Εντυπωσίασε στα πρώτα 45' και πήρε άνετη πρόκριση η Τότεναμ! (vids)

Η Τότεναμ πραγματοποίησε μία εξαιρετική εμφάνιση στα πρώτα 45 λεπτά, δεν αγχώθηκε σε κανένα σημείο του αγώνα και πήρε την πρόκριση στην επόμενη φάση του FA Cup, επικρατώντας με 3-1 της Μπράιτον στο Λονδίνο. Ο «παλιός», «καλός» Κέιν πέτυχε δύο από τα τρία τέρματα των «σπιρουνιών» ενώ ο εξαιρετικός Μπισουμά είχε μειώσει σε 2-1 για τους «γλάρους».



Εντυπωσίασε στα πρώτα 45' και πήρε άνετη πρόκριση η Τότεναμ! (vids)

Με όλα της τα επιθετικά όπλα και τις δύο χειμερινές μεταγραφές της (Κουλουσέφσκι και Μπεντανκούρ), η Τότεναμ υποδέχτηκε την Μπράιτον με στόχο την πρόκριση στην επόμενη φάση του FA Cup.

Οι Λονδρέζοι θέλησαν να πάρουν από νωρίς το πάνω χέρι στο παιχνίδι, αιφνιδιάζοντας την αντίπαλό της και το κατάφεραν. Η συνεχής πίεση απέδωσε καρπούς στο 12ο λεπτό, με τον Χάρι Κέιν να γίνεται αποδέκτης της μπάλας έξω από την περιοχή και με όμορφο πλασέ άνοιξε το σκορ για την ομάδα του.

Πριν καλά καλά προλάβει να αντιδράσει η Μπράιτον, τα «σπιρούνια» βρήκαν και δεύτερο τέρμα στο 23ο λεπτό, με τον Έμερσον Ρόγιαλ να διανύει όλο το γήπεδο, να σεντράρει από τα δεξιά και την μπάλα να καταλήγει απευθείας στα δίχτυα έπειτα από την παρέμβαση του Σόλι Μαρτς.

Οι παίκτες του Γκρέιαμ Πότερ δεν κατάφεραν να γίνουν καθόλου απειλητικοί για την εστία του Γιορίς, με τις περισσότερες τελικές τους να καταλήγουν πάνω από τα δοκάρια του Αργεντινού τερματοφύλακα και το παιχνίδι να οδηγείται με το 2-0 στην ανάπαυλα.

Οι φιλοξενούμενοι ανέβασαν το ρυθμό τους στο ξεκίνημα του 2ου μέρους, με τον Μπισουμά να φτάνει πολύ κοντά στο γκολ στο 50’ όμως ο Γιορίς είχε απάντηση στο δυνατό σουτ του παίκτη από το Μάλι. Ο μέσος της Μπράιτον ήταν με διαφορά ο καλύτερος παίκτης των «γλάρων» και ανταμείφθηκε στο 63ο λεπτό μειώνοντας σε 2-1 με ένα δυνατό σουτ έξω από την περιοχή των Λονδρέζων.

Ωστόσο, οι φιλοξενούμενοι δεν το χάρηκαν για πολύ καθώς 3 λεπτά αργότερα, ο Σον με ωραία ενέργεια πέρασε όλη την άμυνα της Μπράιτον, η μπάλα μετά από κόντρες έφτασε στα πόδια του Κέιν που απλώς την έσπρωξε στα δίχτυα για το 3-1.

Λίγα λεπτά πριν τη λήξη των 90' και με την Τότεναμ να διατηρεί με σχετική άνεση το προβάδισμά της, ο Στίβεν Μπέργκβαϊν έχασε την ευκαιρία να χρηστεί και εκείνος σκόρερ όμως το σουτ του από πλεονεκτική θέση κατέληξε πολύ ψηλά από τα δοκάρια του Σάντες. Το 3-1 ήταν και το τελικό σκορ του αγώνα, με τα «σπιρούνια» να παίρνουν την πρόκριση στην επόμενη φάση του FA Cup και τους Μπεντανκούρ και Κουλουσέφσκι να πραγματοποιούν το επίσημο ντεμπούτο τους.

 
 
 

 


Στράτος Μαρίνος