Η Τσέλσι κάνει κουμάντο και η πελατειακή σχέση συνεχίζεται (vids)

Τέταρτη διαδοχική νίκη σε όλες τις διοργανώσεις στα μεταξύ τους, έκτη στα τελευταία εφτά ντέρμπι πρωταθλήματος. Η Τσέλσι έκανε ακόμα ένα πάρτι για φέτος απέναντι στην Τότεναμ με το 2-0 στο «Στάμφορντ Μπριτζ»! Νίκες εντός κι εκτός έδρας στην Πρέμιερ Λιγκ αλλά και στο φετινό Λιγκ Καπ για τους «μπλε» απέναντι στα «σπιρούνια».  



Η Τσέλσι κάνει κουμάντο και η πελατειακή σχέση συνεχίζεται (vids)

Η Τσέλσι προσπάθησε ν' αρπάξει την Τότεναμ από τον λαιμό από την έναρξη της αναμέτρησης και ήδη στο 13ο λεπτό είχε μετρήσει 7 τελικές και συντριπτικό ποσοστό κατοχής της μπάλας άνω του 70%. Ένα γυριστό μονοκόματο του Λουκάκου, μια κεφαλιά του Χάντσον – Οντόι από το δεύτερο δοκάρι και μια φάση με τον Τιάγκο Σίλβα από εκτέλεση κόρνερ απείλησαν την εστία του Γιορίς στα πρώτα λεπτά. Οι «μπλε» έκαναν κουμάντο κερδίζοντας με άνεση το χώρο του κέντρου όπου τα «σπιρούνια» δεν μπορούσαν να ελέγξουν ούτε για λίγο.

Οι επιθέσεις των Πρωταθλητών Ευρώπης εκφράζονταν σχεδόν αποκλειστικά από δεξιά με τους Μάουντ και Ζίγιεχ, ο Χάντσον – Οντόι από αριστερά προσπαθούσε να πιάσει χώρο στην περιοχή με τον Τανγκάγκα να ζορίζεται στο μαρκάρισμά του και στο 41' ήρθε η φάση που προκάλεσε τα έντονα παράπονα της Τότεναμ. Ο Κέιν σκόραρε έχοντας σπρώξει ελαφρά τον Τιάγκο Σίλβα και ο ρέφερι έπειτα και από συμβουλή του VAR έδειξε επιθετικό φάουλ του Άγγλου επιθετικού, με αποτέλεσμα να διατηρηθεί το 0-0 στο πρώτο μέρος.

Ελάχιστα δευτερόλεπτα μετά την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου, η Τσέλσι κατάφερε να βρει γκολ και ν' αποκτήσει το προβάδισμα στο ντέρμπι. Ο Χάντσον – Οντόι από αριστερά έκανε κούρσα, βρήκε τον Ζίγιεχ απέναντι εκτός περιοχής, ο Μαροκινός έκανε ένα μαγικό σουτ που δεν θα μπορούσε να το σταματήσει κανείς τερματοφύλακας πάνω στη Γη και κάπως έτσι έγινε το 1-0 για τους «μπλε». Στα... καπάκια ο Ζίγιεχ με εξωτερικό φάλτσο ξανά με το αριστερό ανάγκασε τον Γιορίς να κάνει εντυπωσιακή επέμβαση και λίγο αργότερα με το ίδιο πόδι ο Μάουντ απείλησε στέλνοντας τη μπάλα λίγο πάνω από τα δοκάρια της Τότεναμ.

Στο 55ο λεπτό ήρθε και το δεύτερο γκολ από τους «μπλε» που το πανηγύρισαν ξανά έξαλλα με τους οπαδούς τους και αισθάνθηκαν πλέον μεγάλη ασφάλεια για την κατάκτηση της νίκης. Από εκτέλεση φάουλ του Μάουντ ο Τιάγκο Σίλβα πετάχτηκε πρώτος στη μπάλα, πήρε την κεφαλιά και έγραψε το 2-0 με το «Στάμφορντ Μπριτζ» φυσικά να κάνει πάρτι με το νικηφόρο αποτέλεσμα που ερχόταν σε ακόμα ένα μεγάλο ντέρμπι απέναντι στα «σπιρούνια».

Η ομάδα του Τούχελ κυριάρχησε και δεν είχε απολύτως κανένα πρόβλημα απέναντι στην άτολμη Τότεναμ. Ο Κέπα κράτησε και το clean sheet με την πανέμορφη επέμβαση σε κεφαλιά του Κέιν στο 86', όταν ο Άγγλος βρέθηκε ολομόναχος στην περιοχή των γηπεδούχων.

 

 

 

 

Κώστας Ζάλιαρης