Πρωτοβουλία για την προστασία του ποδοσφαίρου από την European Super League

Με τον τίτλο «Win in on the Pitch», παρουσιάστηκε στην Ευρωπαϊκή Κομισιόν η πρωτοβουλία για την θέσπιση αξιών και αρχών που δεν θα μπορούν να καταπατηθούν στο ποδόσφαιρο και συνεπώς θα υψωθεί ασπίδα προστασίας προς την European Super League και αντίστοιχες... εξεγέρσεις των πλούσιων ιδιοκτητών των κλαμπ της Γηραιάς ηπείρου.  



Πρωτοβουλία για την προστασία του ποδοσφαίρου από την European Super League

Η Κομισιόν ενέκρινε την δημιουργία της Πρωτοβουλίας αυτής για ένα ένα ευρωπαϊκό μοντέλο αθλητισμού «βασισμένο στις αξίες, την αλληλεγγύη, τη βιωσιμότητα και τον ανοιχτό ανταγωνισμό».

Ουσιαστικά πρόκειται για την αίτηση να θεσπιστούν νέοι κανονισμοί που αυτομάτως θα σταθούν ισχυρό εμπόδιο προς οποιαδήποτε νέα απόπειρα και εξέγερση των ιδιοκτητών των μεγάλων ευρωπαϊκών συλλόγων να δημιουργήσουν μια νέα κλειστή Λίγκα, όπως εκφράστηκε και το 2021 με την Super League.

Από τώρα και για τους επόμενους έξι μήνες η πρωτοβουλία αυτή θα πρέπει να συγκεντρώσει τουλάχιστον ένα εκατομμύριο υπογραφές στήριξης από τουλάχιστον εφτά διαφορετικά κράτη – μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης για να αναγκαστεί η Κομισιόν ν' αντιδράσει σε αυτό.

Απώτερος σκοπός είναι «η προστασία του μοντέλου ποδοσφαίρου στην Ευρώπη, η αναγνώριση της κοινωνικής αξίας του αθλητισμού στην ευρωπαϊκή κοινωνία και η ιδιαιτερότητας του αθλητισμού στους κανόνες αγώνων της ΕΕ και να ενισχυθεί το όραμα της ΕΕ και η μακροπρόθεσμη πολιτική για το μέλλον και τη διακυβέρνηση του ευρωπαϊκού αθλητισμού».

Κώστας Ζάλιαρης