Ζοάο Κανσέλο: Μην ψάχνετε για άλλον κορυφαίο στη φετινή Σίτι (vid)

Ο Πορτογάλος που έχει δώσει άλλο νόημα στη θέση του... πλάγιου μπακ-χαφ-εξτρέμ με τις εμφανίσεις του στη φετινή Μάντσεστερ Σίτι, έχει καταφέρει να είναι ο ποδοσφαιριστής με την μεγαλύτερη συμμετοχή στο παιχνίδι της ομάδας, αφήνοντας τον Ρόδρι να κερδίζει τις περισσότερες κατοχές για να τον βοηθάει.  



Ζοάο Κανσέλο: Μην ψάχνετε για άλλον κορυφαίο στη φετινή Σίτι (vid)

Ο Κανσέλο είναι πραγματικό διαμάντι για τον Πεπ Γκουαρδιόλα αυτή τη στιγμή.

Τη φετινή σεζόν ο Πορτογάλος ποδοσφαιριστής κάνει τα πάντα για την ομάδα του και είναι από τους λόγους που οι «πολίτες» έχουν... κατασκηνώσει στην κορυφή, αποφεύγοντας την μάχη των τριών που φαινόταν ότι θα σημειωθεί στο φετινό πρωτάθλημα μαζί με τις Τσέλσι και Λίβερπουλ.

Ο Ρόδρι στον άξονα φροντίζει να καθαρίζει τα πάντα και να μαζεύει τις περισσότερες κατοχές της μπάλας σε ολόκληρη την Πρέμιερ Λιγκ, ωστόσο, ο Ζοάο Κανσέλο είναι... όλο το παιχνίδι της Σίτι μέχρι την εύρεση του διαδρόμου προς τα αντίπαλα δίχτυα.

Έχει τις περισσότερες επαφές με τη μπάλα από κάθε άλλον συμπαίκτη του (2.368), έχει τις περισσότερες τελικές (46), έχει κάνει τις περισσότερες παρεμβάσεις σε φάσεις αντιπάλων (37) και έχει πραγματοποιήσει τις περισσότερες μεταβιβάσεις από κάθε άλλον στο ρόστερ των πρωτοπόρων του κορυφαίου πρωταθλήματος (1.838).

 

 

Κώστας Ζάλιαρης