Πέρασε μετά κόπων και βασάνων η Τσέλσι (vids)

Η Τσέλσι χρειάστηκε 120' και μια επέμβαση του Κέπα σε πέναλτι στο 118' για να κάμψει την αντίσταση της Πλίμουθ στο «Στάμφορντ Μπριτζ» και να προκριθεί στον 5ο γύρο του Κυπέλλου Αγγλίας με το τελικό 2-1. 



Πέρασε μετά κόπων και βασάνων η Τσέλσι (vids)

Η Τσέλσι παρά την παρουσία όλων των βασικών της ποδοσφαιριστών έπρεπε να μοχθήσει και να χρειαστεί να κυνηγήσει στο σκορ απέναντι στην Πλίμουθ για να πάρει την πρόκριση και να ταξιδέψει στο Άμπου Ντάμπι για το Παγκόσμιο Κύπελλο Συλλόγων.

Στο 8ο λεπτό οι φιλοξενούμενοι στο «Στάμφορντ Μπριτζ» προηγήθηκαν με την κεφαλιά του Γκιλέσπι τον οποίο μάρκαρε ο Λουκάκου κι ακολούθησε μια διαρκής προσπάθεια από τους «μπλε» για να βρουν απαντήσεις.

Έπειτα από τρία δοκάρια στο παιχνίδι, δυο του Κόβασιτς σε μακρινά σουτ κι ένα του Χάντσον – Οντόι σε κεφαλιά από το δεύτερο δοκάρι, η Πλίμουθ είδε τον Θέσαρ Αθπιλικουέτα στο 41' με υπέροχο τακουνάκι να ισοφαρίζει.

Ήταν λογικό από την έναρξη του δευτέρου μέρους η Τσέλσι να βγει για να ψάξει επιθέσεις και τα γκολ της πρόκρισης, ο Μάρκος Αλόνσο πήρε τη θέση του Κρίστενσεν για να βοηθήσει με τα ανεβάσματά του από την πτέρυγα και στο 53' ο Λουκάκου δεν πρόλαβε την ωραία μπαλιά του Ζίγιεχ για να σκοράρει σε κενή εστία. Στο 57' ο Αθπιλικουέτα με νέο τακουνάκι σκόραρε ξανά αλλά ήταν εκτεθειμένος και ορθά δεν μέτρησε το γκολ. Ο Χάβερτς σε τετ-α-τετ νικήθηκε από... αντίπαλο αμυντικό που με πυγμή και ψυχή έτρεξε κι έπεσε στα πόδια του την τελευταία στιγμή. Η Πλίμουθ στο 72' έχασε μοναδική στιγμή για γκολ με τον Χάρντι που είδε τον Κέπα ν' αποκρούει με το πόδι κλείνοντάς του τη γωνία.

Ούτε ο – κακός στο ματς – Λουκάκου, ούτε ο Χάβερτς στις ευκαιρίες που του παρουσιάστηκαν, ούτε ο Βέρνερ κατάφερε να βρει το δρόμο προς τα δίχτυα με αποτέλεσμα να οδηγηθεί η αναμέτρηση στην παράταση. Εκεί στο 106' ο Μάρκος Αλόνσο έχοντας κάνει διαγώνια κίνηση προς την περιοχή από αριστερά, πήρε το γύρισμα του Χάβερτς και ο Ισπανός φουλ μπακ με δεξί πλασέ εντός περιοχής έγραψε το 2-1 που ήταν και το αποτέλεσμα της αναμέτρησης. Αυτό, διότι ο Κέπα στο 118' απέκρουσε το πέναλτι του Χάρντι...

 

 

 

 

 

 

 

 

Κώστας Ζάλιαρης