Μια απ' τα ίδια η Γιουνάιτεντ... (vids)

Ένα ημίχρονο που ήταν σαν... αχτίδα ελπίδας κι άλλο ένα ημίχρονο που παρουσιάστηκε η γνωστή προβληματική εικόνα. Και κάπως έτσι η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ έμεινε στο 1-1 με την Μπέρνλι εκτός έδρας, υποχωρώντας στην 5η θέση της βαθμολογίας της Πρέμιερ Λιγκ. Κάκιστη συμπεριφορά του Μαγκουάιρ στο γκολ που δέχθηκε η ομάδα του. Θα παλέψει για την επιβίωση το σύνολο του Ντάις.  



Μια απ' τα ίδια η Γιουνάιτεντ... (vids)

Αυτή την εικόνα του πρώτου ημιχρόνου και την αντίδραση είχε ανάγκη η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ μετά και τον σοκαριστικό αποκλεισμό στον 4ο γύρο του Κυπέλλου Αγγλίας από την Μίντλεσμπρο. Οι «κόκκινοι διάβολοι» έπιασαν την Μπέρνλι από τον λαιμό στο Turf Moor και μάλιστα σκόραραν τρεις φορές στο πρώτο 20λεπτο, όμως μέτρησε μονάχα το ένα από αυτά τα τέρματα.

Στο 12' η κεφαλιά του Βαράν κατέληξε στα δίχτυα όμως ο VAR εντόπισε οφσάιντ του Μαγκουάιρ στη φάση. Έπειτα στο 18' από γύρισμα του Σο ο Πογκμπά έκανε το 1-0 με το πρώτο του γκολ με τη φανέλα της Γιουνάιτεντ στο πρωτάθλημα έπειτα από τον Ιανουάριο του 2021!

Και στα... καπάκια στο 21ο λεπτό από τον Ράσφορντ πάλι η Μπέρνλι μάζεψε τη μπάλα από τα δίχτυα της, όμως ξανά υπήρχε παράβαση και δεν μέτρησε ούτε αυτό το γκολ για το σύνολο του Ράνγκνικ. Η ελευθερία που είχε ο Μπρούνο στη μεσαία γραμμή απόντος του Κριστιάνο, τον «ανέβασε» ψυχολογικά και αγωνιστικά και ο Πόουπ στα γκολπόστ των «clarets» είχε πάρα πολλή δουλειά.

Με την έναρξη του δευτέρου μέρους και πιο συγκεκριμένα στο 48ο λεπτό η Μπέρνλι κατάφερε να ισοφαρίσει από το πουθενά και φυσικά ν' αγχώσει την Γιουνάιτεντ. Ο Βέγκορστ τράβηξε κορμιά πάνω του και άφησε στον Τζέι Ροντρίγκες που κατάφερε να περάσει τον Μαγκουάιρ δίχως το παραμικρό πρόβλημα και να σκοράρει για το 1-1. Αμέσως μετά ο δημιουργός του γκολ ανάγκασε τον Ντε Χέα να κάνει σωτήρια επέμβαση για ν' αποσοβήσει την ανατροπή από πλευράς «clarets» που είχαν πάρει τα πάνω τους! Η Μπέρνλι παρουσίασε ανταγωνιστικό πρόσωπο σε αντίθεση με το πρώτο ημίχρονο όπου έπαιζε με πολύ βάθος και κατάφερε να ισορροπήσει την κατάσταση στο ματς.

Ο Ράνγκνικ στο 68ο λεπτό πέρασε στον αγωνιστικό χώρο τον Κριστιάνο Ρονάλντο αντί του Έντινσον Καβάνι, έβαλε και τους Λίνγκαρντ και Ελάνγκα για να συνεισφέρουν επιθετικά και να οδηγήσουν έστω και την τελευταία στιγμή στη νίκη, αλλά αυτό δεν συνέβη. Με το αποτέλεσμα στο Turf Moor οι «κόκκινοι διάβολοι» είδαν την Γουέστ Χαμ να τους προσπερνά στην 4άδα.

 

 

 

 

 

 

Κώστας Ζάλιαρης