Τα έκανε όλα σωστά η Άρσεναλ αλλά άντεξαν η Μπέρνλι και ο Πόουπ!

Μπορεί η Άρσεναλ να δοκίμασε τα… πάντα για να καταφέρει να βάλει το πολυπόθητο γκολ απέναντι στην Μπέρνλι, όμως ούτε τώρα μπόρεσε να πάρει την πρώτη της νίκη στο 2022. Ο Πόουπ άντεξε για τους φιλοξενούμενους και οι «κανονιέρηδες» με το τελικό 0-0, έμειναν στο -2 από την 4η θέση και τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ!



Τα έκανε όλα σωστά η Άρσεναλ αλλά άντεξαν η Μπέρνλι και ο Πόουπ!

Ένα από τα έξι ματς που θα «έπρεπε» θεωρητικά να κερδίσει η Άρσεναλ, για να θέσει τον εαυτό της ακόμη περισσότερο στην συζήτηση για την τετράδα, ήταν αυτό με την Μπέρνλι στο «Έμιρεϊτς». Ένα δύσκολο παιχνίδι, απέναντι σε μία ομάδα που δεδομένα θα αγωνιζόταν με «όπλο» την δύναμη και την φυσική της κατάσταση.

Και πράγματι έτσι ήταν, με την Άρσεναλ να πιέζει αφάνταστα στο δεύτερο μέρος αλλά να «μπλοκάρει» από την Μπέρνλι και τον Πόουπ και να μένει στο 0-0!

Η εξέλιξη της αναμέτρησης ήταν ακριβώς όπως αναμενόταν. Συγκεκριμένα, στο πρώτο μέρος, οι καλές στιγμές ήταν απόλυτα περιορισμένες. Η πρώτη τελική προσπάθεια έλαβε χώρα από τον ΜακΝίλ στο 7ο λεπτό του παιχνιδιού, ενώ η πρώτη, πραγματικά καλή στιγμή των «κανονιέρηδων» έγινε με την συμπλήρωση 20 λεπτών, όταν Λακαζέτ και Έντεγκααρντ δεν μπόρεσαν να μετουσιώσουν σε γκολ την εξαιρετική προσπάθεια του Μπουκάγιο Σάκα από την αριστερή πλευρά.

Όπως ήταν λογικό, ο τρόπος παιχνιδιού της Μπέρνλι και το γεγονός πως η Άρσεναλ δεν διέθετε κανένα «κλασσικό» αμυντικό χαφ, την εμπόδιζε από την παραγωγή ρεαλιστικών ευκαιριών. Η Μπέρνλι σταματούσε τον ρυθμό και η καλύτερη ευκαιρία του πρώτου ημιχρόνου χάθηκε από τη «μόνιμη πηγή κινδύνου» για τους φιλοξενούμενους.

Ο Σάκα τροφοδοτήθηκε από τον Έντεγκααρντ, οι Λονδρέζοι απείλησαν με αντεπίθεση, έχοντας το πλεονέκτημα σε αυτού του είδους το παιχνίδι, αλλά ο νεαρός Άγγλος ήταν άστοχος, με την μπάλα να περνά λίγο έξω, στο πλασέ που είχε κατεύθυνση προς την δεξιά γωνία του Ποπ. Κάπως έτσι, οδηγηθήκαμε στην «λευκή» ισοπαλία του πρώτου μέρους και στην σαφώς προβληματισμένη έκφραση του Μικέλ Αρτέτα, κατευθυνόμενος για τα αποδυτήρια.

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε όπως ακριβώς τελείωσε το πρώτο, με τον ΜακΝίλ να απειλεί και πάλι με σέντρα-σουτ οκτώ λεπτά που εξουδετέρωσε ο Ράμσντεϊλ σε κόρνερ.  Από εκεί και πέρα, ακολούθησε μία απίστευτη πολιορκία της Άρσεναλ.

Ο Έντεγκααρντ απείλησε στο 61΄ με απευθείας εκτέλεση φάουλ, τρία λεπτά αργότερα ο Σμιθ Ρόου τέσταρε τα αντανακλαστικά του Πόουπ αλλά αυτός είχε και πάλι απάντηση, ενώ δύο λεπτά πριν από την συμπλήρωση των 70’ ο Λακαζέτ έκανε αισθητή την παρουσία του, μην μπορώντας να τελειώσει σωστά με το εξωτερικό την φάση.

Η πίεση συνεχίστηκε, η Μπέρνλι άντεξε μέχρι το τέλος και το τελικό 0-0 φαίνεται πως στοιχίζει σημαντικά στην Άρσεναλ που παρά τις 15 τελικές της, δεν κατόρθωσε να βρει δίχτυα, μένοντας στο -2 από τη 4η Γιουνάιτεντ, με ματς λιγότερο!

Δημήτρης Μανάκος