Μάικλ Όουεν: Από το Λονδίνο στο Παρίσι 40 γκολ απόσταση (vids)

Σαν σήμερα 11 Φεβρουαρίου του 1998 ο Μάικλ Όουεν έκανε ντεμπούτο με τη φανέλα της εθνικής Αγγλίας σε ηλικία 18 ετών... Και από το «Γουέμπλεϊ» μέχρι και το Μουντιάλ του 1998 και τη μαγική στιγμή στο ματς με την Αργεντινή, μεσολάβησαν 40 γκολ...  



Μάικλ Όουεν: Από το Λονδίνο στο Παρίσι 40 γκολ απόσταση (vids)

Ο τότε επιθετικός της Λίβερπου, Μάικλ Όουεν μια τέτοια ημέρα πριν από 24 χρόνια, εμφανίστηκε πρώτη φορά με τη φανέλα των «Τριών Λιονταριών» στην ήττα με σκορ 2-0 από την Χιλή σε φιλικό αγώνα στο Γουέμπλεϊ.

Ο Όουεν σε εκείνο τον αγώνα είχε γίνει ο νεότερος διεθνής ποδοσφαιριστής με την φανέλα της Αγγλίας στον 20ο αιώνα. Δέκα χρόνια μετά, το 2008 θα κάνει τη τελευταία του εμφάνιση με την εθνική ομάδα της χώρας του, στην ήττα (1-0) από τη Γαλλία στο Παρίσι.

Επρόκειτο για έναν από τους πιο χαρισματικούς σκόρερ στην Πρέμιερ Λιγκ, όντας ο δέκατος με 150 γκολ, στην λίστα των κορυφαίων γκολτζήδων στο αγγλικό πρωτάθλημα.

Με τη φανέλα των «Τριών Λιονταριών» είχε 40 γκολ σε 89 εμφανίσεις, με το πρώτο του τέρμα να είναι με το Μαρόκο, ενώ για πολλούς το κορυφαίο ήταν η στιγμή που σκόραρε απέναντι στην Αργεντινή στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Γαλλίας το 1998.

Λίγα χρόνια μετά ο Άγγλος επιθετικός είχε παραχωρήσει συνέντευξη στον Σταν Κόλιμορ και είχε αναφερθεί σε αυτό το τέρμα με την «αλμπισελέστε».

«Είχα την αίσθηση, ότι μέσα στο παιχνίδι ήμουν ο πιο γρήγορος απ' όλους. Δεν είχα κανέναν φόβο. Δεν είχα ιδέα για την Αργεντινή, πιθανώς πήγα στον αγώνα απροετοίμαστος όσο κανένας, όσον αφορά με ποιον παίζαμε, απλά ήμουν ατρόμητος, γεμάτος αυτοπεποίθηση» είχε πει.

Για το γκολ είχε πει ότι αυτή η στιγμή ίσως να ήταν η φάση που του άλλαξε όλη του τη ζωή: «Όταν πήρα τη μπάλα, ο Μπέκαμ είχε πασάρει σε μένα, κοντά στο κέντρο του γηπέδου, δεν είχα ιδέα πόσο μακριά ήταν ο Αγιάλα, είχα έναν αμυντικό δίπλα μου και απλά σκέφτηκα ότι αν μπορώ να πάρω το βήμα τότε θα φύγω μακριά του.

Κατάφερα να κάνω καλό κοντρόλ με το δεξί πόδι και ελευθερώθηκα από αυτόν, τότε κοίταξα και θυμάμαι να σκέφτομαι πως υπάρχει μόνο ένας παίκτης που έχω να νικήσω και είδα πόσο μακριά ήταν. Μόλις ξεκίνησα να τρέχω στο πλάι, είδα τον Σκόουλς δίπλα μου, αλλά σκέφτηκα ότι δεν πρόκειται να του δώσω τη μπάλα. Εκείνη τη στιγμή σκόραρα και όσο έτρεχα σκεφτόμουν, πως ήταν ένα ωραίο γκολ.

Μετά τον αγώνα είδαμε τις οικογένειές μας και νομίζω η μητέρα μου ή ο πατέρας μου, είπε ότι η ζωή μου πιθανώς έχει αλλάξει. Ήταν μάλλον η μεγαλύτερη στιγμή που θα άλλαζε τη ζωή μου».


Δημήτρης Χούπης