Ο Αλεξάνταρ Μίτροβιτς βρίσκεται στην ζώνη του λυκόφωτος και κυνηγά ένα απλησίαστο ρεκόρ!

Ο Αλεξάνταρ Μίτροβιτς έγραψε για 28η φορά το όνομα του στον πίνακα των σκόρερ στην πιο πρόσφατη αναμέτρηση της Φούλαμ απέναντι στην Μπλάκπουλ στο Κρέιβεν Κότατζ και καλπάζει για να καταρρίψει ένα εντυπωσιακό ρεκόρ.



Ο Αλεξάνταρ Μίτροβιτς βρίσκεται στην ζώνη του λυκόφωτος και κυνηγά ένα απλησίαστο ρεκόρ!

Μπορεί η Φούλαμ του Μάρκο Σίλβα να κόλλησε στην ισοπαλία (1-1) το απόγευμα του περασμένου Σαββάτου στην αναμέτρηση απέναντι στην Μπλάκπουλ στο Κρέιβεν Κότατζ στο πλαίσιο της 29ης αγωνιστικής ημέρας του πρωταθλήματος της Τσάμπιονσιπ, ωστόσο αυτό δεν εμπόδισε τον Αλεξάνταρ Μίτροβιτς να βρει δίχτυα για 6η φορά μέσα στο 2021. Συνολικά ήταν το 28ο τέρμα σε 26 παιχνίδια στην φετινή σεζόν πλησιάζοντας ακόμα περισσότερο το ρεκόρ του Γκάι Γουίτινγκχαμ.

Έχει ήδη ξεπεράσει την προ διετίας επίδοση του, ψάχνει τέσσερα γκολ για να γράψει ιστορία στην Τσάμπιονσιπ!

Ο στράικερ των «Cottagers» τρελαίνει κόσμο με τις φετινές του εμφανίσεις και οδηγεί εκ του ασφαλούς την Φουλαμ προς την επίτευξη του στόχου της επιστροφής στην Πρέμιερ Λιγκ. Την σεζόν 2019-2020 είχε καταφέρει να στεφθεί πρώτος σκόρερ της δεύτερης τη τάξει κατηγορίας του αγγλικού ποδοσφαίρου πετυχαίνοντας 26 γκολ, επίδοση την οποία έχει ήδη προλάβει να καταρρίψει από τις 15 Ιανουαρίου με το χατ-τρικ που πέτυχε απέναντι στην Μπρίστολ Σίτι.

Τα 31 τέρματα του Ίβαν Τόνεϊ με την φανέλα της Μπρέντφορντ στο περσινό πρωτάθλημα αποτελούν το ρεκόρ περισσότερων γκολ σε μια σεζόν από δημιουργίας Τσάμπιονσιπ (2004) και συνεπώς ο 27χρονος επιθετικός της Φούλαμ χρειάζεται μόλις τέσσερα για να σκαρφαλώσει στην κορυφή της συγκεκριμένης κατηγορίας.

Το γεγονός πως δεν έχουν πραγματοποιηθεί ούτε τα δύο τρίτα του πρωταθλήματος επιτρέπει στον Σέρβο να στοχεύει ακόμα ψηλότερα και συγκεκριμένα στο ιστορικό ρεκόρ των 42 γκολ του Γκάι Γούιτινγκχαμ με την Πορτσμουθ την σεζόν 1992 -1993 που αποτελεί και το «all-time record» στην δεύτερη κατηγορία.

Έστειλε την Σερβία στο Κατάρ, θέλει να οδηγήσει την Φούλαμ στην Πρέμιερ

Μία δική του κεφαλιά στο 90' της αναμέτρησης με την Πορτογαλία στις 14 Νοεμβρίου ήταν αρκετή για να αξιοποιήσει την σέντρα του Ντούσαν Τάντιτς και να «παγώσει» το Ντα λουζ στέλνοντας την Σερβία στα τελικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου του Κατάρ και την παρέα του Κριστιάνο Ρονάλντο στην ρουλέτα των μπαράζ.

Ο πρώτος σκόρερ στην ιστορία των «πλάβι» με 44 γκολ διανύει κατά γενική ομολογία την πιο ώριμη και παραγωγική περίοδο της καριέρας του. Πρόσφατα πανηγύρισε με την εθνική ομάδα μια ονειρική πρόκριση στο Μουντιάλ, σκοράρει κατά ριπάς και όντας αναγεννημένος στα χέρια του Μάρκο Σίλβα, επιχειρεί με τα γκολ του να επαναφέρει τους Λονδρέζους στο κορυφαίο πρωτάθλημα της Ευρώπης.

Το παιδικό όνειρο που έγινε εφιάλτης !

Πρωταθλητής σε ηλικία μόλις 18 ετών επί σερβικού εδάφους με την Παρτίζαν, το καλοκαίρι του 2013 θα μετακομίσει στην Άντερλεχτ. Στις Βρυξέλλες ο Μίτροβιτς θα παραμείνει δύο χρόνια, θα σκοράρει 44 φορές και θα πραγματοποιήσει το ντεμπούτο του στους ομίλους του Champions League.

Κάπου εκεί, τα γκολ, η σωματοδομή και το εντυπωσιακό πακέτο που τον συνοδεύει θα τραβήξει τα βλέμματα των αγγλικών συλλόγων και θα του χαρίσει το εισιτήριο για το «Νησί» .

Πίσω στην παιδική του ηλικία στην πόλη Σμεντέρεβο κάπου στην Ανατολική Σερβία, γοητευμένος από τα επιτεύγματα του Άλαν Σίρερ, ο μικρός Αλεξάνταρ φοράει μια φανέλα της Νιουκαστλ και ονειρεύεται τον εαυτό του να διασχίζει τον βαθύ διάδρομο και να πατάει το χορτάρι του Σεντ Τζέιμς Παρκ.

Στις 9 Αυγούστου του 2015 στην εντός έδρας αναμέτρηση απέναντι στην Σαουθάμπτον θα πραγματοποιήσει την παιδική του φαντασίωση και θα πρωτοεμφανιστεί στην αγγλική ποδοσφαιρική σκηνή φορώντας την φανέλα της Νιουκαστλ.

Το παραμύθι για τον Σέρβο όμως δεν θα έχει ανάλογη συνέχεια. Ένας υποβιβασμός για τις «καρακάξες» και ο παρατεταμένος παραγκωνισμός του θα τον αναγκάσουν να αποχωρήσει μετά από μόλις 2,5 χρόνια.

Απ’το ζενίθ στο ναδίρ και αντίστροφα

Η υπογραφή και η μεταπήδησή του στην Φούλαμ τον Ιανουάριο του 2018 θα συνοδευτούν από 12 τέρματα που θα συνεισφέρουν τα μέγιστα στην άνοδο της ομάδας του στην κορυφαία κατηγορία του Νησιού. Ο δανεισμός θα εξελιχθεί σε κανονική μεταγραφή και ο Σέρβος «κανονιέρης» στην επόμενη διετία θα σκοράρει με τα χρώματα των «Cottagers» 37 φορές.

Η απόφαση του Σκοτ Πάρκερ να παρατάξει την Φούλαμ σε ένα μεγάλο κομμάτι της σεζόν 2020-2021 με τον Μπόμπι Ντε Κόρντοβα Ριντ σε ρόλο ψευτο-εννιαριού θα περιορίσει σε μεγάλο βαθμό τον χρόνο και τον ρόλο του Μίτροβιτς.

Το βαρομετρικό χαμηλό των μόλις τεσσάρων γκολ στην σεζόν θα σηκώσει σκόνη γύρω από το όνομά του και θα φέρει σύννεφα πάνω από την παρουσία του στο Κρέιβεν Κότατζ.

Η αποχώρηση του Σκοτ Πάρκερ και η ανάληψη της τεχνικής ηγεσίας από τον Πορτογάλο πρώην προπονητή του Ολυμπιακού, Μάρκο Σίλβα, θα ανατρέψει και πάλι τις ισορροπίες.

Ο Αλεξάνταρ Μίτροβιτς θα επιστρέψει στην κορυφή της επίθεσης και μαζί με τον Φάμπιο Καρβάλιο και τους Χάρι Γουίλσον και Νέεσκενς Κεμπάνο θα δημιουργήσουν μία διαστημική για το επίπεδο της Τσάμπιονσιπ επιθετική τετράδα .

Τα 74 γκολ και οι 58 βαθμοί που έχουν συλλέξει οι «Cottagers» μετά από 28 παιχνίδια τους διατηρούν στην κορυφή και τους καθιστούν ακλόνητο φαβορί για την κατάκτηση του τίτλου και την άνοδο στην Πρέμιερ Λιγκ .

Τα 28 γκολ και οι 7 ασίστ του Αλεξάνταρ Μίτροβιτς τον αναδεικνύουν ως αδιαμφισβήτητο πρωταγωνιστή της έως τώρα πορείας της Φούλαμ και εάν η συνέχεια είναι ανάλογη τότε σύντομα θα πρόκειται και για τον πιο σημαντικό άνθρωπο της επιστροφής στα σαλόνια του αγγλικού ποδοσφαίρου.

Χαράλαμπος Λέσσης