Ο Τζέραρντ κάλυψε τα κενά και ετοιμάζει μία «ανεβασμένη» Άστον Βίλα για το υπόλοιπο της σεζόν!

Η Άστον Βίλα δεν ξόδεψε αλόγιστα ποσά για μεταγραφές τον Ιανουάριο, κάλυψε τα κενά της και ενισχύθηκε σε όλες τις γραμμές, με τον Τζέραρντ να μοιάζει αποφασισμένος να εμφανίσει μία βελτιωμένη ομάδα στο υπόλοιπο του πρωταθλήματος και να διεκδικήσει ό,τι περισσότερο μπορεί.



Ο Τζέραρντ κάλυψε τα κενά και ετοιμάζει μία «ανεβασμένη» Άστον Βίλα για το υπόλοιπο της σεζόν!

Ήδη από τη Ρέιντζερς είχε αποδείξει πως μπορεί να βελτιώσει σε τεράστιο βαθμό μία ομάδα παρότι δεν έχει την εμπειρία άλλων προπονητών στο ποδόσφαιρο. Πλέον, στην Άστον Βίλα, αποδεικνύει πως μπορεί να ανταπεξέλθει και στις απαιτήσεις του κορυφαίου πρωταθλήματος στον κόσμο, την Πρέμιερ Λιγκ.

Ο λόγος, φυσικά, για τον Στίβεν Τζέραρντ που παρότι βρίσκεται στον πάγκο των «βίλατζερς» μόλις 3 μήνες, έχει καταφέρει να βελτιώσει την αγωνιστική τους εικόνα και να εφαρμόζει τις ιδέες του στους παίκτες αλλά και το διοικητικό συμβούλιο του συλλόγου.

Μάλιστα, οι στοχευμένες κινήσεις του σε αυτό το μεταγραφικό παζάρι, ανέδειξαν για ακόμη μία φορά πως μπορεί να θεωρείται ένας από τους κορυφαίους προπονητές αυτή τη στιγμή στην Πρέμιερ Λιγκ. Ξοδεύοντας μόλις 25 εκατ. λίρες κατάφερε να κλείσει τα κενά που υπήρχαν στο ρόστερ, φέρνοντας ποιοτικούς παίκτες που μπορούν να βοηθήσουν είτε σαν βασικοί είτε ως λύσεις από τον πάγκο.

Η έλευση του Λούκας Ντιν από την Έβερτον έφερε ακόμη μία λύση στη θέση του αριστερού μπακ, κάτι που επέτρεψε στον Ματ Τάργκετ να αποχωρήσει ως δανεικός για τη Νιούκαστλ μέχρι το τέλος της σεζόν. Την ίδια ώρα, ο «Stevie G» ενίσχυσε ακόμη περισσότερο την άμυνά του αποκτώντας ως ελεύθερο τον Κάλουμ Τσέιμπερς από την Άρσεναλ, έναν κεντρικό αμυντικό που μπορεί να πλαισιώσει τους Κόνσα και Μινγκς σε τριάδα ή να βοηθήσει στο ροτέισον που ενδέχεται να υπάρξει.

Παράλληλα, ο δανεισμός του αναπληρωματικού τερματοφύλακα, Τζεν Στιρ, στην DeadLine Day καλύφθηκε από την έλευση του Ρόμπιν Όλσεν, πρώην κίπερ του ΠΑΟΚ και της Ρόμα. Τέλος, η μεταγραφή που έκανε τη διαφορά από το πρώτο κιόλας παιχνίδι που αγωνίστηκε ήταν αυτή του Φελίπε Κουτίνιο. Το «brand name» του Στίβεν Τζέραρντ, έπεισε τον Βραζιλιάνο να κάνει ένα νέο restart στην Πρέμιερ Λιγκ και ήδη φαίνεται πως μπορεί να βοηθήσει σε μεγάλο βαθμό το πρότζεκτ του Σκωτσέζου τεχνικού.

Η Άστον Βίλα μοιάζει πλήρης σχεδόν σε κάθε θέση, φαντάζει μία υπολογίσιμη δύναμη για το υπόλοιπο της χρονιάς και κανείς δεν μπορεί να αποκλείσει το ενδεχόμενο να κυνηγήσει μία θέση στην Ευρώπη. Και αν δεν το καταφέρει φέτος, θέτει σίγουρα υποψηφιότητα για την επόμενη σεζόν.

Στράτος Μαρίνος