Νιούκαστλ: Το συνολικό κόστος μεταγραφών ξεπέρασε αυτό από το 2007 και μετά!

Με τα ταμεία γεμάτα με πετροδόλαρα από τους νέους ιδιοκτήτες της, η Νιουκάστλ ξόδεψε 113 εκατ. λίρες για μεταγραφές, περισσότερα από όσα είχε δώσει από τον Ιανουάριο του 2007 και μετά, δίνοντας στους φίλους της ακόμη έναν λόγο για να χαμογελούν.



Νιούκαστλ: Το συνολικό κόστος μεταγραφών ξεπέρασε αυτό από το 2007 και μετά!

Ονειρικό θα μπορούσε να χαρακτηριστεί το μεταγραφικό παζάρι του Ιανουαρίου για τη Νιούκαστλ. Οι μεταγραφές των Μπρούνο Γκιμαράες, Κίεραν Τρίπερ, Κρις Γουντ και Νταν Μπερν αλλά και ο δανεισμός του Ματ Τάργκετ από την Άστον Βίλα, ενίσχυσαν το σύλλογο σε όλες τις γραμμές και έδωσε στους φιλάθλους της έναν ακόμη λόγο για να πιστεύουν πως θα παραμείνουν στην κατηγορία.

Συνολικά, μέσα σε αυτό το μεταγραφικό «παράθυρο», οι «καρακάξες» έβγαλαν από τα ταμεία τους 113 εκατ. λίρες, ποσό εξωπραγματικό αν αναλογιστεί κανείς πόσα χρήματα είχαν ξοδέψει τα προηγούμενα 15 χρόνια. Από τον Ιανουάριο του 2007 μέχρι και σήμερα, ο σύλλογος του Λάνκασιρ είχε δώσει για μεταγραφές το ποσό των 92 εκατ. λιρών, 20 εκατ. λιγότερα από όσα προσέφερε στις ομάδες για να αποκτήσει αυτούς τους 4 παίκτες.

Τα χρήματα θα ήταν ακόμη περισσότερα εάν η Ρεμς δεν προσπαθούσε να εκμεταλλευτεί τη ρευστότητα της Νιούκαστλ, ζητώντας 40 εκατ. ευρώ για τον Ούγο Εκιτίκε, έναν 19χρονο επιθετικό με θητεία μόλις 6 μηνών σε επαγγελματικά πρωταθλήματα.

Η νέα εποχή των Σαουδαράβων έχει γεμίσει τα ταμεία της ομάδας και εφόσον ο Έντι Χάου καταφέρει να κρατήσει την ομάδα στην Πρέμιερ Λιγκ, τα επόμενα μεταγραφικά «παράθυρα» αναμένονται ακόμη πιο καυτά.

 

Στράτος Μαρίνος