Με Ζότα, Ντίας και Σαλάχ είναι όμορφη η Λίβερπουλ (vid)

Με τα δυο γκολ του Ζότα και την θετικότατη εμφάνιση των Λουίς Ντίας και Μοχάμεντ Σαλάχ, η Λίβερπουλ έφτασε άνετα στο τελικό 2-0 επί της Λέστερ στο «Άνφιλντ» και επανήλθε στο -9 από την πρωτοπόρο Σίτι με ένα παιχνίδι λιγότερο. Βασικός για πρώτη φορά ο Κολομβιανός που έδειξε ότι μπορεί να βοηθήσει πολύ ουσιαστικά, ορεξάτος με χαμένες ευκαιρίες και δοκάρι ο Σαλάχ στην ημίωρη επανεμφάνισή του μετά την παρουσία στο Copa Africa.  



Με Ζότα, Ντίας και Σαλάχ είναι όμορφη η Λίβερπουλ (vid)

Η Λίβερπουλ με τον Φιρμίνο και τον Ντίας στο αρχικό σχήμα, καθώς ο Κολομβιανός για πρώτη φορά πήρε φανέλα βασικού έχοντας τον Σαλάχ στον πάγκο μετά την επιστροφή του από το Copa Africa, έδειξε διάθεση να έχει τα ηνία από την πρώτη στιγμή.

Οι «κόκκινοι» σε πολύ καλύτερη κατάσταση από τις «αλεπούδες» του Μπρένταν Ρότζερς, ναι μεν ανησύχησαν πρώτοι με το σουτ του Μάντισον από πολύ πλάγια θέση που απομάκρυνε με το δεξί χέρι ο Άλισον, ωστόσο, η εικόνα του ματς ήταν τέτοια που δεν γινόταν να μην σκοράρει η Λίβερπουλ. Και μπορεί κλασσικές ευκαιρίες να μην υπήρχαν, με τον Σμάιχελ απλά να διώχνει ένα αριστερό σουτ του Αλεξάντερ – Άρνολντ μέσα από την περιοχή, ωστόσο, οι γηπεδούχοι στο «Άνφιλντ» προσπαθούσαν είτε να τρέξουν πολύ από αριστερά, είτε να βρουν χαραμάδες για να πετάξουν τη μπάλα στο «κουτί» του Δανού πορτιέρε.

Τελικά στο 34' από εκτέλεση κόρνερ, ο Φαν Ντάικ πήρε την κεφαλιά που απέκρουσε ο Σμάιχελ και ο Ζότα από κοντά με το «ριμπάουντ» έκανε το 1-0. Η Λέστερ με το γκολ που δέχθηκε ισοφάρισε το χειρότερο σερί δίχως μηδέν παθητικό στην Πρέμιερ Λιγκ, με 17 ματς εκτός έδρας, ενώ, έχει μετρήσει πλέον 10 γκολ αντιπάλων από κόρνερ, στη χειρότερη επίδοση για φέτος.

Ο Κλοπ στο δεύτερο μέρος πέρασε στο παιχνίδι τους Σαλάχ και Έλιοτ στο 60ο λεπτό της αναμέτρησης, βγάζοντας τον Φιρμίνο για να παίξει κεντρικά στην επίθεση ο Ζότα, ο Αιγύπτιος δεξιά και ο Ντίας να του πάρει την αγαπημένη του θέση, παραμένοντας αριστερά.

Η Λέστερ επιχείρησε να γίνει πιο επιθετική και να κρατήσει κάπως περισσότερο τη μπάλα, όμως ο Σαλάχ έδειξε ότι είχε αρκετά κέφια. Στο 72' από πλάγια δεξιά νικήθηκε από τον Σμάιχελ σε πλασέ που επιχείρησε, όπως συνέβη και στο 74' με τον διεθνή φορ να φεύγει σε τετ-α-τετ μετά από λάθος του Ντιούσμπερι – Χολ, με τον Δανό τερματοφύλακα ν' απλώνει το δεξί χέρι και να διώχνει ξανά. Στο 78' ο Σαλάχ με απίθανο αριστερό σουτ πέτυχε και το δοκάρι της εστίας του Σμάιχελ, που απομάκρυνε κι ένα μακρινό σουτ του Λουίς Ντίας. 

Παρ' όλα αυτά η εστία των «αλεπούδων» θα παραβιαζόταν ακόμα μια φορά μέχρι το φινάλε, αφού στο 87' και έπειτα από φάση διαρκείας στα καρέ των φιλοξενούμενων μετά από εκτέλεση κόρνερ, ο Μάτιπ βρήκε τον Ζότα στην «καρδιά» της περιοχής και ο Πορτογάλος γύρισε αμέσως το σουτ για το τελικό 2-0. 

 

 

Κώστας Ζάλιαρης