Πρώτη νίκη για τον Λάμπαρντ στην… ανανεωμένη Έβερτον, μεγάλο «διπλό» της Μπράιτον!

Την πρώτη του επικράτηση στον πάγκο της Έβερτον πανηγύρισε ο Φρανκ Λάμπαρντ, με τα «ζαχαρωτά» να κερδίζουν με χαρακτηριστική ευκολία την Λιντς, έχοντας τρεις διαφορετικούς σκόρερ (3-0). Την ίδια ώρα, η Μπράιτον πήρε πολύτιμο «διπλό» στην έδρα της Γουότφορντ (0-2), ενώ Μπρέντφορντ και Πάλας έμειναν στο «μηδέν», σε ένα αποτέλεσμα που συμφέρει αμφότερες.



Πρώτη νίκη για τον Λάμπαρντ στην… ανανεωμένη Έβερτον, μεγάλο «διπλό» της Μπράιτον!

Την καλύτερή της φετινή εμφάνιση πραγματοποίησε η Έβερτον απέναντι στην Λιντς του Μαρσέλο Μπιέλσα, η οποία δεν κατάφερε να αποδειχθεί και πάλι όσο μαχητική συνηθίζει να είναι, παρασυρόμενη από την εκπληκτική ατμόσφαιρα που δημιούργησαν οι φίλοι των γηπεδούχων, στο πρώτο εντός έδρας ματς του Φρανκ Λάμπαρντ στο «Γκούντισον Παρκ».

Μέχρι και το 10ο λεπτό, το παιχνίδι έμοιαζε ισορροπημένο αλλά εκεί αποφάσισε να γίνει παράγοντας ο αρχηγός Κόουλμαν, ο οποίος δεν είχε σκοράρει σε παιχνίδι της Premier League για την ομάδα του, τα τελευταία τρία χρόνια.

Ο Κόουλμαν έσπρωξε την μπάλα στα δίχτυα ακριβώς με  την συμπλήρωση των πρώτων 10’ και η παράδοση που τον θέλει να μην έχει χάσει ποτέ σε επίπεδο πρωταθλήματος όταν βρίσκει δίχτυα, συνεχίστηκε και απέναντι στα «παγώνια».

Η Λιντς δεν μπόρεσε να απαντήσει, το 2-0 του 23ου λεπτού είχε και πάλι την υπογραφή κεντρικού αμυντικού (Κιν) απλοποίησε ακόμη περισσότερο τα πράγματα και ο Ριτσάρλισον στο 78’ «κλείδωσε» τη νίκη για την ομάδα του!

Κάπως έτσι η Έβερτον έφτασε στην πρώτη της νίκη στην εποχή του Φρανκ Λάμπαρντ και στην 3η συνολικά στην Premier League από τον Οκτώβριο και έπειτα, ενώ η Λιντς ανέδειξε και πάλι τα ανασταλτικά προβλήματα που αντιμετωπίζει.

Την ίδια ώρα, η Μπράιτον πανηγύρισε σπουδαίο «διπλό» στην έδρα της Γουότφορντ, κατακτώντας το πολυπόθητο τρίποντο απέναντι στους «hornets» που εξακολουθούν να μην σκοράρουν με τον Ρόι Χότζον σε 270 αγωνιστικά λεπτά.

Το σκορ άνοιξε με εκπληκτικό γκολ ο πρώτος σκόρερ των «γλάρων», Νιλ Μοπέ και εν συνεχεία ο Γουέμπστερ, που είχε σκοράρει και πάλι από στατική φάση απέναντι στην Τσέλσι, το έκανε… ξανά, και ολοκλήρωσε επί της ουσίας την αναμέτρηση (0-2).

Τέλος, Μπρέντφορντ και Πάλας έμειναν στο απόλυτο «μηδέν» στο Brentford Community Stadium, σε ένα ματς που προσφερόταν για γκολ αλλά εν τέλει αποδείχθηκε… λευκό. Οι ευκαιρίες ήταν περιορισμένες, αμφότερες φρόντισαν να μην ηττηθούν και ό,τι πιο αξιόλογο έλαβε χώρα ήταν η επανεμφάνιση του Κρίστιαν Έρικσεν στο γήπεδο κι η αποθέωση που γνώρισε υπό το βλέμμα της συζύγου και των παιδιών του.

Δημήτρης Μανάκος