Τέσσερις ποδοσφαιριστές που συνολικά κόστισαν 90 εκατομμύρια αλλά εν τέλει ο πιο… αναξιόπιστος αποδείχθηκε ο Αργεντινός επιθετικός, όσο περίεργο και αν ακούγεται! Στο Μάντσεστερ έμεινε για μόλις μία χρονιά, αγωνίστηκε σε 32 αναμετρήσεις σε όλες τις διοργανώσεις και σημείωσε μόλις 4 γκολ, εκ των οποίων το πρώτο είναι αυτό απέναντι στην ΚΠΡ και το δεύτερο αυτό κόντρα στην Λέστερ.

 

Μία απίστευτη «λόμπα» που αν το σκεφτεί κάποιος ποιητικά, ταυτίζεται με την πορεία του Ντι Μαρία στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Οι προσδοκίες ήταν μεγάλες, το ξεκίνημα θετικό, αλλά όσο καλά ξεκίνησε, τόσο άσχημη ήταν η… πτώση!

Η κόντρα του με τον έμπειρο Ολλανδό προπονητή τον επηρέασε σε σημαντικό βαθμό, με άμεση συνέπεια να καταλήξει να δηλώνει πως είναι ο χειρότερος προπονητής που έχει εργαστεί μαζί του!

«Όταν έγινε γνωστό ότι ο Φαν Χάαλ ήταν ο προπονητής, με πήραν τηλέφωνο πολλοί φίλοι. Δεν μπορούσα να το πιστέψω, καθώς πολλοί άνθρωποι μου είπαν ότι δεν του αρέσουν οι Βραζιλιάνοι λόγω του στυλ παιχνιδιού τους.»

Μου είπαν, «Το πρώτο πράγμα που θα κάνει είναι να σε βγάλει έξω.» Στην πραγματικότητα, ήταν το δεύτερο γιατί την πρώτη μέρα δεν μου μίλησε.

Τη δεύτερη μέρα, είπε, «Μπορείς να φύγεις». Δεν είχα καν προπονηθεί και το είπε αυτό. Δεν μπορούσα να το πιστέψω. Ο Ράιαν Γκιγκς προσπάθησε να με υπερασπιστεί πολύ. Μίλησα μαζί του και δεν μπορούσα να καταλάβω γιατί δεν είχα καν την ευκαιρία να δείξω αν αξίζω ούτε στην προπόνηση.

Απλώς ήρθε και είπε, «Μπορείς να φύγεις». Δεν εξήγησε γιατί. Μου είπε, «Δεν θα παίξεις αυτή τη σεζόν, δεν πρόκειται να σε χρησιμοποιήσω, αν θέλεις να φύγεις, φύγε». Απάντησα «εντάξει»!

«Προσπάθησα να παλέψω για τη θέση μου. Έμεινα ένα χρόνο μαζί του. Ήταν τόσο, τόσο δύσκολο. Είναι ένας από τους χειρότερους ανθρώπους με τους οποίους έχω δουλέψει.»

Σαν να μην έφταναν όλα αυτά, ο Ντι Μαρία είδε το σπίτι του να δέχεται διάρρηξη, με τους τρεις ληστές να τρέπονται σε φυγή, όταν ήχησε ο συναγερμός. Άλλαξε σπίτι, δέχθηκε την βοήθεια της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, η οποία τοποθέτησε security στη νέα του κατοικία αλλά το γυαλί είχε «ραγίσει»!

Κάπως έτσι, ο Άνχελ Ντι Μαρία αποχώρησε από το Μάντσεστερ, με κακές αναμνήσεις στις αποσκευές του, σε έναν «μαύρο» χρόνο που ακόμη και στα 34ά γενέθλιά του, δεδομένα θα θυμάται.

Επέστρεψε πέντε χρόνια μετά ως αντίπαλος, με την φανέλα της Περί Σεν Ζερμέν, έδωσε δύο ασίστ και ήπιε… μπύρα, παρόλο που δεν «γιόρτασε» εν τέλει την πρόκριση απέναντι στην πρώην ομάδα του!

Δημήτρης Μανάκος