Η Λίβερπουλ πήρε το δώρο της Σίτι και μπορεί να κυνηγήσει την κορυφή (vids)

Το άνετο πρώτο ημίχρονο κατά κύριο λόγο επέτρεψε στη Λίβερπουλ να φύγει από το Selhurst Park με το τελικό 3-1 επί της Κρίσταλ Πάλας παρά τις αρκετές επικίνδυνες καταστάσεις που έφτιαξαν οι Λονδρέζοι. Στο -9 από την κορυφή οι «κόκκινοι» που εκμεταλλεύτηκαν την Σαββατιάτικη ισοπαλία (1-1) της Σίτι με την Σαουθάμπτον και έχουν και ματς λιγότερο από τους πρωτοπόρους «πολίτες»!  



Η Λίβερπουλ πήρε το δώρο της Σίτι και μπορεί να κυνηγήσει την κορυφή (vids)

Η Λίβερπουλ μπήκε στο γήπεδο με κυριαρχική διάθεση και το 2-0 στο 32ο λεπτό αποδεικνύει του λόγου του αληθές.

Οι «κόκκινοι» παρά την μαζική άμυνα των «αετών» βρήκαν τρόπο ν' αποκτήσουν προβάδισμα ασφαλείας, έστω κι αν προς το τέλος του πρώτου μέρους άρχισαν να έχουν κενά στα μετόπισθεν και να κινδυνεύουν πολύ σοβαρά να ξαναμπεί η Πάλας στο παιχνίδι.

Στο 8ο λεπτό ο Φαν Ντάικ με καρφωτή κεφαλιά ανενόχλητος από το πρώτο δοκάρι έκανε το 1-0 έπειτα από εκτέλεση κόρνερ του Άντι Ρόμπερτσον, ενώ, ο Σκωτσέζος θα έκανε και δεύτερο «σερβίρισμα» στο ματς. Αυτό ήρθε στο 32' προς τον Τσάμπερλεϊν στο δεύτερο δοκάρι για το κοντρόλ και το αριστερό σουτ του Άγγλου εξτρέμ και το δεύτερο τέρμα των «κόκκινων».

Η Πάλας θα μπορούσε να έχει μειώσει και να βάλει και την ώθηση του κόσμου στην εξίσωση, όμως, ατύχησε σε δυο μεγάλες φάσεις. Στο 38' από λανθασμένη πάσα του Μάτιπ ο Ολίσε νικήθηκε χαμηλά από τον Άλισον, ενώ, στο 42' ο Ματετά από πλάγια θέση κι αφού είχε περάσει τον Βραζιλιάνο πορτιέρε της Λίβερπουλ, είδε το σουτ να κοντράρει έστω και ελάχιστα στον Μάτιπ πριν την τελική γραμμή και να φεύγει κόρνερ.

Η ομάδα του Βιεϊρά έψαξε το γκολ πάρα πολύ από το ξεκίνημα του δευτέρου μέρους και δικαιώθηκε στην τρίτη προσπάθεια! Αρχικά από γέμισμα του Ολίσε από δεξιά ο Γκάλαχερ έβαλε το κεφάλι αλλά δεν κατάφερε να δώσει στη μπάλα πορεία προς τα δίχτυα. Αμέσως μετά ο Σλουπ κατέβασε με το κεφάλι για τον Εντουάρ στην περιοχή κι αυτός με τακουνιά απέτυχε να νικήσει τον Άλισον, όμως, έγινε το 2-1 στο 55'. Ο Σλουπ πέρασε την κάθετη για τον Ματετά στην πλάτη της άμυνας της Λίβερπουλ και στο δυο με έναν ο Εντουάρ πήρε την ασίστ και πλάσαρε στην κενή εστία για το νέο ενδιαφέρον στην αναμέτρηση.

Η Πάλας πλέον έπρεπε να εκμεταλλευτεί την περίσταση και το μομέντουμ, με τη Λίβερπουλ να είναι σε πολύ διαφορετική κατάσταση από αυτή που ξεκίνησε το παιχνίδι. Οι «αετοί» είχαν ξαναμπεί για τα καλά στο ματς. Οι γηπεδούχοι στο Selhurst Park είχαν γυρίσει εντελώς τη μορφή του ματς. Στο 83' ο Ολίσε ξανά βγήκε στην πλάτη της άμυνας από βαθιά μπαλιά, έκανε τη λόμπα προς την εστία, ο Άλισον όμως πρόλαβε κι έδιωξε!

Τελικά στο 88' ο Ζότα από μαγική μπαλιά του Αλεξάντερ – Άρνολντ κέρδισε πέναλτι σε επαφή με τον Γκουαΐτα, με τον VAR να το εξετάζει αρκετά, τον ρέφερι να το βλέπει στο βίντεο και να δείχνει την άσπρη βούλα. Μάλλον υπερβολική η απόφαση, παρ' όλα αυτά, ο Φαμπίνιο ευστόχησε και έγραψε το τελικό 3-1.

 

 

 

 

 

 

 

 

Κώστας Ζάλιαρης