Ο Αρβελάτζε αναλαμβάνει την Χαλ για τα επόμενα 2,5 χρόνια

Πρώτη σημαντική κίνηση στη Χαλ επί εποχής Ατζούν, με τον Σότα Αρβελάτζε να παίρνει τη σκυτάλη από τον Γκραντ Μακάν στον πάγκο της ομάδας έως το 2024. Η Χαλ αποτελεί το 6ο σταθμό στην προπονητική καριέρα του Γεωργιανού.  



Ο Αρβελάτζε αναλαμβάνει την Χαλ για τα επόμενα 2,5 χρόνια

Εντός των τελευταίων επτά μηνών η Χαλ βρέθηκε από την κορυφή της League One στα “χαμηλά πατώματα” της Τσάμπιονσιπ, ούσα στη 19η θέση και 9 βαθμούς πάνω από τη ζώνη του υποβιβασμού.

Αυτή η πορεία οδήγησε στην πόρτα της εξόδου τον Γκραντ Μακάν, με τον νέο ιδιοκτήτη του συλλόγου να παίρνει στο «MKM Stadium» τον Σότα Αρβελάτζε.

Ο 48χρονος πρώην στράικερ έχει μπροστά του μια σημαντική πρόκληση στην προπονητική του καριέρα, καθώς δοκιμάζεται για πρώτη φορά στους αγγλικούς πάγκους, έπειτα από το πέρασμά του σε Τουρκία (Καϊσέρισπορ, Κασίμπασα, Τραμπζονσπόρ), Ισραήλ (Μακάμπι Τελ Αβίβ) και Ουζμπεκιστάν (Πακτακόρ Τασκένδης), όπου κατέκτησε ένα εγχώριο τρεμπλ (2019 με πρωτάθλημα, κύπελλο και Λιγκ Καπ) και το νταμπλ της επόμενης σεζόν (2020) .

Η Χαλ είναι η 6η ομάδα που αναλαμβάνει ο Γεωργιανός τεχνικός, υπογράφοντας συμφωνία με χρονικό ορίζοντα 2,5 ετών. Το ντεμπούτο του Αρβελάτζε αναμένεται εντός έδρας, με τη Χαλ να υποδέχεται τη Σουόνσι.

Διονύσης Γαλιατσάτος