Με τριάρα για την επιβίωση η Νιούκαστλ, στην 4άδα η Γουέστ Χαμ (vids)

Η Νιούκαστλ πανηγύρισε τεράστια νίκη με ανατροπή απέναντι στην Έβερτον με το τελικό 3-1 στο St. James' Park που «κόχλαζε» το βράδυ της Τρίτης! Οι παίκτες του Χάου έδειξαν ν' αντιλαμβάνονται τι χρειάζεται για την παραμονή στην Πρέμιερ! Πρώτη ήττα του Λάμπαρντ στον πάγκο των «ζαχαρωτών. Ζόρικη νίκη (1-0) για τη Γουέστ Χαμ κόντρα στην Γουότφορντ και είσοδος στην 4άδα.  



Με τριάρα για την επιβίωση η Νιούκαστλ, στην 4άδα η Γουέστ Χαμ (vids)

Σε τρομερή ατμόσφαιρα από τους οπαδούς της Νιούκαστλ, η Έβερτον ήταν εκείνη που έδειξε να πραγματοποιεί ξεκίνημα με σπιρτάδα και εκρηκτικότητα. Βέβαια, οι «καρακάξες» ήταν εκείνες που άρχισα ν' απειλούν με τον Σέλβεϊ σε δυο περιπτώσεις και τον Πίκφορντ να καλείται να μαζέψει τη μπάλα σε περιπτώσεις που έφτανε στο «κουτί» του.

Ο Φρανκ Λάμπαρντ είδε τους Γκρέι και Μίνα να βγαίνουν με αναγκαστικές αλλαγές στο 25' και το 34', με τον Ντέλε να κάνει ντεμπούτο και να μπαίνει στο ματς και ο νεαρός Μπράνθγουεϊτ. Στο 35ο λεπτό ήρθε το προβάδιμα για τα «ζαχαρωτά» με το πλασέ του Χόλγκεϊτ έπειτα από εκτέλεση φάουλ προς την περιοχή, να χτυπάει στον Τάργκετ που έδιωξε πάνω στον Λασέλς και από εκείνον η μπάλα κατέληξε στα δίχτυα για το αυτογκόλ και το 1-0.

Ακριβώς οι ίδιοι πρωταγωνιστές θα έκαναν το 1-1 στην αμέσως επόμενη φάση του ματς. Στο 37' από εξαιρετική εκτέλεση κόρνερ του Τρίπιερ, ο Λασέλς πήρε την δυνατή κεφαλιά, την έστειλε στο οριζόντιο δοκάρι και ο Χόλγκεϊτ την είδε να χτυπά πάνω του και να πηγαίνει στο βάθος της εστίας για το 1-1. Στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους ο Ζοέλιντον... μπέρδεψε σκέψη και πόδια και δεν πλάσαρε ποτέ από ευνοϊκή θέση, όμως, θα είχε ρόλο στην ανατροπή της Νιούκαστλ που θα ερχόταν στο δεύτερο μέρος.

Στο 56' άφησε από αριστερά στον Σεντ – Μαξιμέν, αυτός έκανε το γύρισμα με λόμπα, ο Μπράνθγουεϊτ πήρε την πρώτη κεφαλιά δίχως να διώξει και ο Φρέιζερ πλάσαρε σε κενή εστία για το 2-1 της ομάδας του Έντι Χάου. Για την Έβερτον έκανε ντεμπούτο και ο Φαν ντε Μπεεκ στο 60ο λεπτό παίρνοντας τη θέση του Αντρέ Γκόμες. Το ματς είχε ρυθμό, είχε σκληρά μαρκαρίσματα, είχε τον κόσμο να μπαίνει στην εξίσωση σε ένα ματς που εξ αρχής είχε τρομερό ενδιαφέρον και ένταση.

Η Νιούκαστλ, προσπαθούσε να μην επιτρέψει στην Έβερτον να κρατήσει τη μπάλα όσο θα ήθελε και φρόντιζε να κερδίζει χρόνο με προσπάθειες και κερδισμένα φάουλ. Και κάπως έτσι, με απευθείας εκτέλεση από τον Τρίπιερ στο 80' οι «καρακάξες» έφτασαν στο 3-1 για να πάρουν μια τεράστια νίκη στην αποστολή επιβίωσης στην κατηγορία! Δοκάρι είχε ο Γουίλοκ στο 89', ντεμπούτο στο 90' έκανε τη φανέλα των νικητών ο Μπρούνο Γκιμαράες. 

 

 

 

 

 

 

 

 

Στο Ολυμπιακό Στάδιο του Λονδίνου η συγκίνηση κυριάρχησε πριν από την έναρξη του ματς για την τιμή στη μνήμη της μικρούλας Άιλα που τελικά δεν τα κατάφερε στη μεγαλύτερη μάχη που έδωσε με την αρρώστια για την ζωή της. Μάλιστα, οι παίκτες του Μόγιες αγωνίστηκαν με ροζ περιβραχιόνια στη μνήμη της, ωστόσο, το περιστατικό με τον Κερτ Ζούμα και το βίντεο όπου χτυπούσε την γάτα του στο σπίτι του, δεν πέρασε εύκολα... Ο κόσμος τον αποδοκίμαζε και αυτό ίσως να βοήθησε την Γουότφορντ που ήταν πολύ καλύτερη στο παιχνίδι.

Σαν να έκανε ήδη κινήσεις αξιοσημείωτης βελτίωσης στους «hornets» ο Ρόι Χότζον με τους παίκτες του να παρουσιάζονται αρκετά μαχητικοί στον αγωνιστικό χώρο και πάνω απ' όλα απίστευτα οργανωμένοι. Ακόμα και στο κομμάτι όπου η Γουέστ Χαμ έπαιρνε μέτρα στο γήπεδο, η Γουότφορντ με δυνατές κεφαλιές και δυναμικές παρεμβάσεις κατάφερνε να στείλει μήνυμα πως θα παρέμενε απόλυτα αφοσιωμένη στο στόχο της.

Η Γουέστ Χαμ έχει απίστευτη ποιότητα στις μονάδες της και ο Τζάροντ Μπόουεν είναι ασταμάτητος τη φετινή σεζόν. Έβαλε μπροστά στο σκορ τα «σφυριά» και με δόση τύχης στο 68' μαζί και με κόντρα στον Σαμίρ, σκοράροντας πλέον σε τέσσερα από τα τελευταία πέντε παιχνίδια του. Με αυτό το γκολ – και με τον σκόρερ να έχει δοκάρι λίγο αργότερα – η ομάδα του Μόγιες μπήκε στην 4άδα της βαθμολογίας. 

Κώστας Ζάλιαρης