Αδιόρθωτη Λέστερ, ισοφαρίστηκε σε «νεκρό χρόνο» και από την Γουέστ Χαμ!

Σε ένα ματς με πολλές φάσεις εκατέρωθεν και ενδιαφέρον μέχρι και το τελευταίο λεπτό, η Λέστερ προηγούνταν μέχρι και το 91’ αλλά και πάλι έμοιαζε… ανεπίδεκτη μαθήσεως. Η Γουέστ Χαμ την ισοφάρισε με τον Ντόουσον και της «έκλεψε» δύο βαθμούς (2-2), θυμίζοντας και πάλι στο σύνολο του Ρότζερς το ματς με την Τότεναμ…  



Αδιόρθωτη Λέστερ, ισοφαρίστηκε σε «νεκρό χρόνο» και από την Γουέστ Χαμ!

Πρόκειται δεδομένα για μία ολίγον τι περίεργη σεζόν για την Λέστερ, καθώς οι «αλεπούδες» δεν διεκδικούν προς το παρόν κάποιο ευρωπαϊκό εισιτήριο και δεν διακρίνονται για την σταθερότητά τους, αναφορικά με τα αποτελέσματά τους.

Επικράτησαν της Λίβερπουλ στο «Κινγκ Πάουερ», ηττήθηκαν σε ένα επικό ματς από την Τότεναμ και γενικότερα η ομάδα του Μπρένταν Ρότζερς δεν επιδέχεται σε καμία περίπτωση κριτική, ούσα ιδιαίτερα απρόβλεπτη. Δεδομένη ωστόσο είναι η ανασταλτική της αδυναμία.

Μία αδυναμία που έγινε φανερή και απέναντι στην Γουέστ Χαμ, με τα «σφυριά» να παίρνουν το προβάδισμα στο 10ο λεπτό, χάρη στον «σεληνιασμένο» Τζαρόντ Μπόουεν! Ο Άγγλος εκμεταλλεύτηκε στο έπακρο την αντεπίθεση της ομάδας του και την κάθετη πάσα του Ντιοπ και βρήκε δίχτυα με το αριστερό, για το 7ο γκολ του εντός του 2022!

Παρά ταύτα, η αντίδραση της Λέστερ ήταν άμεση. Η πρώτη της τελική προσπάθεια έλαβε χώρα στο 30’ με τον Τίλεμανς και ο ίδιος ποδοσφαιριστής ένα τέταρτο αργότερα, ακριβώς πριν από την λήξη του ημιχρόνου, ισοφάρισε με πέναλτι, παρά την αξιέπαινη προσπάθεια του Φαμπιάνσκι να το αποσοβήσει.

Η ψυχολογία αντιστράφηκε, η Λέστερ εμφανίστηκε σοβαρότερη και πιο επικίνδυνη και το 2-1 φαινόταν πως ήταν θέμα… χρόνου. Εν τέλει, πράγματι έτσι ήταν, με τον Ρικάρντο Περέιρα να πετυχαίνει το πρώτο του γκολ, μετά από 13 μήνες με υπέροχη κεφαλιά-ψαράκι.

Στα εναπομείναντα λεπτά, τα «σφυριά» πάλεψαν για να φέρουν το ματς στα ίσια, η κλεψύδρα άδειαζε, αλλά ο Ντόουσον είχε… Buzzer Beater. Σκόραρε στο 91’, διαμόρφωσε το τελικό σκορ (2-2) και η Λέστερ συνεχίζει να μην μαθαίνει το μάθημά της στο τέλος της… βραδιάς.

Ευνοημένη του Σαββατοκύριακου μοιάζει η Άρσεναλ που δεν αγωνίστηκε, ενώ η Γουέστ Χαμ κρατά από την εξόρμηση στο «Κινγκ Πάουερ» μόνο τον… Μπόουεν, που είναι ο πιο παραγωγικός Άγγλος ποδοσφαιριστής με την αλλαγή του χρόνου και τον ανέλπιστο βαθμό που κατέκτησε.

Δημήτρης Μανάκος