Ο Λουίς Ντίας σκοράρει σαν... κορυφαίος στράικερ και δεν χρειάζεται τα πέναλτι (pic & vid)

Η Λίβερπουλ είναι πολύ κοντά στην απόκτηση του Λουίς Ντίας, ο οποίος φέτος κάνει εκπληκτική σεζόν με την Πόρτο και μάλιστα τα στατιστικά του φανερώνουν πως δεν έχει καν ανάγκη τα πέναλτι για να διεκδικεί την κορυφή των σκόρερ της Primeira Liga!  



Ο Λουίς Ντίας σκοράρει σαν... κορυφαίος στράικερ και δεν χρειάζεται τα πέναλτι (pic & vid)

Ο Κολομβιανός εξτρέμ των «δράκων» ετοιμάζεται να συνεχίσει την καριέρα του στην Πρέμιερ Λιγκ με τη φανέλα της Λίβερπουλ κι όχι της Τότεναμ, αφού, η ομάδα του Κλοπ είδε την προσπάθεια των Λονδρέζων, πάτησε γκάζι και τελικά κατάφερε να προσπεράσει για να πάρει εκείνη τον ποδοσφαιριστή στο «Άνφιλντ».

Ο Ντίας φέτος έχει μετρήσει 14 τέρματα στο πορτογαλικό πρωτάθλημα δίχως καν να είναι επιθετικός. Πατάει συνεχώς περιοχή, κυρίως από αριστερά. Είναι ο δεύτερος σκόρερ αυτή τη στιγμή στην Primeira Liga πίσω από τον Νούνιες της Μπενφίκα (15) και τον απειλεί για την κορυφή στο κομμάτι των γκολ στο φετινό πρωτάθλημα.

Την τρέχουσα αγωνιστική περίοδο ο Κολομβιανός ποδοσφαιριστής έχει καταφέρει να μη χρειάζεται καν τα πέναλτι για να στείλει τη μπάλα στα δίχτυα, όπως αποτυπώνει το 0,69 των non-penalty xGoals ανά ματς, σε σύγκριση με τις προηγούμενες δυο σεζόν.

 

 

 

Κώστας Ζάλιαρης