«Μοιρασμένη» η ματσάρα της αγωνιστικής στο Βίλα Παρκ, ισόπαλες Νόριτς και Κρίσταλ Πάλας! (vids)

Στην ματσάρα της αγωνιστικής, η Άστον Βίλα αναδείχθηκε ισόπαλη με 3-3 απέναντι στην Λιντς στο Βίλα Παρκ, με τις δύο ομάδες να πετυχαίνουν 5(!!) τέρματα στο πρώτο ημίχρονο και τον Κουτίνιο να αναδεικνύεται πρωταγωνιστής, συμμετέχοντας σε όλα τα τέρματα της ομάδας του (1 γκολ, 2 ασίστ). Οι γηπεδούχοι έμειναν με 10 παίκτες λίγο πριν το τέλος του αγώνα λόγω της αποβολής του Έζρι Κόνσα. Στο Κάρροου Ρόουντ, η Νόριτς δεν κατάφερε να κρατήσει το προβάδισμά της και μοιράστηκε το βαθμό της ισοπαλίας (1-1)κόντρα στην Κρίσταλ Πάλας.



«Μοιρασμένη» η ματσάρα της αγωνιστικής στο Βίλα Παρκ, ισόπαλες Νόριτς και Κρίσταλ Πάλας! (vids)

Με τα προβλήματα τραυματισμών να συνεχίζονται για τη Λιντς, η ομάδα του Μαρσέλο Μπιέλσα, ταξίδεψε στο Μπέρμιγχαμ για να αντιμετωπίσει την Άστον Βίλα που εμφάνισε εξαιρετικό πρόσωπο από την ώρα που κάθισε στον πάγκο της ο Στίβεν Τζέραρντ.

Ωστόσο, τα «παγώνια» μπήκαν δυναμικά στον αγωνιστικό χώρο του Βίλα Παρκ και κατάφεραν μάλιστα να προηγηθούν στο 9ο λεπτό, με τον Ντάνιελ Τζέιμς να «εκτελεί» τον Εμιλιάνο Μαρτίνες με διαγώνιο σουτ, πετυχαίνοντας το 3ο του προσωπικό γκολ στη φετινή σεζόν.

Ο Ουαλός επιθετικός απείλησε ξανά στο 29ο λεπτό, όμως το σουτ που επιχείρησε κατέληξε στο οριζόντιο δοκάρι του Αργεντινού. Οι «χωριάτες» δεν μπορούσαν να βρουν ρυθμό και να «ενοχλήσουν» τον γκολκίπερ των φιλοξενούμενων όμως οι ποιότητα του Φελίπε Κουτίνιο έκανε ξανά τη διαφορά.

Ο Βραζιλιάνος, με τη συμπλήρωση μισής ώρας παιχνιδιού, έγινε αποδέκτης της μπάλας μέσα στην αντίπαλη περιοχή και με ένα εξαιρετικό διαγώνιο σουτ δεν άφησε κανένα περιθώριο στον Μελιέ, ισοφαρίζοντας σε 1-1 για την ομάδα του.

Οι γηπεδούχοι, μάλιστα, κατάφεραν να κάνουν την ολική ανατροπή στο 39ο λεπτό. Ο Κουτίνιο επιχείρησε μία εκπληκτική κάθετη πάσα προς τον Ράμσεϊ και εκείνος δεν αστόχησε απέναντι στον Μελιέ, πετυχαίνοντας το 2-1.

Η Άστον Βίλα ολοκλήρωσε ένα 15λεπτο φωτιά, με τον Κουτίνιο να βγάζει ακόμη μία εξαιρετική κάθετη πάσα στον Ράμσεϊ και ο νεαρός μεσοεπιθετικός νίκησε για δεύτερη φορά τον Γάλλο γκολκίπερ της Λιντς και ανέβασε το δείκτη του σκορ στο 3-1.

Το τρελό ημίχρονο στο Βίλα Παρκ δεν είχε τελειώσει ακόμα. Στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους, ο Ροντρίγκο γύρισε τη μπάλα μέσα στην περιοχή και ο Ντάνιελ Τζέιμς των 172 εκατοστών, πήρε την κεφαλιά ανάμεσα από Μινκγς και Μπουεντία και την έστειλε στα δίχτυα της εστίας του Μαρτίνες.

Η Λιντς δεν τα παράτησε στο δεύτερο μέρος και κατάφερε να ισοφαρίσει σε 3-3 στο 63ο λεπτό, με τον Ντιέγκο Γιορέντε να εκμεταλλεύεται την κακή αντίδραση των αμυντικών της Άστον Βίλα και να στέλνει τη μπάλα στα δίχτυα.

Στο 87ο λεπτό, οι γηπεδούχοι έμειναν με 10 παίκτες, καθώς ο Έζρι Κόνσα αντίκρισε την δεύτερη κίτρινη κάρτα από τον ρέφερι της αναμέτρησης αφού εμπόδισε τον Μελιέ να «βγάλει» γρήγορα την μπάλα από την άμυνά του.

Στα εναπομείναντα λεπτά, οι δύο ομάδες δεν κατάφεραν να πετύχουν το γκολ που θα της χάριζε τη νίκη, με αποτέλεσμα η «ματσάρα» της αγωνιστικής να αναδειχθεί ισόπαλη.

 
 

Λίγο νωρίτερα στο Κάρρου Ρόουντ, η Νόριτς παρότι προηγήθηκε μόλις στα 40 δευτερόλεπτα με το όμορφο γκολ του Τίμο Πούκι, αναδείχθηκε ισόπαλη με την Κρίσταλ Πάλας του Πατρίκ Βιεϊρά.

Με τη συμπλήρωση μίας ώρας παιχνιδιού, ο Ζαχά με μία βολίδα από την γωνία της περιοχής, έστειλε τη μπάλα στο παραθυράκι του Γκαν για το 1-1 πετυχαίνοντας ένα από τα ομορφότερα γκολ της χρονιάς. Ωστόσο ο Ιβοριανός, μόλις ένα λεπτό αργότερα, εκτέλεσε το πέναλτι στο οποίο υπέπεσε ο Άαρονς, στέλνοντας την μπάλα απογοητευτικά άουτ.

Οι «αετοί» συνέχισαν να πιέζουν όμως δεν κατάφεραν να βρουν το γκολ της νίκης, με το τελικό 1-1 να δίνει μία μικρή ανάσα στη Νόριτς, μετά τη νίκη της Νιούκαστλ αλλά και την ισοπαλία της Μπέρνλι.

 

 


Στράτος Μαρίνος