Κριστιάνο Ρονάλντο: Στην κορυφή του ποδοσφαίρου και των… social media!

Ο Κριστιάνο Ρονάλντο είναι κάτι παραπάνω από ένας κορυφαίος επιθετικός, καθώς όπως αποδεικνύουν και οι αριθμοί του στα social media, αποτελεί ένα τεράστιο brand name και εκτός αγωνιστικών χώρων.



Κριστιάνο Ρονάλντο: Στην κορυφή του ποδοσφαίρου και των… social media!

Όλα ξεκίνησαν το περασμένο καλοκαίρι. Ο Κριστιάνο Ρονάλντο έβαλε «φωτιά» στα social media με την μεταγραφή του στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, την ομάδα που τον ανέδειξε σε μικρή ηλικία υπό τις οδηγίες του θρυλικού Σερ Άλεξ Φέργκιουσον. Ήδη τη φετινή σεζόν και παρά τα προβλήματα του συλλόγου, ο Πορτογάλος μετράει 14 γκολ σε όλες τις διοργανώσεις, με τα 8 από αυτά να έρχονται στο δυσκολότερο πρωτάθλημα της κόσμου.

Ο CR7 έχει πατήσει αρκετές φορές στην κορυφή, κατακτώντας 5 Χρυσές Μπάλες, 5 Τσάμπιονς Λιγκ και 1 Euro με την εθνική του ομάδα, ενώ τα τρόπαιά του από τις εγχώριες διοργανώσεις στις χώρες που έχει αγωνιστεί, εκτοξεύουν ακόμη περισσότερο τις διακρίσεις του.

Αυτή τη φορά, πάτησε ακόμη μία κορυφή. Εκτός αγωνιστικών χώρων. Αυτή των social media. Ο Κριστιάνο έγινε ο πρώτος άνθρωπος που έφτασε τους 400 εκατ. ακόλουθους στo Instagram, ξεπερνώντας κατά 94 εκατ. τον μεγάλο αντίπαλο του, Λιονέλ Μέσι που βρίσκεται στην 3η θέση της σχετικής λίστας, πίσω μόνο από την Κάιλι Τζένερ (309 εκατ. followers).

Εδώ και αρκετά χρόνια, ο Πορτογάλος έχει δημιουργήσει πολλά προϊόντα χρησιμοποιώντας το όνομά του (υποδήματα, κολόνια κτλ.) ενώ έχει γίνει το πρόσωπο για ακόμη περισσότερα, χρησιμοποιώντας το τεράστιο brand name του. Όπως είναι φυσικό, αποτελεί είδωλο για μικρούς και μεγάλους, με τον χαρακτηριστικό πανηγυρισμό του να εμφανίζεται σε γήπεδα σε όλα τα μήκη και πλάτη του πλανήτη.

Ο Κριστιάνο Ρονάλντο είναι κάτι παραπάνω από ένας κορυφαίος επιθετικός. Αποτελεί παράδειγμα προς μίμηση για πολλούς και έχει τεράστια επιρροή ακόμη και εκτός από τον χώρο του ποδοσφαίρου. Με την καριέρα του να έρχεται σιγά-σιγά προς τη δύση της, ο CR7 είναι έτοιμος να κάνει ακόμη μεγαλύτερο «μπάσιμό» εκτός αγωνιστικών χώρων και το μόνο σίγουρο είναι πως θα επηρεάσει προς το καλύτερο ακόμη περισσότερους μικρούς «ονειροπόλους» της στρογγυλής θεάς.

Στράτος Μαρίνος