«Διπλό» με φόντο τα αστέρια για την Άρσεναλ

Παρά το γεγονός πως αγωνίστηκε για περισσότερο από 20 λεπτά με αριθμητικό μειονέκτημα λόγω της αποβολής του Μαρτινέλι, η Άρσεναλ κατάφερε να σκοράρει έπειτα από 40 ημέρες και να επικρατήσει με 1-0 της Γουλβς στο Μολινό. Οι «κανονιέρηδες» εκμεταλλεύτηκαν την αδράνεια της άμυνας των «λύκων», ήλεγξαν στη συνέχεια το ρυθμό του αγώνα και κατάφεραν να διατηρήσουν το προβάδισμά τους, φεύγοντας με το «διπλό» από μία πολύ δύσκολη έδρα, επιστρέφοντας και πάλι στη μάχη για την έξοδο στο Τσάμπιονς Λιγκ.



«Διπλό» με φόντο τα αστέρια για την Άρσεναλ

Μετά την ισοπαλία με την Μπέρνλι την προηγούμενη αγωνιστική, η Άρσεναλ ταξίδεψε στο Μολινό για να αντιμετωπίσει την Γουλβς, με μοναδικό στόχο τη νίκη που θα την επαναφέρει σε τροχιά Ευρώπης.

Για περισσότερο από 20 λεπτά, καμία από τις δύο ομάδες  δεν κατάφερε να υπερισχύσει στον αγωνιστικό χώρο, με το σκορ να παραμένει αμετάβλητο και τους δύο τερματοφύλακες να μην χρειάζεται να τεστάρουν τα αντανακλαστικά τους. Οι φιλοξενούμενοι κατάφεραν να σκοράρουν στο 25ο λεπτό από στημένη φάση, με τον Γκαμπριέλ Μαγκαλιάες να εκμεταλλεύεται την αδράνεια στην άμυνα των «λύκων» και με προβολή σε κενή εστία έδωσε προβάδισμα στην ομάδα του, πετυχαίνοντας το πρώτο τέρμα της Άρσεναλ έπειτα από 40 ημέρες στην Πρέμιερ Λιγκ.

Η Γουλβς ανέβασε το ρυθμό της μετά το γκολ των «κανονιέρηδων», πέρασε στην επίθεση όμως δεν κατάφερε να βρει το γκολ της ισοφάρισης πριν τη λήξη του πρώτου μέρους, με τον Ράμσντεϊλ να μην απειλείται από τις ευκαιρίες του Χιμένες στο 35΄και του Σεμέδο στο 42ο λεπτό.

Παρά το γεγονός πως οι «λύκοι» του Μπρούνο Λάζε βρέθηκαν πίσω στο σκορ, δεν κατάφεραν να επιβάλουν τον ρυθμό τους, με την Άρσεναλ να απειλείται κυρίως από μακρινά σουτ του Ποντένσε αλλά και με τις σέντρες από τα ακραία μπακ των γηπεδούχων. Από την άλλη πλευρά, οι «κανονιέρηδες» πάγωσαν τον ρυθμό και διαχειρίστηκε εξαιρετικά το προβάδισμά της, παρά την κακή αγωνιστική εικόνα του Γκρανίτ Τσάκα στο χώρο της μεσαίας γραμμής.

Όλα αυτά έμελλε να αλλάξουν στην φάση του 69ου λεπτού. Ο Μαρτινέλι αρχικά εμπόδισε τον Ντεντόνκερ να εκτελέσει γρήγορα το πλάγιο, ο Μάικλ Όλιβερ άφησε το πλεονέκτημα και στη συνέχεια της φάσης ο Βραζιλιάνος «κατεδάφισε» τον Τσικίνιο. Ο ρέφερι της αναμέτρησης εξάντλησε την αυστηρότητά του, δείχνοντας από μία κίτρινη κάρτα για κάθε φάση στον εξτρέμ της Άρσεναλ, με αποτέλεσμα να αποβληθεί.

Μάλιστα, μερικά δευτερόλεπτα αργότερα, ο Τσάκα έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του ωστόσο το γκολ ακυρώθηκε ορθώς καθώς ο Χιμένες, που επηρέαζε τη φάση, ξεκίνησε την προσπάθειά του από αντικανονική θέση. Δύο λεπτά αργότερα, ο Λακαζέτ δεν κατάφερε να κλειδώσει τη νίκη για τους φιλοξενούμενους καθώς δεν κατάφερε να νικήσει τον Σα σε τετ-α-τετ ενώ στη συνέχεια της φάσης ο Ράμσντεϊλ απέκρουσε εντυπωσιακά το σουτ του Σαΐς.

Στα εναπομείναντα λεπτά, οι «κανονιέρηδες» κλείστηκαν στα καρέ τους όμως κατάφεραν και άντεξαν στην πίεση της Γουλβς, φεύγοντας με ένα τεράστιο διπλό από το Μολινό, έτσι όπως εξελίχθηκε η αναμέτρηση.

Στράτος Μαρίνος